Vizitator F_ioan Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Hei bună tuturor.Incepatorr . (Am citit multe informatii si am priceput nimic)Va rog sa ma ajutati cu cateva "banalitati " de incepator:( is mai mult de electronica intrebarile)- cum conectez o sursa de curent la un microcontroler( sa zciem un atmega 90 sau un stm8L) ( si daca tot imi ziceti , explicati-mi mai băbeşte ce s cu pinii aia vdd vss, masă ; iar unele mc au mai multe cupluri vddx vssx ce s cu ele)- a lucrat cineva cu stvd(st visual develop) ? Nuam vazut multe topice pe seama mc de la stm-Cum leg niste leduri la microcontroler( intrare iesire pe ce pini?- is chiar afon stiu darimi trebuie niste exemple practice)Multumesc mult. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Hei bună tuturor. Incepatorr . (Am citit multe informatii si am priceput nimic) Va rog sa ma ajutati cu cateva "banalitati " de incepator:( is mai mult de electronica intrebarile) - cum conectez o sursa de curent la un microcontroler( sa zciem un atmega 90 sau un stm8L) ( si daca tot imi ziceti , explicati-mi mai băbeşte ce s cu pinii aia vdd vss, masă ; iar unele mc au mai multe cupluri vddx vssx ce s cu ele) - a lucrat cineva cu stvd(st visual develop) ? Nuam vazut multe topice pe seama mc de la stm -Cum leg niste leduri la microcontroler( intrare iesire pe ce pini?- is chiar afon stiu darimi trebuie niste exemple practice) Multumesc mult. 1. Vdd - sunt pinii pe care se conecteaza terminalul pozitiv de la sursa de alimentare (3.3V sau 5V)Vss - reprezinta 0V (masa). 2. eu nu 3. LED-urile se alimenteaza cu curent (relativ) constant, deci pentru a-l alimenta direct din microcontroler, ai nevoie de o rezistenta pentru a limita curentul care se calculeaza in functie de LED si de tensiunea de iesire a pin-ului respectiv. Da mai multe detalii despre ce vrei sa faci. Programare stii? Uite o schema simpla cu un buton, si un led conectate la un atmega8. Desi ar mai trebui si o rezistenta intre RESET si VCC si niste condensatori intre VCC si GND, dar probabil functioneaza si asa (asta am gasit). De altfel, AVCC si AGND e recomandat sa fie conectate, chiar daca nu este folosit ADC-ul. Se alimenteaza la 5V. Luata de aici: http://www.qucosa.de/fileadmin/data/qucosa/documents/5550/data/vortrag.html Era pe undeva pe aici un tutorial scris de cineva unde se explicau treburile elementare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum