Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie pentru sonorizari nunti

Mircea Bartic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 166
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

70

• TITI

14

• radue

9

• Sharky

8

Top autori în acest subiect

Cand ai calculat deschiderea trapei, ai luat in considerare si grosimea mochetei de pe sateliti si eventual speakonurile de pe spate care vor fi iesite putin in evidenta?Te intreb pt ca din poze mi se pare ca satelitii intra cam la fix prin tarpa din subwoofer.

Link spre comentariu

tot sistemul va fi vopsit texturat gri inchis, arata mai de firma.Conectorii speakon vor fi ingropati, deja m-am gandit la un maner cat mai compact pt satelit (o gaura + o piulita, ai sa vezi... :d )apropo, mai ai tabla perforata si burete, eventual niste manere metalice de genul CH-2216S (p-audio) si flanse pt. stativ?

Link spre comentariu

Astept sa vad si manerele pt satleliti si tot sistemul cum o sa iasa in final.Am si tabla si burete si manere si flanse pt stativ.Vorbim pe mail sau pe pm sa nu zica lumea ca facem reclama.Apropo, nu te-ar interesa un loc de munca :d?De ce nu esti din Baia Mare :?:

Link spre comentariu

si eu mor de curiozitate :d Multumesc pentru oferta de munca , ma simt onorat :P Cand va fi gata, voi monta sistemul in aer liber intr-o zona linistita, si voi face cateva masuratori la distanta de 1m, cu un sonometru , sa vad cum se comporta in realitate.Mor de curiozitate sa vad care este presiunea sonora maxima :twisted: vrau macar 125 dB

Link spre comentariu

Rectificare

Difuzoarele de medii vor fi QSL 10P10 in loc de P-audio E10-150S :d

Difuzorul de bass va fi SELENIUM WPU-1805 Quatro (4 ohmi) in loc de P-audio HP-18 W

Inaltele raman P-audio PHT-411 (Le am deja)

:d

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Urmeaza poze din etapa a doua a constructiei. -in curand- :d Am o intrebare, care este cantitatea optima de fonoabsorbant pe care ar trebui sa o pun in incinte?La subwoofer vreau sa capitonez peretele din spatele difuzorului cu 4 cm de vatelina, iar la sateliti am sa capitonez partea din spate si partea de jos cu burete cu tepi.Ar fi mai bine sa le las fara burete / vatelina ? (stiu ca fonoabsorbantul atenueaza putin sunetul) :?:

Link spre comentariu

pai la subwoofer nu stiu ce sa zic.. ca daca pui crossover si la 200Hz stratul ala de 4cm nu o sa aiba nici un efectDar in sateliti poate e o idee buna ca sa scapi de undele stationare, mai ales ca ai incinta pe 2 cai...

Link spre comentariu

Preturi:PAL: 1.000.000hlzsuruburi, vopsea, suruburi, 2 manere, 2 flanse pt stativ: 1.300.000IPA400: 2.000.000 (am eu unul de vanzare :d )2x7294 in punte pt sateliti: 1.000.000transformatoare: 3.000.000stative : minim 2.500.000filtraje +radiatoare +ventilatoare etc : 1.700.000cabluri+speakon : 700.000WPu1805: 185 euro2 medii : 110 euro2 PHT 411: 56 euro-----------------------------------------------------------------------+ munca voastra (sa stiti ca este mult de lucru :twisted: )sper ca n-am uitat nimic

Link spre comentariu

inca nu-i gata :roll: astazi il vopsesc, si mai am de lucru la partea electronica (sa montez panoul cu amplificatoarele si filtrele active la care inca mai este de lucru puternic... :wink: )

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Ar mai fi o varianta interesanta .Poti folosi doua module IPA400 cuplate in punte si alimentate doar la +/- 65V . In acest fel poti obtine un amplificator de 700w/8ohm rms , masurat la un THD<0,5% . La montajul in punte se dubleaza slew-rateul si dumping factorul asa ca vom avea un amplificator de subbas cu c***e su cu SR>120V/uS .IPA400 , masurat de mine are la +/-70V 285w rms / 8 ohm( 0,5% THD ) si 410w rms/4ohm . SR masurat la P= 200w/8om la 10Khz este de 65V/uS iar la 20Khz este de 52V/uS.Am masurat IPA400 si la +/-85V ( in sarcina ) si am obtinut 362w rms/ 8 ohm . Banda de frecventa este liniara (+/-0.5dB ) intre 12hz si 130Khz , masurata la 300w/8 ohm , cu distorsiuni mai mici de 0,1% .La +/- 60V , in 2 ohm , scoate 430w rms cu THD=1% dar cu pierdere semnificativa de Slew Rate . Astfel , la 10Khz ( 400w/2ohm) urca doar la 27V/uS . Am comparat sunetul acestul modul cu cel a unui amplificator de referinta pe bipolari EV CPS2000 si 3 persoane cu experienta nu am putut simti vreo diferenta notabila . Pe bass se comporta excelent si este mai tolerant la clipping decat EV-ul . Din acest motiv pare sa sune mai tare si mai cu forta .Poti folosi si un modul - filtru activ de subbass tot de la Vasile si sa folosesti un difuzor puternic de 18" . Am disponibil un PAudio C18-600LF .Sistemul total ar avea cam 1000w rms ( 700w pe subbass si 300w pe sateliti ) . In acest fel se va egaliza presiunea acustica dintre Sub si sateliti .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări