alex mm Postat Iulie 27, 2006 Partajează Postat Iulie 27, 2006 ...Sal, la toata lumea de pe aici , dar s-a rezolvat problema ,cu apa calda? :rolleyes: Poate , ca va pot ajuta cu cate ceva ,eu lucrez in domeniu :yawinkle: ...Pai sa analizam :smt017 daca merge A.C.M atunci logic , C.T. este OK ,daca nu functioneaza, pe circuitul dinspre baie ,atunci sub un anumit debit (ex.2.5 l/min)centrala nu mai sesizeaza cerere de A.C.M. shi se opreste.De obicei filtrul de la bateria monocomanda se infunda , scade debitul de apa si C.T. se opreste,rezulta un dus SCOTIAN :weedman: :weedman: :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat August 9, 2006 Autor Partajează Postat August 9, 2006 ...Sal, la toata lumea de pe aici , dar s-a rezolvat problema ,cu apa calda? :rolleyes: Poate , ca va pot ajuta cu cate ceva ,eu lucrez in domeniu :yawinkle: ...Pai sa analizam :smt017 daca merge A.C.M atunci logic , C.T. este OK ,daca nu functioneaza, pe circuitul dinspre baie ,atunci sub un anumit debit (ex.2.5 l/min)centrala nu mai sesizeaza cerere de A.C.M. shi se opreste.De obicei filtrul de la bateria monocomanda se infunda , scade debitul de apa si C.T. se opreste,rezulta un dus SCOTIAN :weedman: :weedman: :smt006 Exact asa se intampla!!!. Esti tare man :supz: :supz: :supz: Am sesizat ca la un debit mic se intampla fenomenul. Dar unde o fii sus-numitul filtru ?? La baie am o baterie din aia cu ,, bila '' si nu mi s-a parut prin zona aia vreun filtru. Am doar un filtru pe apa rece cu nustiu ce cristale in el. :smt102 :smt102 Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Filtrul ala pe care-l stii este cu polifosfat. Dedurizeaza apa ca sa nu-ti faca depuneri de calcar in schimbatorul de caldura. Alex mm zice (si cred ca are mare dreptate) de filtrul din baterie. Aia, fiind cu sfera, nu prea suporta impuritatile. Este de fapt o sita si trebuie sa fie la intrarea in baterie. Imi dau si eu cu presupusul, ca nu am desfacut niciodata o baterie monocomanda. Link spre comentariu
cav Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 sita este la iesire .. Link spre comentariu
dalu Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 Din cite stiu esti _obligat_ la iesirea din garantie a centralei sa faci contract de service cu firma autorizata (care banuiesc ca e una singura si ca atare poate practica ce preturi vrea muschii ei)Nu mai e valabil. Ala a fost un ordin al ministrului de prin 2004, care a fost abrogat. Deci obligativitatea contractului de service cade. Daca va impune cineva, intrebati-l in ce baza. Si daca va zice de ord. 42, nu mai e valabil din sept. 2004, daca nu ma insel. Am gasit o firma in Tg.Mures care se ocupa de centralele Electrolux. Ai avut dreptate @yo9hrb, la inceput au incercat sa-mi bage in cap ca service-ul este obligatoriu :smt021 :smt014 . La un moment dat le-am spus ca am o cunostiinta mare ,, stab'' la ISCIR care mi-a explicat legislatia, iar ceea ce era valabil ......nu mai este. In momentul asta , au inceput s-o dea ,, la intors'' ca-i mai bine, dar nu obligatoriu , sa am service la ei deoarece in caz de defect iarna , ei servesc cu prioritate pe cei cu service :smt003 :smt003 .Deocamdata i-am amanat in ideea sa te intreb pe tine: cum e mai bine , sa fac sau nu service ? Macar asa, o parere..... :smt102 :smt102 N-am folosit PM pentru asta deoarece poate si alti useri pot sa treaca prin astfel de dileme si poate acest topic o sa-i ajute. :smt006 :smt006 Referitor la sita aia, astept ca si @alex mm sa intervina........ :smt006 :smt006 Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Trebuie sa vezi in ce consta contractul de service. De exemplu, un contract de service in Ploiesti te duce cam la 50 euro/an (cam asa era in 2004, cand era obligatoriu). Pentru acesti bani existau firme care nu-ti ofereau decat hartia ca ai contract de service (ca de fapt aia te durea), dar si firme care pentru banii aia iti ofereau o verificare gratuita toamna, manopera gratuita la defecte (plateai doar piesele), unii iti faceau si o spalare a instalatiei. Sincer sa fiu, centralele nu pica asa de des incat sa ai ghinionul sa astepti o saptamana sa-ti vina depanatorul. Parintii mei au un instant Electrolux si singura problema care au avut-o in vreo 7...8 ani a fost infundarea schimbatorului cu piatra (pe aici e apa foarte dura si nici nu aveau un filtru anticalcar). In concluzie, citeste cu atentie contractul, vezi ce bani iti cer si ce primesti in schimbul lor. S-ar putea sa merite, s-ar putea sa nu. Eventual cere-le un model de contract, scaneaza-l si posteaza-l sau trimite-l pe mail. Link spre comentariu
alex mm Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Salutare oameni buni , da cav a sesizat corect :yawinkle: la ieshirea apei din robinet sunt 3 site una , din material plastic shi 2 din sarma . Sita din m.p. se poate scoate.Inca ceva , A.C.M. se foloseste intrun singur loc , baie sau bucatarie , deci nu in doua locuri deodata. Robinetul se deschide doar pe apa calda , care nu se combina cu cea rece din baterie.Reglajul apei calde se va face din microcentrala. :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 Trebuie sa vezi in ce consta contractul de service. De exemplu, un contract de service in Ploiesti te duce cam la 50 euro/an (cam asa era in 2004, cand era obligatoriu). Pentru acesti bani existau firme care nu-ti ofereau decat hartia ca ai contract de service (ca de fapt aia te durea), dar si firme care pentru banii aia iti ofereau o verificare gratuita toamna, manopera gratuita la defecte (plateai doar piesele), unii iti faceau si o spalare a instalatiei. Sincer sa fiu, centralele nu pica asa de des incat sa ai ghinionul sa astepti o saptamana sa-ti vina depanatorul. Parintii mei au un instant Electrolux si singura problema care au avut-o in vreo 7...8 ani a fost infundarea schimbatorului cu piatra (pe aici e apa foarte dura si nici nu aveau un filtru anticalcar). In concluzie, citeste cu atentie contractul, vezi ce bani iti cer si ce primesti in schimbul lor. S-ar putea sa merite, s-ar putea sa nu. Eventual cere-le un model de contract, scaneaza-l si posteaza-l sau trimite-l pe mail. In jurul datei de 15.08.( nu-i inca foarte sigur ) , o sa vina la mine in oras reprezentantul firmei din Tg. Mures cu care o sa tratez ,, la sange'' in lumina celor sugerate de tine mai sus. Nu o sa semnez pe moment nimic si o sa-ti trimit un formular de contract pentru a putea vedea si tu ,, ce si cum'' . Iti multumesc pentru sprijinul acordat. Link spre comentariu
dalu Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 Salutare oameni buni , da cav a sesizat corect :yawinkle: la ieshirea apei din robinet sunt 3 site una , din material plastic shi 2 din sarma . Sita din m.p. se poate scoate.Inca ceva , A.C.M. se foloseste intrun singur loc , baie sau bucatarie , deci nu in doua locuri deodata. Robinetul se deschide doar pe apa calda , care nu se combina cu cea rece din baterie.Reglajul apei calde se va face din microcentrala. :smt006 Salutare frate @alex mm, acu` m-am lamurit si eu unde erau filtrele alea nenorocite :smt003 :smt003 . Acum e seara , dar maine dimineata ma apuc de desfacutul lor. Sper sa nu fac vreo prostie. :prayer: :prayer: Iti multumesc pentru sprijinul acordat. :smt006 :smt006 Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 In jurul datei de 15.08.( nu-i inca foarte sigur ) , o sa vina la mine in oras reprezentantul firmei din Tg. Mures ...Da-mi pe pm (sa nu-i facem reclama) numele firmei, te rog :snakeman: Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 22, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2006 In jurul datei de 15.08.( nu-i inca foarte sigur ) , o sa vina la mine in oras reprezentantul firmei din Tg. Mures ...Da-mi pe pm (sa nu-i facem reclama) numele firmei, te rog :snakeman: In sfarsit a fost un angajat al firmei de mai sus, si mi-a zis ca nu poate sa-mi faca nici un contract si nici sa-mi dea un aviz din acela de functionare al centralei , din urmatoarele motive:1. Pe vreo distanta de circa 1,5 m de la intrarea in microcentrala , teava de gaz e realizata din cupru, din teava din aia prin care trece agentul termic. Tipul tine sus si tare ca nu-i voie asa ceva. Tipii care mi-au montat centrala ( acum circa 3,5 ani) au zis ca nu-i nici o problema, ca dealtfel ca si cei de la Distrigaz , care atunci cand au venit, de nu stiu cate ori de atunci, cu apa si sapun ca sa verifice etansietatile , nu mi-au facut nici o observatie pe tema asta.2. Alta mare suparare pricinuita insului de centrala mea , a fost aceea ca priza se afla sub centrala. S-o apucat sa turuie verzi si uscate , cum ca ce se intampla daca curge apa din centrala pe priza. Regret enorm ca n-am fost eu acasa , ci numai nevasta-mea , ca-i ziceam eu vreo doua. Auzi, sa curga apa din centrala, :smt021 :smt027 , si inca pe priza. In concluzie , n-am reusit sa-l fac pe individ , nici macar sa-mi dea un exemplar de contract pentru a vedea ce ofera service-ul firmei, mi-a zis clar ca pana nu remediez cele semnalate , sa nu-l mai caut. :smt012 :smt013 , asa ca am ajuns de unde-am plecat. Oare are dreptate tipul ?? :smt017 :smt102 :smt102 :smt017 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 22, 2006 Partajează Postat Septembrie 22, 2006 Cu teava de cupru are dreptate. Daca aia de la distrigaz n-au zis nimic, nu-i bai. Dar daca vreodata vor zice, iar el a semnat formularul C1 cum ca totu-i in regula? Risca autorizatia firmei. Inlocuieste bucata aia cu un racord flexibil, ca cu alea e voie. Despre priza, ce sa zic. Prea vede drobul de sare. Chestia aia cu priza sub centrala nu e scrisa in nici un normativ, asa ca nu se poate lega de ea. Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 22, 2006 Partajează Postat Septembrie 22, 2006 Corect, la instalatia de gaz ,nu se foloseste decat teava neagra, trasa nu sudata, iar alte tipuri de teava gen:cupru , multistrat , flexibil de cauciuc pt.gaz nu sunt admise spre folosinta. :yawinkle: Se poate folosi doar racord flexibil din inox. :supz: .Priza , nu se amplaseaza sub centrala,pt.ca intradevar daca curge apa......e necaz.Apa cu curentul, nu se impaca deloc, asta din cate stiu eu. In cazul radiatoarelor din fonta, cu nr. mare de elementi agentul termic , se poate dilata excesiv si supapa de sig. de 3bari deschide, apa se imprastie sub centrala deci posibil peste priza :rolleyes: .Acelasi lucru se intampla, daca se depresurizeaza vasul de expansiune , se defecteaza robinetul de umplere al centralei ....s.a.m.d. :goodman: :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2006 Cu teava de cupru are dreptate. Daca aia de la distrigaz n-au zis nimic, nu-i bai. Dar daca vreodata vor zice, iar el a semnat formularul C1 cum ca totu-i in regula? Risca autorizatia firmei. Inlocuieste bucata aia cu un racord flexibil, ca cu alea e voie. Despre priza, ce sa zic. Prea vede drobul de sare. Chestia aia cu priza sub centrala nu e scrisa in nici un normativ, asa ca nu se poate lega de ea. Corect, la instalatia de gaz ,nu se foloseste decat teava neagra, trasa nu sudata, iar alte tipuri de teava gen:cupru , multistrat , flexibil de cauciuc pt.gaz nu sunt admise spre folosinta. :yawinkle: Se poate folosi doar racord flexibil din inox. :supz: .Priza , nu se amplaseaza sub centrala,pt.ca intradevar daca curge apa......e necaz.Apa cu curentul, nu se impaca deloc, asta din cate stiu eu. In cazul radiatoarelor din fonta, cu nr. mare de elementi agentul termic , se poate dilata excesiv si supapa de sig. de 3bari deschide, apa se imprastie sub centrala deci posibil peste priza :rolleyes: .Acelasi lucru se intampla, daca se depresurizeaza vasul de expansiune , se defecteaza robinetul de umplere al centralei ....s.a.m.d. :goodman: :smt006 Ok, cu teava de cupru m-ati lamurit. In voi am incredere . :supz: :supz: Am s-o schimb cu teava neagra de care spunea @alex mm. Sa vad ce fac cu nenorocita aia de priza , ca nu-mi prea vine sa sparg iar peretii prin casa. Cred c-o sa montez o priza aparenta , undeva in lateralul centralei. O sa va tin la curent cu evolutia evenimentelor. :drinkers: :smt006 :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat Septembrie 24, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2006 Un topic interesant pentru detinatorii de centrale termice , dar si pentru cei ce intentioneaza sa-si monteze microcentrala: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=14513 :supz: :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum