spinach Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 salutam ,Deci , avem un mcu , de exemplu atmega16 , care are 2 alimentari cu +5v [ una pentru procesor si una pentru analogic ] si inca una cu referinta pentru analogic .Facem motaj cam asa:-punem o dioda pentru departajare alimentare mcu de cea analogica -nu alimentam nimic din placa pe care este montat mcu-alimentam mcu pentru programare din programatorFunctioneaza varianta asta ? Cum ar trebui montat reset ? Link spre comentariu
Vizitator kazacy Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Nu am incercat varianta asta dar cred ca in documentatia tehnica pentru ATMEGA16 scrie ca AVCC nu trebuie sa difere fata de VCC cu mai mult de 0.3V iar caderea de tensiune pe o jonctiune cu siliciu (aka dioda ta de separare) este parca de 0.65V deci nu cred ca va merge corect.Cit despre reset personal il pun cu un buton fara memorie la masa si o rezistenta de 10k pullup la VCC. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Functioneaza varianta asta ? Cum ar trebui montat reset ?De ce nu il programezi cu restul placii alimentate? De ce vrei sa alimentezi microcontroller-ul din programator (exista programatoare care dau tensiune spre uC?)?RESET-ul se leaga cu un pull-up la VCC. Daca vrei sa fie si manual, pui si un buton spre masa cum s-a zis mai sus. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 In timpul programarii , esirile , daca lucreaza cu normal nivel 0 , au oscilatii la nivel 1 ; daca placa nu este alimentata , nu deranjeaza problema .Cu diferenta de tensiune la alimentare , o descurc ; pun 2 diode , cite una pentru fiecare alimentare .Totusi nu sint lamurit daca merge in situatia ca analogicul nu are alimentare. Link spre comentariu
Vizitator kazacy Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Tot conform documentatiei de la Atmel AVCC trebuie conectata la VCC chiar daca ADC nu este utilizat. In acest caz ei recomanda sa o conectezi utilizind un filtru trece-jos dar personal am conectat direct si a mers foarte bine. Link spre comentariu
spinach Postat Ianuarie 12, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Am fact schema urmatoare ; ce parere aveti ? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Schema pare în regulă, dar pentru referinţa de 4,096V îţi recomand să scapi de porcăria aia de montaj şi s-o înlocuieşti cu LM4140. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum