Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare carcasa

nickrvl

Postări Recomandate

Nu stiu unde sa ma incadrez, normal ar fi fost pe o arie de CAD insa nu avem asa ceva , asa ca incerc aici, cu alte cuvinte este cineva care a proiectat o carcasa cu un soft orecare dedicat? Eu am CATIA de citeva zile si de dragul sau incerc sa incropesc ceva, poate mai este cineva care cunoaste acest program.... am tare nevoie de ajutor fiind de asemenea "foarte incepator". Pina aici am ajuns:-cutie asamblatapost-9441-139829555048_thumb.jpg-Aceasi cutie in mod "Explode"post-9441-139829555059_thumb.jpg Efectiv poti facea de la A - Z un proiect cu toate componentele asezate la locul lor, o previzualizare 3D ca sa zic asa, cu conditia de a cunoaste programul, bineinteles. Acum intrebarea, comanda "Louver" face fante pe tabla, cam ce se vede in poze, acelea pentru aerisire, numai ca sint altfel, stiu sa folosesc comanda in sensul ca pot face oriunde respectivele decupaturi insa nu le pot directiona cu decupatura in jos, merge stinga , dreapta dar in jos nu, se pricepe cineva sa ma indrume?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

16

• CIBY2

4

• gabiferaru

2

• vasile eugen

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tinand cont ca ai avut cateva mii de euro pentru licenta, ce ar mai conta sa dai 25 de euro pe un manual? :da

De unde reiese ca am avut eu "j`de mii de ieuroi"?, daca-i aveam nu ma ma-i chinuiam sa invat Catia, ci ma "dadeam" prin localuri de fite "sa muara dujmanii da nacaz"...., sa nu-mi zici ca tu ai toate programele cu liceenta ca mor, daca totusi da "asta e", inseamna ca-ti permiti. Totusi m-ar bucura o discutie pe tema topicului insa se pare ca nu se-n ghesuie lumea...
Link spre comentariu

Ca sa nu mai modelezi componentele "standard", le poti descarca in format CAD ................

Interesant, pe cel cu extensia step le accepta, deocamdata insa prefer ca sa zic asa sa le "desenez" singur, astfel cistig experienta si probabil ca nu o sa gasesc intodeauna cea ce vreau dar e de tinut minte totusi. Incerc sa-mi dau seama daca si cum pot masura "exact" pozitia componentelor fata de cutie, deocamdata reusesc sa "masor" dar nu drept, programul e "capos" si masoara cum vrea el, fata de alte repere...L.E, si totusi se poate, cel putin partial ce vreau eu, as vrea o masurare dinamica totusi, sa se modifice in functie de pozitia componenelor, dar e bine si asa:post-9441-139829556882_thumb.jpg
Link spre comentariu

Nu ma pricep la Catia, deci nu te pot ajuta. Eu lucrez in Pro/E.Poate te ajuta filmuletul de aici:............

Sint multe "posibilitati" pe care nu le cunosc, multumesc pentru link, acolo nu ajunsesem, a inceput sa prinda contur.....post-9441-139829557844_thumb.jpgpost-9441-139829557848_thumb.jpgpost-9441-139829557857_thumb.jpgpost-9441-139829557864_thumb.jpg
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu este pentru "serie", este pentru uz personal si este "fara pret", cred ca intelegi ce vreau sa spun, tot proiectul necesita multa munca si o sa iasa mult mai scump decit daca as cumpara de-a gata, insa aceast proiect e "personalizat", cuprinde exact cea ce i-mi doresc, cu timpul liber am oarece probleme dar incet incet o sa-l si termin....

Link spre comentariu

Cum prindeti display ul LCD de partea frontala a cutiei ?

Nu e definitiv dar cred ca prin sudarea de panoul frontal pe interior a patru suruburi, o alta metoda pe care am mai folosit-o este acea de a folosi suruburi cu cap inecat si astfel se poate gauri panoul, capetele suruburilor vor fi inecate evident si or sa fie acoperite de "masca'.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări