Toyo Cris Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Buna seara tuturor,Dupa ceva timp revin cu un nou proiect dus la capat si de care sunt foarte multumit. Este un proiect realizat tot cu difuzoare Visaton. Prea multe cuvinte nu am sa spun, se aud bestial (nu am simtit nevoia sa aduc modificari filtrelor), nu inteleg ce au unii cu Visaton. Echipamentele folosite pentru auditie sunt CD-player Sony 333ES si un amplificator TA-F555ESX. Bugetul cheltuit pentru realizarea proiectului a ajuns pe la 2100 Euro. Finisajul este realizat din furnir bambus caramel vertical si lacuite. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 in continoare... Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 si ultimile poze din proiect. Link spre comentariu
Luca Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Felicitari pt realizare Proiectul este cel de AICI dar ai modificat portul de bass reflex ?? Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu, proiectul este de la Visaton si il gasesti aici ATLAS COMPACT MK V Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Felicitări, păcat că e aşa de scump. Poate la bobine aş fi ales alte modele, cu sîrmă mai groasă. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Felicitări, păcat că e aşa de scump. Poate la bobine aş fi ales alte modele, cu sîrmă mai groasă. Sarma mai groasa? Stiu ca este mai bine, dar costurile unui filtru creste considerabil. Fata de producator am mers cu sarma considerabil mai groasa, pe filtru joase de 1,6mm si in rest de 1mm, iar condensatorii sunt numai de tip MKP si MKT.Costurile sunt cam asa: difuzoare + componente filtre 7130RON, MDF 2 coli 630RON, furnir 450RON, biscuiti lemn (dibluri plate) 112RON, freze 150RON, aracet 35RON, prenadez 96RON, discuri slefuit 80RON, lac 102RON, cabluri 50RON, spike-uri 400RON, terminale, kit rama masca, stretch acustic toate la 380RON, mai sunt multe alte consumabile care nu le-am tinut evidenta. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Mă bucur că nu ai folosit sărăcii de electrolitici, cum fac alţii şi apoi se miră că după o vreme s-a schimbat sunetul (de fapt se alterează cond).Probabil că nu am apreciat corect diametrul sîrmei în poze, comparînd cu dimensiunile cond. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Felicitari si din partea mea!Am o intrebare, totusi... ce grosime are mdf-ul? 630 ron/2 foi? La fel si furnirul... atat de mari sunt preturile la voi? Biscuiti 112 ron? Spike-uri 400?Iarta-ma, nu vreau sa par carcotas, nu e intentia mea... Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Un proiect interesant si lucrat foarte bine. Am avut placerea sa ascult cateva incinte construite de Toyo Cris in trecut si mi-au placut. Acest proiect insa pare si mai interesant. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Felicitari si din partea mea!Am o intrebare, totusi... ce grosime are mdf-ul? 630 ron/2 foi? La fel si furnirul... atat de mari sunt preturile la voi? Biscuiti 112 ron? Spike-uri 400?Iarta-ma, nu vreau sa par carcotas, nu e intentia mea...MDF de 22mm, coala de 3000/2000, pret/buc 315lei. Spike-urile sunt ceva mai robuste, de la Monacor, astea sunt preturile. Biscuitii sunt la cca 27RON/set de 50 buc. si am folosit peste 200 buc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 E de 22, ok, atunci e de înţeles... Am presupus că-i 18... Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Ianuarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Am finalizat si mastile. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Arată foarte bine, ca de magazin. În timpul construcţiei nu păreau atît de mari. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Astazi prin amabilitatea lui Toyo Cris am ascultat acest proiect. Boxele sunt mari, asa cum imi plac mie. Turnuri in adevaratul sens, cu baffle-ul lat impunatoare. Finisajul foarte fain, se vede ca s-a pus multa munca in ele. Am ascultat Chris Rea, Camel, JM Jarre, REM s.a. Suna foarte echilibrat tonal, Vocea lui Rea chiar in prima melodie Nothing to fear a fost naturala si integrata foarte bine. Am ascultat si o varianta live Hugh Masekela -Stimela, basul coboara destul de jos si e bine conturat desi camera si pozitionarea nu l-a ajutat.Detaliul pe bass s-a simtit usor in unele pasaje in dialogul tobe - chitara bas, la nivele mici ale auditiei poate nu are atat de mult impact insa le place puterea. Nivelul de ascultare a fost pe la 80db. Amandoi am fost insa de acord ca se isi arata valoarea la volume mai mari 90-95 db. Au deja impactul care-mi place mie si reproduc muzica clar fara efort. Asta datorita constructiei pe 4 cai, a unei retele de separare f bine gandita si a pieselor de f buna calitate ce o alcatuiesc. Pe JM Jarre au fost momente cu o dinamica ridicata, eruptii rapide de sunet care insa nu au pus in dificultate nici un moment incintele mai ales calotele pe medii-inalte. Eu, personal, traiesc in registrul de medii si pot sa spun ca proiectul asta se claseaza destul de sus ca si valoare oferita, foarte neutre pe medii. Am facut si cateva masuratori care au iesit f bine. Tineti cont ca nu am avut un setup proprice masuratorilor, pur si simplu am pus microfonul in fata boxelor. Ceva mai jos de axul tw de aia si raspunsul usor atenuat pe inalte. Compus nearfield bass + gated mids/highs polar 30,45,60 de grade: polar 0,30,45 de grade: nearfield bass: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum