Vizitator kazacy Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Noroc. Sint incepator si nici nu invat foarte rapid (lipsa de timp liber in primul rind), despre microcontrolerele Atmel. La momentul actual mi-ar place foarte mult sa am un program de calculat "fuses" pentru Atmel. Stiu se pot calcula manual fiecare bit in parte citind documentatia microcontrolerului, pot utiliza un program online (aka website) ca acesta: http://www.engbedded.com/fusecalc sau pot utiliza o aplicatie pe un telefon cu Android ca aceasta: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.misc.avrfuse&hl=en sau de asemenea Sinaprog 2.0 (programatorul meu preferat) are si el un mic calculator de fuses dar care nu acopera toate modelele (vezi in special ATMEGA1284/P) Ceea ce nu am gasit este un program pentru PC, windows sau linux, care sa aiba acest calculator de fuses standalone si mai ales offline. OK multumesc pentru intelegere si pentru timpul acordat. Link spre comentariu
one Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Nu mi-am pus niciodata aceasta problema pentru ca cele 2 medii de dezvoltare pe care le folosesc au aceasta optiune, iar eu nu includ in soft setarile fuses, ci le fac manual, daca este cazul.Utilizezi Windows?In AVR Studio, intri in Tools/AvrProgramming. Selectezi AVR Simulator, tipul de micro pe care il ai... apoi in sectiunea Fuses selectezi ce vrei si ti se calculeaza automat. Link spre comentariu
Vizitator kazacy Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Multumesc mult; nu stiam asta, am cautat si am gasit ce spui tu dar in AVR Studio 5.1 dar eu folosesc curent 4.19 si aici nu exista asa ceva. In cel mai rau caz cu pixul pe hirtie e cea mai buna metoda plus ca inveti mai mult asa.Edit:Am gasit si la 4.19 dar trebuie utilizat AVR Simulator 2 nu 1.Multumesc pentru indrumare.Pentru cine are nevoie in viitor la AVR Studio 4.19 se alege la Debug -> Select Platoform and DeviceAVR Simulator 2 iar aici dupa start Debug, Avr Simulator 2 Options unde te poti juca la fuses cum vrei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum