Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator baterie

Vizitator juravleadrian

Postări Recomandate

Vizitator juravleadrian

Salutare!Am o bormasina cu acumulator DeWALT de 18 V. Am masurat ,din intamplare, tensiunea la iesirea din incarcator si am 52 V. Nu e cam mult pentru o baterie de 18 V? Dupa incarcare bateria are 20 V..... este in regula ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

3

• validae

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ai folosit u multimetru digital, te-a pacalit din cauza sensibilitatii si rezistentei de intrare foarte mari. Incearca cu un aparat analogic E o sursa in comutatie acolo, pune un bec de 24V si vezi adevarul.

Link spre comentariu

Posibil sa nu fie nimic anormal; depinde de schema incarcatorului. Ceea ce conteaza este curentul de incarcare (amperii) atunci cand acumulatorul este cuplat la incarcator.

Link spre comentariu

Acum, in functie de capacitatea acumulatorilor, rezulta timpul necesar pentru o incarcare completa. De exemplu, pentru 5,6 Ah (amperi-ora) rezulta 5,6/2,8 = 2 ore. Daca aceasta este si durata reala de incarcare completa (eventula indicata in prospect), atunci totul este OK.

Link spre comentariu
Vizitator juravleadrian

Salutare. Mai am un incarcator de asta doar ca trebuie alimentat la 110 V. Cum il pot alimenta? Ar fi bun un autotransformator 220-110V? Daca da cam ce putere ar trebui sa aiba, sau cum sa calculez? Reamintesc ca am baterii de 18V iar incarcatorul "scoate" un curent de 2,8A ?Va multumesc !!

Link spre comentariu
Vizitator juravleadrian

Acum, in functie de capacitatea acumulatorilor, rezulta timpul necesar pentru o incarcare completa. De exemplu, pentru 5,6 Ah (amperi-ora) rezulta 5,6/2,8 = 2 ore. Daca aceasta este si durata reala de incarcare completa (eventula indicata in prospect), atunci totul este OK.

Multumesc pentru lamurire :dans:
Link spre comentariu

Se gasesc asemenea transformatoare in comert.Poti folosi unul gata facut daca are priza mediana la jumatatea primarului de 220V.Alimentezi transformatorul normal, si incarcatorul il alimentezi intre priza mediana si nul ca la un autotransformator. Transformatorul trebuie sa aiba puterea cel putin egala cu cea scrisa pe incarcator, preferabil mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări