Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Vreau sa ma bag la sonorizat nunti (ca pana acum am facut doar majorate, si alte chestii din astea)Vreau parerile voastre in privinta aparaturii1. Prefer ceva 2.1 activ (cu amplifuri de la Vasile)2. 1 subwoofer+2 sateliti (da' compact sa incapa in rabla mea de Oltcit)3. Buget 5-600 Euro 4. vreau ceva profesional.Mentionez ca am cunostinte de electronica si de tamplarie (construiesc incinte si amplificatoare (putere max 200W/ canal) ) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Da nu-ti faci tu incintele ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Sper ca nu m-ati inteles gresit vreau sa-mi CONSTRUIESC incintele .Dati-va si voi cu parerea la difuzoare...., puteri.. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Pentru sateliti eu zic ca ar fi excelenta un 15PW3+un driver de 2" iar pentru subwoofer crec ca ar fi bun un HP18W, costa destul de putin si o sa ai suficienta puter cat sa dai in gura la 250-300 nuntasi beti :lol: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 pai, am deja 15pw3 +driver de 1" 2 bucHP18W nu-i cumva diful ala de la p-audio cu carcasa de tabla?Ma gandeam la ceva "Cast aluminium frame" :cry: si asa n-o sa cam incapa in rabla mea de 3 milioanane :cry: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Este ala cu carcasa de tabla, dar eu zic ca nu merita sa investesti in unul mai scump pentru ca si acesta se va descurca ff bine. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Trebuie sa recunosc, ca ai dreptate ! :lol: L-am simulat intr-o incinta de 120L in bass box pro si are un f3 de 40 Hz si o presiune sonora de 120 Db @1 m la 50Hz la 350W - Nu-i rau deloc pt un difuzor de tabla.dar pt sateliti nu ar merge ceva de 10-12" +driver de 1" ca n-am nevoie de 15pw3 pt medii , ca de bass se ocupa HP-ul.- ce difuri imi recomanzi pt sateliti da nu de 15" si ce drivere+palnie, sau poate ceva pht-uri..Shi am o idee., sa bag satelitii in interiorul subwooferului la transport (fac o trapa)aaa, ce parere ai de amplifuri , ce recomanzi?am 2 amplifuri 2xtda7294 si ma gandeam sa le folosesc pt satelitidar mai trebuie pt subwoofer Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Ai idei destule :lol: Nu stiu ce sa-ti recomand dar cred ca si ceva de 12' cu un driver de 1" ar mege excelent.Amplificator as putea sa-ti dau eu, am unu gata si pot sa ti-l dau cu vro 7 mil :wink: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 care amplif , ala de 800W?problema este ca le voi face active => amplificatoarele le voi pune pe subwoofer, shi nu am ce face cu carcasa, dar cred ca tot de la tine o sa iau unu de 800W , care numai bine o sa mearga daca vreau sa mai pun un subwoofer in paralel. Tot ce mai trebuie este un crossover activ , n-ai ceva scheme? Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Poti sa faci asa :Un singur subwoofer de putere mare cu sasiu de aluminiu ( WPU1805 - 4 ohm ) , cam de 130 litri . Dai in acesta cu un amplificator de 600w / 4 ohm , in banda de 30Hz - 80Hz , cu semnal mono L+R si in sateliti cu o putere stereo de 2 x 200w/8ohm .Eu as baga totul ( amplificatoare , alimentare si crossover ) in boxa de subbass pentru a evita racordurile si mufele . Iti trebuie doar un mixer mic , pe doua canale + microfon si ai rezolvat problema . Daca vrei sa faci ceva si mai mic , mergi cu difuzoare de 10" mai puternice si driver cu titaniu in boxe de 20 - 30 litri . Singura diferenta ar fi ca frecventa de separare ar fi pe la 100Hz - 125 Hz intre sateliti si subbass .Din experientele mele in materie de sonorizari in medii de acest gen am vazut ca cea mai buna frecventa de separare intre mid-bass si inalte este cea de 4Khz ( ordin 3 - pasiv )Filtrele ar trebui sa fie de ordin 4 sau cel putin ordin 3 .Pe spatele subwooferului nu trebuie sa pui decat trei butoane de volum ( mono ) si un singur ON/OFF .Daca vrei sa faci ceva si mai pro , atunci mergi cu biamplificare pe sateliti de 10" [300w + 100w] , filtrat activ ( ordin 4 ) cu doua filtre trece banda , 125Hz - 4Khz pt. mid bass si 4Khz - 22Khz pt. driver .Rolul filtrelor trece banda este cel da a tine sub control toate difuzoarele si a feri driverul de oscilatiile ce pot veni din n surse exterioare . In asemenea afacere " the show must go on " este litera de lege pt. ca omul o data se insoara sau boteaza copilul si nu vrea sa isi stice petrecerea pentru ca au crapat inaltele sau incepe sa frece subbasul .Inca ceva :Limiterul este un accesoriu super util . Eu unul nu am curaj sa plec la nici un fel de sonorizare fara un amplificator cu limiter si filtre de infrasunete si ultrasunete . Vasile te poate ajuta sa faci niste limitere pe care sa le pui in fata amplificatoarelor . Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Multumesc mult Dj. DNA pentru sfaturi.Am o intrebare : de unde pot lua specificatiile (pdf-u) de la wpu1805 pe 4 ohmi?ce medii, si ce drivere recomanzi (am mai luat de la tine difuzoare)ceva de 10" si driver de 1" Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Vezi ca ti-am dat MP Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 18, 2004 Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Iti dau si eu cateva idei:Sistem nr 1:-subwoofer cu HP-18W in cutie bass reflex de 150 de litrii acordata la 40 Hz-sateliti cu QSL 10P10 + driver Selenium D210TI cu horn Selenium 17-25 separate la 2 KHz cu 18 dB/octava. Trebuie un filtru pasiv foarte bine proiectat si construit deoarece separarea se fac in spectrul vocal la o frecventa destul de importanta pt auditie-amplificare 400 W pt subwoofer + 2x200W pt sateliti separate la 100 HzCostul difuzoarelor = aprox 300 Euro Sistem nr 2:-subwoofer cu Selenium WPU1805 in cutie bass reflex de 120 de litrii-sateliti cu PAudio C12-300MB + driver Selenium D210TI cu horn Selenium 17-25 separate la 3 KHz cu 18 dB/octava.-amplificare 600 W pt subwoofer + 2x300W pt sateliti separate la 80 HzCostul difuzoarelor = aprox 460 EuroCu transportul o rezolvi usor: ii faci la subwoofer (sau optional la sateliti) o husa si il pui sus pe masina :wink: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Ok, deci pana acum am ajuns la urmatoarea concluzie:Subwoofer 150litri cu HP18W +amplificator de 800W +2x150W (TDA7294 in punte)pentru sateliti +crossovere, etc integrate in incinta subwooferului.Sateliti cu P-audio E12-100S +PHT-412 cu filtru pasiv cu taiere la 4KhzSatelitii vor lucra de la 150Hz in susIncinta subwooferului va fi prevazuta cu o trapa , unde vor intra satelitii pe durata transportului.Tot sistemul va cantarii cam 80-100Kg si va avea doar 50x55x70 cm w. h. l. :roll: sper sa fie de ajuns pt 200 de persoaneCe parere aveti? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Octombrie 18, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2004 Vasile, poti sa-mi dai mai multe detalii cu privinta filtrului activ, te rog (nu prea mai merge site-ul tau) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum