leo 17 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 dar bf nu face adaptarea de impendanta pt bobina de acord cu restul circuitului Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 am incercat cu un c de 500p si cu o bobina dintr un radio 60 sp pe ferita 8x70 mm si nu a mers.Acel "C" de 500 pF a fost condensator variabil sau fix ?mentionez k toate tensiunile masurate sunt k in schema originalaAceastă afirmaţie sugerează că tranzistoarele suntvalide, montate şi polarizate corect.În acest caz lipsa recepţiei se poate datora inexistenţeiacordului pe un post (fie el oricât de puternic), sau uneiîntreruperi a semnalului RF sau AF.Verificaţi cu o cască telefonică dacă aveţi semnal audioîn anodul diodei D2 şi mai verificaţi şi corectitudinealegăturilor comutatorului de volum în trepte. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 eu cred k problema e cu bobina ..dupa ceva cautari pe net am citit k pt bobina de acord dak dimensiunile sale sunt mici nr de spire se dubleaza sau se tripleaza aici ma refer la bara de ferita Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Încercaţi să evitaţi limbajul de Messenger, suntem pe un forum.Nu mi-aţi răspuns la întrebarea privind acea capacitate de 500 pF. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 scuzele mele.am folosit un condesator variabil de 500p Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 [attachment=0]verificareFET1.jpg[/attachment]Verifica Bf-ul scos din schema.Inseriaza-l cu o baterie de 1.5 volti,o casca si o rezistenta(care poate lipsi daca casca are impedanta marisoara,>100ohmi).In grila(poarta) se cupleaza o bucata de cablu cam de 20 cm lungime.O sa i-ti dai seama immediat daca tranzistorul este bun,mai ales cand te apropiide vreo sursa perturbatoare care emite radiatii electromagnetice(priza,prelungitor,televizor).Este un montaj excelent si pentru radioamatorii incepatori care doresc sa asculte,de fapt mai mult sa simta ce se intampla in jurul lor.Am un BF245 pe care il folosesc in teste de peste 20 de ani,il recunosc oricand dupa terminale,poate sa fie gramada de tranzistori oricat de mare,oricum nu se mai intelege ce scrie pe el.Legat de riscul utilizarii pistolului de lipit,o fi la alte tipuri dar la asta nu a dat roade.Succes si atentie la condensatori.Desi par atat de simple,ele sunt mult mai pretentioase decat tranzistorii. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 merci pentru sfaturi eu am folosit condesatoarele din recuperari inainte de ale pune in montaj le am masurat cu un multimeter si erau bune.dar cred ca o sa folosesc altele noi Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Nu folosi noi,nu ai de ce,doar electroliticii sa fie cat de cat noi.Conteaza foarte mult tipul condensatorului,orienteaza-te si dupa fotografiile de pe net..polistiren,stiroflex,ceramic.Daca ai timp testeaza un pic tranzistorul dupa schema pe care am dat-o si spune-ne ceva impresii...poate o sa prinda bine. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 o sa incerc in zilele astea sa reiau cu montajul sau sa l fac din nou de la zero.o sa revin cu o foto cu montajul facut Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Inca ceva:"A nu se incurca BF245/256 cu BF254/255 care este bipolar." Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Din plictiseala m-am apucat si eu sa fac de la zero un Ric2.[attachment=0]Ric21.jpg[/attachment]Sa nu rade-ti de cablajul meu,dar clorura ferica s-a terminat de mult. Pe post de miez ferita am spart un tor la moda acum si am bobinat cam 55-60 spire de 0.35mm.Ar fi trebuit diametru mai mic,dar,ce aveam in dotare era sub 0.15mm si nu dadea rezultate.Deocamdata e pe frecventa fixa, 1179Khz(Radio Romania Actualitati).Ce am observat si ar trebui luat in considerare:-nu uitati de condensatorul de filtraj de pe circuitul de receptie/radiofrecventa.Fara el nu functioneaza sau rezultatele sunt dezastruase(nici eu nu credeam) ;-pentru zonele cu semnal slab,conectati un rezistor cu valoarea cuprinsa intre 15K si 22K cuplat intre sursa T1/R1 si iesirea din puntea de diode(in punctul unde se conecteaza d2 cu R5/R8/R10/C6)...amplificarea creste foarte mult.Tranzistorii si diodele cu germaniu sunt singurele originale,restul,sunt bune ca sunt mici! Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 nu se mai gasesc bf 256.am cautat pe net si nu am gasit si unde am gasit aveau preturi mari.iar diodele din schema nu gasesc.o sa mai caut . Link spre comentariu
gabiunu Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Daca intradevar vrei sa il faci,i-ti trimit eu un BF256 si doua diode cu germaniu(trimi-ti datele pe m.p.). Vreau sa fac si o CORECTIE la ce am spus cu un post in urma,legat de rezistorul de 15k/22k: -vine conectat intre colectorul lui T3 si sursa lui T1(ma uitasem aiurea pe schema). Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 iti multumesc gabiunu pt sfaturi si pentru ca te ai oferit sa ma ajuti cu piesele respective Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 am primit astazi piesele si iti multumesc pt ele ,poate ma pot revansa pt gestul tau gabiunu.am pus pe montajul facut de mine bf 256 si diodele ,si condesatorul de filtraj care l am omis sa l pun in montaj ,ai dreptate referitor la scopul lui, ,functioneaza acum ma chinui cu carcasa lui Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum