Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microcentrala termica ELECTROLUX GCB-350FE

dalu

Postări Recomandate

Cu teava de cupru are dreptate. Daca aia de la distrigaz n-au zis nimic, nu-i bai. Dar daca vreodata vor zice, iar el a semnat formularul C1 cum ca totu-i in regula? Risca autorizatia firmei. Inlocuieste bucata aia cu un racord flexibil, ca cu alea e voie. Despre priza, ce sa zic. Prea vede drobul de sare. Chestia aia cu priza sub centrala nu e scrisa in nici un normativ, asa ca nu se poate lega de ea.

E scrisa in Normativul instalatiilor electrice interioare. :supz:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

20

• dalu

16

• alex mm

4

• danb1974

3

Top autori în acest subiect

Se poate folosi , o priza dubla,aparenta ,montata cu un cablu 3x1.5mm pus pe un pat de cablu din acela de plastic.Prinderea pe perete cu dibluri si holtzsuruburi. :tonqe: Legaturile, se vor face in spatele unei prize cu impamantare, la o doza de ramificare, sau direct la tabloul electric...mai clar de atat ? :smt006 :smt006

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am rezolvat-o favorabil cu microcentrala. Au venit o firma din Tg. Mures, despre care am scris anterior si mi-au facut o treaba excelenta. Da` sa va povestesc putin.....Au venit doi tipi aroganti care initial nici nu s-au uitat la centrala si s-au apucat sa faca actele alea. In momentul acela am avut o inspiratie geniala, asa cum ai de putine ori in viata si am aruncat asa intr-o doara ca varul meu este seful ISCIR-ului din Ploiesti ( Silviule , scuza-ma dar asta mi-a venit in cap). Bai fratilor, v-o jur, imediat situatia s-a schimbat cu 360 grade. S-au apucat si mi-au umplut bucataria de diverse truse de scule pe care le-au adus imediat dintr-o masina aflata jos in fata blocului. Mi-au desfacut complet centrala, nimic nu o mai ramas in ea si s-au apucat de verificat componente. Nu au mai vrut in nici un fel sa mai bea un pahar de bere desi initial servisera cate unul. Au lucrat ca disperatii vreo 2 ore si au facut o treaba excelenta, au reparat si chestia cu avaria de care ma plansesem intr-un post anterior. La factura.....surpriza, doar 1,5 milioane, transportul de la Tg. Mures au zis ca-l suporta ei iar defectiunea cu trecerea pe avarie mi-au zis ca o suporta ei deoarece sant client nou. :supz: :supz: ................. SI TOATE ASTEA PENTRU CA M-AM LAUDAT CA AM UN VAR CARE-I SEFUL ISCIR-ului DIN PLOIESTI. :snakeman: Silviule , care o fii explicatia??? Le este asa de frica la astia de ISCIR, ca doar sant firme particulare, li se rupe de stat la o adica... nu??

Link spre comentariu

Si uite asa imi creste neamu' :partyman: . Daca tot aveti var sef de iscir ploiesti, il cheama Roman, dar nu stiti de la mine :snakeman: . Sau le spuneti la baieti: bai, voi stiti ca varu' meu a scris prescriptiile de cazane ale ISCIR-ului? Scriitoru-s eu :weedman: . Silviu Ghetze :supz: .PS: Nu mai lucrez la ISCIR de vreun an juma' :smt003 PS2: firmelor inca li se mai rupe de stat, chiar daca se dau ei rotunzi. O reclamatie inseamna inspectii suplimentare, mese, etc :yawinkle: Believe me :smt006

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pentru reparare si service, aveti grija ca pe autorizatie trebuie sa scrie si domeniul [adica (virgula) ce (alta virgula) aparate sau centrale, daca vreti, pot repara sau pune in functiune]. E scris pe spatele autorizatiei. Daca va gasiti acolo centrala dvs, e O.K. daca nu, nu poate sa va dea acte valabile. Sunt singurele autorizatii de genul asta care au si domeniu specificat de aplicabilitate. Cele de montare/instalare si cele de autorizare de functionare sunt valabile cam pentru orice centrale (ideea este, la cele de montare, sa respecti legislatia generala, iar la cele de autorizare/verificare sa respecti conditiile de functionare in siguranta). Pentru acestea se aplica reglementari nationale, deci nu tin cont de producator. Asta va spun ca sa intelegeti logic de ce unele autorizatii se dau pe tipuri de centrale (de ex., cand te duci cu masina la ITP si o pune pe stand, iti spun baietii ca nu merg franele, dar nu o repara. Asta e treaba de service, unde trebuie sa existe oameni instruiti/specializati pe tipul respectiv de masina).PS: Pe site-ul ISCIR nu veti vedea niciodata tipurile de centrale pentru care sunt autorizati agentii economici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări