Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent tranzistor SS 8050

Postări Recomandate

Imi puteti da un echivalent pentru acest tranzistor?VCBO=40 VVCEO=25 VIC= 1,5 APtot=2 WCapsula TO-92E folosit la o curea pentru masaj, in partea de comanda. Dimensiunile fizice nu permit alta capsula.Alimentare din sursa externa in comutatie, Vin=230 V/Vout=24 V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• traianpop

4

• sorinpavel

2

• BUGHIU

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc, e un site foarte util, doar ca:- ma gandeam ca ar avea un echivalent care sa-l gasesc prin vreo relicva ramasa in fostul atelier;-nu stiu daca vreun tranzistor din lista s-ar gasi la magazinele din oras, recunosc, inca nici n-am cautat original sau inlocuitor(ei,original dupa nume, ca de la mama lui de fairchild... ) sau altceva-e drept, date fiind caracteristicile, merge si unu de un leu, ca pret;-si ce e mai important....mai bine spun ca nu se gaseste, si-i fac eu masaj la vecina ! :freaza:

Link spre comentariu

....BC639...si o gramada de BC-uri cu un curent de colector 1A macar....Grija la configuratia B,C,E a celor doua tranzistoare!!Spun de BC639 ,deoarece ati spus ca nu merge fizic(nu are loc) capsula de BD-uri!!! :nas:

Link spre comentariu

Nu contest ca nu s-ar gasi 8050, n-am cautat si am recunoscut.Pentru o comanda de un leu sau doi, nu se justifica expeditia, in ideea ca nu as gasi in oras;Voi incerca o modificare cu BD , solutie propusa de domnul Dan, apoi am observat ca e un loc liber pe placa(initial era proiectat si un tranzistor in capsula TO 223-sper sa nu gresesc denumirea, pe placa, doar teleshoping stie de ce s-au facut modificari)Oricum, la dexteritatea mea de acum, n-ar iesi faina modificarea :rade: Dar: -voi ati mai lucrat cu asa ceva? care ar putea fi cauza distrugerii acelui tranzistor?Prin contactele unui releu-comandat de un PIC-actioneaza un motoras.Pe moment, hai sa lasam explicatia ca e "piesa naspa", dar logic ca poate fi;Ce fel de motorase se folosesc in asemenea situatii? Si cum sunt comandate? E posibil sa se blocheze, si sa absoarba curent mai mare?Sa nu uit: avea si un condensator de 100micro/35 V explodat, era pus pe alimentare, un filtraj suplimentar, cred;Sursa exterioara am probat-o pe sarcina artificiala, respectiv un bec de 24V/25W, si lucreaza normal la acest curent.

Link spre comentariu

S-a rezolvat, nu se poate face.Controlerul (neinscriptionat) arata scurt la masa pe cativa pini.Si daca as sti ce tip e, nu ma incumet sa-l schimb, poate trebuie reprogramat ( e un integrat cu 20 pini)Multumesc de raspunsuri, ii spun la vecina sa foloseasca cureaua pe post de borseta :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări