Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptor Macbook Pro ars

gerbil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gerbil

16

• validae

10

• DonNCSS

2

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aa, da am inteles care, din pacate este negru nu se vede nimic scris pe el.Dar ce sa fi avut de s-a ars asa? Pur si simplu l-am bagat in priza ca se terminase bateria la mac, am pus mufa pe mac - nu se apindea ledul de pe mufa magsafe, am scos mufa de cateva ori pana la urma s-a aprins. Dupa vreo ora a facut poc. L-am folosit exact 2 zile ( cateva ore ).

Link spre comentariu

Firul negru e la minus, albul la plus, vezi ca pe placa de obicei se marca polaritatea.Daca nu, vezi la ce fir venea borna plus a condensatorului de filtraj pe 18,5V. Da, merge innadit cablul, dar nu oricum, lipit cu atentie si izolat bine, sa nu faca scurtcircuit.

Link spre comentariu

La adaptoarele astea normale de laptop mufele sunt de obicei din acelea cu gaura. Care este plusul si care minusul in acest caz ? Gaura este minusul ?Si inca o intrebare pentru cultura mea generala: daca adaptorul are amperajul mai mic, vezi cazul adaptorului Dell pe care il am, ce s-ar putea intampla daca ar fi pus pe laptop? Ia foc laptopul? Ia foc adaptorul? Nu se va incarca bateria dar va merge?

Link spre comentariu

La adaptoarele normale in general cilindrul metalic din exterior este MINUS si orificiul cu lamele metalice sau tub metalic este PLUS.

Este bine sa gasesti un alimentator/ adaptor de aceeasi putere (amperi) si voltaj ca si unul original. Un pic mai mare la amperaj nu o sa doara insa daca este mai mic se va incalzi sau chiar o sa aiba aceeasi soarta cu cel din pozele tale.

Cred ca ai probleme cu cablul de care vine de la alimentator/adaptor spre laptop.

Un scurt care nu se vede pe langa mufa sau la iesire din adaptor drept ptr. care probabil asta a dus si la mizeria prezentata.

Tipic la MAC, mai ales la iPOD in cazul meu...

http://www.google.co.uk/search?q=Adapte ... 66&bih=606

Daca nu sa topit suprafata integratului acela cu 8 terminale este posibil sa aiba incastrat ceva pe el poti sa-l stergi cu ceva usor umezit.

Daca esti sigur ca ai cablul bun poti cauta un adaptor universal (cu selectie a voltajului, atentie sa ai amperii necesari) si schimbi cablul adaptorului cu cablul adaptorului ars.

http://hackaday.com/2009/03/18/hacking-the-magsafe/

Vezi ca la modelele mai noi, DELL are trei contacte la mufa de alimentare (cilindru metalic exterior si interior plus pinul din mijloc).

post-41815-139829556682_thumb.jpg

post-41815-139829556685_thumb.png

Link spre comentariu

Am avut un Acer Aspire 5315. Se incalzea in draci adaptorul de faceai oua prajite pe el, am vandut cuiva laptopul si merge si acuma adaptorul. Sa inteleg ca si acesta avea amperajul mai mic? Nu stiu de ce, dar adaptoaele astea negre de la laptopuri par mai fiabile decat astea de la mac.

Link spre comentariu

Stau totusi in dubiu, si adaptoarele astea universale daca sunt ieftine cred ca tot proaste sunt si probabil nici nu au wattii, voltajul sau amperajul inscris pe ele. Si la sursele pc e la fel daca sunt no name sunt proaste rau scrie pe ele ca au 400W si in realitate daca au 200W. Nu stiu ce sa fac, sa ma risc, sau sa caut totusi unul original de Apple?

Link spre comentariu

N-am nimic cu nicio firma, dar in SUA adaptorul se vinde cu 80$ si la noi, acelasi lucru, cu 390 Lei........... :nebunrau: Da-l incolo de comert, ca la noi toti sunt pusi pe jupuiala frate ! Cu banii aia cumperi un monitor decent.

Link spre comentariu

Poti cauta unul original,dar sh,care sa aibe specificatiile celui actual.Iti garantez eu ca,daca ai rabdare,sigur o sa gasesti pe cineva care are un astfel de alimentator de vanzare.

Link spre comentariu

Pai noi suntem cei mai smecheri din lume, avem salariile foarte mici dar preturile mai mari ca in alte tari.De asta am si recurs la voi vazand ce preturi sunt. Nu ma dau banii afara din casa.M-am uitat si sh, tot scumpe 230, 280, 300 lei. Pana si saraciile astea ca cel ars al meu sunt vreo 220 lei. Alta jecmaneala, cred ca ei le cumpara cu 5 lei in realitate facaturile astea.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am facut rost de la cineva de un adaptor Apple original. El zicea ca merge doar daca pui mufa magsafe intr-o anumita pozitie. Am incercat si nu merge, nu se aprinde ledul de pe mufa in nici o pozitie. Ce sa ii fac ? Am pus urechea pe adaptor sa vad daca bazaie, se aude foarte incet ( trebuie sa fi foarte atent ) un zgomot ca o sirena de politie sa zic, dar e foarte incet. Sa fie si asta ars ? Nu miroase a nimic ( al meu mirosea a prajit :) )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări