Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Visaton Atlas Compact MK V

Toyo Cris

Postări Recomandate

Bravo :aplauze :aplauze Sa le asculti cu placere.Am mai vazut pe forum realizari marca Toyo Cris la un nivel la fel de ridicat .Te astept si cu alte proiecte la fel de bine realizate.

În timpul construcţiei nu păreau atît de mari.

Si cand te gandesti ca despre hornurile mele s-a spus ca seamana cu niste sifoniere :rade: Probabil ca si Toyo Cris este adeptul zicalei "" big it''s better""

Eu, personal, traiesc in registrul de medii

+1
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toyo Cris

14

• Yoshiro

4

• CBI

3

• zal

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Graficul de raspuns in frecventa arata foarte bine! Ca si ''monstruletii'' de altfel;sunt foarte curios cum suna;cred ca le-ar trebui 30-50 mp sa se desfasoare. Felicit initiatorul topicului pentru realizarea de exceptie;eu n-as fi avut curaj.Subscriu referitor la registrul mediilor+2

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri.

Multumesc domnului Yoshiro pentru amabilitate si pentru masuratorile efectuate.

Urmatorul proiect si sper sa fie si ultimul (deja am o colectie de 4 perechi de incinte care din pacate nu le pot utiliza acasa din cauza pustanilor, iar din punct de vedere financiar este deja prea mult daca nu dau nimic din ele), este acesta: http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-Illuminator.htm.

Ah, sa nu uit, multumiri speciale si utilizatorului ahegyes pentru informatiile si detaliile oferite pe site-ul sau (pasiunea pentru hi-fi o aveam din liceu, dar a renascut datorita acestui forum si utilizatori ca ahegyes, VTP si multi altii).

O seara placuta.

Link spre comentariu

Salut CBI, am rezolvat problema difuzorului cu ajutorul lui Yoshiro (problema era bobina, usor ovalizata).

Dar surpriza placuta a venit de la furnizorul (din Olanda) de unde am facut achizitia. Dupa doua mailuri trimise cu poze si cateva explicatii, intro saptamana am primit confirmarea ca primesc alt difuzor pe cheltuiala lor. Deci in acest proiect, toate difuzoarele sunt noi si fara probleme. Cu celalalt difuzor (pentru ca a ramas bonus) am decis sa fac acest proiect http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html, dar cu un amplificator activ de 150W/8ohm, ca sa nu-l fortez prea tare. Nota 10+ pentru firma din Olanda care a rezolvat problema foarte repede si elegant (sa fiu sincer nu speram sa rezolv ceva).

Camera in care le-am confectionat si ascultat nu este chiar buna pentru auditii (detul de mica si foarte incarcata cu diverse ...). Portul in spate nu deranjeaza cu nimic, dar am inteles ca pentru o auditie cat mai buna, ar trebui sa fie amplasate fata de perete la o distanta de cel putin 0,5m.

Link spre comentariu

Cu cat e mai mare distanta portului br fata de perete,cu atat e mai usor de pozitionat in incapere.Apropos ,va trebui sa te joci putin cu ele ca sa le gasesti pozitionarea cea mai elocventa.Referitor la proiect,media si inalta stiu ca sunt corecte si destul de detaliate dar mid-bassul nu e cam sintetic in anumite plaje de frecventa?! Te intreb ca nu am avut modelul dar ceva apropiat ca si structura mi-a trecut prin mana.

Link spre comentariu

Nu mi s-a parut niciun moment sa sune sintetic pe niciunul din difuzoare. Cei de la Visaton si unele reviste de specialitate chiar laudau ecest tip de difuzoare cu con din aluminiu. In acest proiect difuzorul AL 170 la care faci referire lucreaza in banda 220-1200Hz. Comparativ cu celalalt proiect realizat de mine, Visaton VOX253, basul imi place mai mult si parca partea de medii este mai prezenta. Oricum, din punctul meu de vedere sunt doua proiecte care merita realizate, cine este interesat sa se apuce de un asemenea proiect si este curios sa le asculte, il astept cu placere.

Link spre comentariu

Nici mie nu mi s-a parut sintetic. Vocile au fost ok. E taiat bine midul si departe de breakup. Raspunsul polar arata f bine. Constructia pe 4 cai are anumite avantaje care s-au observat usor la acest proiect. Mai costisitor, mai mult de munca dar si rezultate mai bune. Intr-un fel ptr atinge aceleasi performante de la doua cai sau full range cred ca e mai mult de munca si investitia mai mare in final.

Link spre comentariu
Vizitator valeriu_balan

Si eu sunt fan al proiecteleor Visaton.Eu n-am fost asa de riguros in abordarea proiectului. Am realizat deja acum vreo 5-6 ani 4 perechi de boxe, pentru mine si pentru trei prieteni care "au cazut pe spate" cand le-au auzit pe ale mele.Proiectul are la baza, practic aceeasi boxa, Atlas Compact MK III, ma refer la dimeniunile volumul incintelor si constructia (mari - are 1.35 m inaltime) cu amendamentul ca am eliminat unul din difuzoarele medii, cu filtrele corespunzatoare.Evident, difuzoarele sunt de pe piata romaneasca si nu cred ca am dat mai mult de 400 ron/set.Filtrele le-am facut pe unele cu condensatori nepolarizati altele cu electrolitici. Sincer eu n-am sesizat diferente in calitatea sunetului. Overall, cred ca un set de boxe m-a costat (la materiale ma refer) vreo 1500, 1800 RON.Apreciez oricum executia impecabila a lui Toyo Cris. Imi propusesem si eu ca pe la vara sa ma apuc sa-mi fac un set "ca la carte" motivul fiind mai mult de ordin estetic, (astea pe care le am sunt negre - as vrea unele asortate cu noul mobilier din casa. Am completat setul cu alte 3 boxe cu doua cai, de pe piata, un "centru" si doi sateliti tot bass-reflex la vreo 30w sinus. In combinatia asta de 5, cu cele mari pe post de L/R ascultand CD-uri DTS Audio (Floyd, Alan Parsons, JMJ, Eagles) suna bestial. La un volum la care incepi sa simti basul in piept senzatia este extazianta. Din pacate pot face astfel de auditi doar cand nu e nevasta-mea acasa :) As putea posta si niste poze, daca considerati relevant sau este cineva curios

Link spre comentariu

Nu sunt neaparat un fan al proiectelor Visaton. Totul a inceput prin anii '94 cand am gasit intro publicatie franceza proiectul VOX253 de la Visaton si mi-am dorit sa realizez acest proiect foarte mult.Prin folosirea unor difuzoare care au legatura cu proiectul doar prin impedanta, incintele rezultate nu au nicio legatura cu realitatea. Am experimentat proiectul VOX253 si cu altfel de difuzoare, dar cu parametrii cat mai apropiati de cele recomandate in proiect si rezultatele sunt mult diferite fata de proiectul original. Daca esti multumit de ele, asa cum le-ai realizat (fara un difuzor de medii) :speriat , imagineaza-ti cum se aud proiectele originale.

Link spre comentariu

Adaug si felicitarile mele , este o realizare excelenta si i-ti urez sa le asculti sanatos.Am chiar si o mica rugaminte, intrucat nu cred ca voi avea ocazia sa le ascult live, daca se poate un video de cateva min. , ar fi foarte bine venit. Stiu ca nu se compara cu o auditie , dar cel putin se poate percepe timbrul sonor ( asta daca e o inregistrare de calitate )Mult succes cu urmatorul proiect :da

Link spre comentariu

Am chiar si o mica rugaminte, intrucat nu cred ca voi avea ocazia sa le ascult live, daca se poate un video de cateva min. , ar fi foarte bine venit. Stiu ca nu se compara cu o auditie , dar cel putin se poate percepe timbrul sonor ( asta daca e o inregistrare de calitate )

:speriat
Link spre comentariu

Am chiar si o mica rugaminte, intrucat nu cred ca voi avea ocazia sa le ascult live, daca se poate un video de cateva min. , ar fi foarte bine venit. Stiu ca nu se compara cu o auditie , dar cel putin se poate percepe timbrul sonor ( asta daca e o inregistrare de calitate )

:speriat

Ex:

Tii se pare ca suna lafel ?

Link spre comentariu

evident ca nu suna la fel, dar ce auzi tu trece prin filtrul numit sistemul tau. ori sistemul tau are timbrul propriu deci ce obtii va fi diferit. Nimeni n-ar mai cumpara boxe, le-ar asculta pe youtube la niste casti de 10 lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări