Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda RF

Blacksmith

Postări Recomandate

Vreau sa fac o sonda RF si am de ales intre 2 feluri de diode :BAS70------------Vr (continuous reverse voltage) : 70VIf (continuous forward current) :70mAVf (forward voltage) : 410mVCd (diode capacitance) : 2pFBAT54------------Vr (continuous reverse voltage) : 30VIf (continuous forward current) :200mAVf (forward voltage) : 320mVCd (diode capacitance) : 10pFCare s-ar potrivi mai bine ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

13

• yo7lhe

5

• nico_2010

5

• Ion_Bumbu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Depinde ce vrei sa faci cu sonda, daca trebuie conectata in puncte sensibileatunci trebuie sa alegi ceva cu o capacitate foarte mica sau sa utilizezi o sondaactiva. Eu as opta pentru BASxx

Link spre comentariu

Diodele Schottky sunt mult mai liniare si merg mult mai sus in frecventa decat cele cu germaniu.Pentru sonde sunt recomandate cele cu capacitate parazita cat mai mica posibil.Recomand diodele Schottky de semnal mic, oricare ar fi ele ca tip sau producator.

Link spre comentariu

Diodele Schottky sunt mult mai liniare si merg mult mai sus in frecventa decat cele cu germaniu.Pentru sonde sunt recomandate cele cu capacitate parazita cat mai mica posibil.Recomand diodele Schottky de semnal mic, oricare ar fi ele ca tip sau producator.

Despre diodele folosibile la o sonda RF se poate citi aici: http://www.cliftonlaboratories.com/diod ... probes.htm Sonda mea de RF (vezi poza atasata) este construita dupa Hendricks ( http://www.qrpkits.com/rfprobe.html ) folosind si informatile de aici ( http://www.n5ese.com/rfprobe1.htm ) si de aici ( http://www.flashwebhost.com/circuit/rfprobe.php ).In sonda, pe care o utilizez doar in unde scurte, am pus o dioda cu germaniu - EFD108.73 de 3cen

post-54889-139829561427_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vreau sa fac o sonda care sa mearga la 120 MHz si am aflat ca pt asta trebuie ca "Reverse recovery time" al diodei trebuie sa fie cat mai mic.O optiune ar fi 1N5711 care are trr de 1ns.Mai stiti si alte diode Schottky care sa aiba trr de 1ns sau mai mic ? chiar si smd as vrea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iti cam risti ....La iesire vei avea anvelopa semnalului de intrare, adica un semnal de cc daca amplitudinea e constanta, sau semnalul care moduleaza in amplitudine semnalul de intrare.Ia uita-te prin schemele radiourilor dinaintea circuitelor integrate.Pune un instrument de masura pe scala de Vcc(preferabil analogic) si spune-ne ce observi.Ca sa scapi de reziduul de purtatoare(dar aici nu conteaza) pui un mic condensator dupa rezistenta catre masa.Daca vrei iti trimit vechea mea sonda construita similar cu cea din schema.Am prajit dioda de cateva ori, cand m-a manat curiozitatea sa masor iesiri de emitator.

Link spre comentariu

Sonda este perfect functionala.Trebuie conectat la un voltmetru cu impendanta mare de intrare >10MCapacitatea cablului coaxial si capacitatea de intrare realizeaza netezirea.Schema aceasta era des intalnita la voltmetre electronice cu tuburi.

Link spre comentariu

Daca eu am facut-o si am pus osciloscopul pe iesire si e acelasi semnal sinusoidal ca la intrare.... ce sa mai cred ?Poate in regiunea unde stau eu vreo singularitate spatio-temporala care schimba legile fizicii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări