gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Va salut ! Am nwevoie de ajutorul vostru, mai ales al celor care stiu eletronica. Am achizitionat un macbook pro, adaptorul a fost nou in tipla dar se pare ca nu original ( nu are marul pe el ). Astazi a facut poc in timp ce era in priza ( deci a mers cam 2 zile ). Ca sa iau unul nou este exclus deoarece sunt foarte scumpe, pana in 400 lei sau mai mult. De reparat banuiesc ca nu se mai poate, nu are nici macar suruburi pe el, si se aude ceva cazut prin el cand il scuturi. Avand totusi in vedere ca este tot un alimentator ca oricare altul ( sper sa nu ma insel ), eu am prin casa un adaptor de la un laptop Dell, as putea sa scot firul de la cel apple si sa il pun la acesta ? Ar merge ? Chiar daca nu s-ar aprinde ledul de pe magsafe nu ar fi problema. Am atasat poze cu specificatiile fiecaruia. Adaptorul de la mac : Adaptorul de la Dell : Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Adaptorul Dell are doar 3,3A pe cand cel Apple avea 4,6A, tensiunile sunt usor diferite.Nu stiu cat va rezista cel de la Dell.Mai bine cauta unul cu specificatiile celui original, nu neaparat original. Sau incearca sa-l repari pe cel original, nu ai de pierdut nimic, oricum e defect. Desfa-l cu grija si pune o poza cu placa sa vedem care-i beleaua.Chestia aia care se aude zornaind probabil e vre-un condensator explodat. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Mufa cum arata ? Incarcatorul este 4-6% din pretul laptopului. Este mult ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 400 lei e departe de a fi 4-6% din pretul notebookului, ca n-o fi dat 8000 de lei pe el. Ma gandesc si eu, stiu ca sunt scumpe dar nici asa Cauta la m,i,v,a,r,o,m am gasit pentru un coleg de serviciu, la 40 lei, sunt si cu tensiune reglabila in trepte. Si desfa-l tousi pe ala ars, merita incercata repararea, poate nu-i asa grav. Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Mufa este magsafe. Aceasta ar fi schema ei http://pinouts.ru/Power/magsafe_power_pinout.shtml Macbook-ul este de 15" early 2008, a costat 2000 lei cu SSD, cu hard era mai ieftin. Totusi cum il desfac ca nu are nici un surub ? Link spre comentariu
Vizitator itachi Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 uie aici un video explicativ : Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Scrie cineva la acest film la comentarii, citez : "Watch out if opening the charger. It's not designed to be worked on, so there don't appear to be any discharge resistors across the input smoothing capacitor. This can store up to 350 volts DC and as you can see in the video it takes a LONG time to discharge itself, even two days isn't enough!".Este vreun pericol sa ma curentez daca il desfac ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Nu atinge bornele condensatorului primar, la borne poate sa mai aiba tensiune. Nicio grija, poate cel mult sa va piste putin, n-a murit nimeni din asta, electrosocurile sunt mult mai periculoaseIncercati cu un cutitas pe margini sa desfaceti lipitura, cu atentie sa nu va raniti. Cel mai bine, taiati de-a lungul lipiturii cu panza de bomfaier pana strapungeti putin carcasa, cel putin pe o parte, dupa aceea e mai usor. Nu va faceti griji de carcasa, taietura se mascheaza usor dupa aceea. Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 D-le Validae, de bine ce ati zis sa am grija, de aia mi-am bagat surubelnita in deget , a curs si sange ca sa fie tacamul complet. Am reusit sa desfac cam 3 sferturi mai aveam un colt, acuma numai pot ca sa nu fortez degetul, incerc maine si o sa pun si pozele. Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Hai ca am reusit sa ii dau o parte, totusi nu reusesc sa scot placa din partea cealalta pur si simplu tine ca si cum ar fi prinsa in surub, dar eu nu vad nici un surub. negreala cred ca vine de la condensatorul acela mare care este dedesupt acolo unde este fum. Daca stie cineva cum sa scot placa de tot ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 De obicei le lipesc cu silicon cauciucat. Vezi in partea cealalta, sub eticheta sa nu fie vre-un surub ascuns, dar mai mult ca sigur e lipit. Sa speli afumatura aia, sa se poate vedea bine componentele.Cand incerci sa dezlipesti, ai grija sa nu intepi componentele cu surubelnita, si nu numai.. Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Am curatat cat s-a putut nu prea se ia. iata si piesa care zdranganea. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Da stiu ca s-a parlit, nu gluma ! Aia sarita era siguranta, ce e mai trist, vad niste cupru topit si pe la pinii circuitului integrat. O sa fie cam greu sa mai restaurezi ceva acolo, se mai vede seria pe acel integrat ? Link spre comentariu
gerbil Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Nu imi dau seama la cae te referi, vezi daca l-am prins cumva acum in poze. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Pai integratul e unul singur, ala de pe partea ailalta, cu 8 pini... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum