Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ric 2


leo 17

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • leo 17

    15

  • gabiunu

    6

  • cristian_draghiescu

    3

  • adi1967

    3

am facut montajul pt radioreceptorul ric 2 dar nu prinde nici un post de radio am facut bobina cu 60 sp dar nimic am pus si 80, 100 sp nimic . si ma enerveaza faptul k am un pic de experienta si am mai facut radio.poate ma ajutati cu nr de spire pt bobina.

Link spre comentariu

Ce dimensiuni are bara de ferită pe care aţi folosit-o ?Încercaţi (provizoriu) la intrare un circuit acordat LC,utilizând împreună cu bobina pe care aţi confecţionat-oun condensator variabil cu aer de circa 500 pF(sau 2 x 270 pF).Desigur că în acest caz nu veţi mai monta condensatoareleC1 şi C2. Dacă astfel reuşiţi să recepţionaţi ceva, atunciveţi înlocui condensatorul variabil cu capacităţi de aceeaşivaloare, chiar şi obţinute prin grupare serie/paralel.Acordul exact îl veţi obţine prin culisarea carcasei bobineipe bara de ferită.Atenţie, utilizaţi numai condensatoare de calitate !Am presupus că la realizarea montajului nu s-au strecuratgreşeli şi că absolut toate piesele utilizate sunt valide.

Link spre comentariu

Am presupus că la realizarea montajului nu s-au strecuratgreşeli şi că absolut toate piesele utilizate sunt valide.

Eu am banuiala ca ori s-a strecurat o greseala ori una din piese nu este valida (atentie la FET). Este imposibil ca aparatul sa nu receptioneze nimic, chiar in situatia in care bobina nu are numarul corect de spire. La glisarea miezului in bobina ar trebui sa se auda ceva, o interferenta, o fluieratura, etc, indiferent ce ecart de frecventa are, care sa indice faptul ca restul montajului e ok. Precizati daca aparatul este "mut" ori se aude ceva in casca dar nu receptioneaza nici un post AM. Oricum, aplicati metoda cu CV propusa de dl Draghiescu pentru a va orienta asupra valorilor condensatorilor de acord, cunoscand capacitatea maxima a acestuia si observand unghiul de rotire la care se receptioneaza RRA (855kHz) si AS(603kHz).
Link spre comentariu

nu este mut dar nu ..prinde..nici un post de radio am incercat cu un c de 500p si cu o bobina dintr un radio 60 sp pe ferita 8x70 mm si nu a mers.mentionez k toate tensiunile masurate sunt k in schema originala :jytuiyu

Link spre comentariu

Mai exista postul EUropa Libera?Acest radio m-a surprins din toate punctele de vedere.Am avut doua bucati,putin diferite...am fost foarte impresionat de performantele acestui miniradio.Restul comentariilor intra in alta categorie :bataieEdit:Sa nu se inteleaga gresit,ma refer doar la Ric.

Link spre comentariu

bf l am lipit cu pistolul de lipit stiu k sunt sensibile oare sa l fi ars

E posibil. Tranzistoarele cu efect de camp se lipesc/deslipesc preferabil cu un letcon, incalzit si deconectat de la retea. Alta varianta ar fi scurtcircuitarea terminalelor cu o sarma inainte de lipire sau dezlipire. Asta nu inseamna ca un FET lipit fara nici o masura de precautie se defecteaza obligatoriu, insa exista acest risc.
Link spre comentariu

*Il scoti din schema.Si pe el si rezistenta R1.Legi bobina direct la C3 .Ceva,ceva tot trebuie sa prinzi,macar paraziti...Poti testa orice bf/tranzistor cu cateva fire,un led ,o rezistenta de 470r si o sursa de curent de la 5v la 9v,ca de exemplu un alimentator de telefon mobil,o baterie,etc. Dupa montare,tranzistorii de radiofrecventa la care le ies pinii prin cap,se sterg bine cu alcool/spirt in zona. Montajul tau trebuie sa functioneze sigur.Ar trebui intai sa fii sigur ca functioneaza amplificatorul audio.Oricum,daca e bf recuperat de pe placile noastre,astea cam pica daca insisti cu pistolul de lipit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări