Liviu Ianush Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Pacat de amplificator: sursa mp3 si boxe praf... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Schema asta download/file.php?id=35060&mode=view a neamţului are o "supracompensare" exagerată în circuitul de intrare(1nf potenţiometru de intrare şi 470pf paralel cu rezistenţa de intrare semnal 470k) astfel încât prezintă un câştig suplimentar pentru frecvenţe înalte şi înalte superioare... Cursorul potenţiometrului logaritmic pe intrare are în principiu 1/4-1/5 din valoarea rezistivă totală/capete(în raport cu masa) atunci când cursorul se afla la jumătatea mecanică/unghiulară a cursei ,condensatorul de 1nf pentru frecvenţe superioare are reactanţa capacitivă mică( circa 16k pentru 10.000Hz) aşadar frecvenţele superioare(10.000-12.000Hz) sunt amplificate suplimentar 5X în tensiune (în putere 25X) în raport cu frecvenţele joase ,chestiunea se repetă similar şi pentru grupul 470k II 470pF... "Una peste alta o armată" de decibeli cu + la 10.000Hz , practic un amplificator corector de ton eficient(o diagramă bode va pune în evidenţă clară "corectorul eficient")... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Am folosit cu mulţi ani în urmă un filtru asemănător ca corector pasiv RIAA ptr doză ceramică. E posibil ca ăsta să fie rolul acelor piese de la intrare, sau e vorba de compensarea fiziologică a volumului.Se poate renunţa foarte uşor la primul etaj. Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Am folosit cu mulţi ani în urmă un filtru asemănător ca corector pasiv RIAA ptr doză ceramică. E posibil ca ăsta să fie rolul acelor piese de la intrare, sau e vorba de compensarea fiziologică a volumului.Se poate renunţa foarte uşor la primul etaj. Este problema neamtului ce a vrut sa faca acolo, este vorba un amplificator pentru chitara electrica,insa nu asta-i important,eu am postat schema pentru a sublinia ideea ta, in ceea ce priveste biasul etajului final,in chenar rosu,restul schemei ca de altfel intreaga schema nu face obiectul discutiei topicului;. Ma rog,daca nu este OK si se pare ca nu este, rog sa fie stearsa de catre moderatori postarea mea. Intregul articol al neamtului aici:http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... SRS551.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 ampul neamtului este pentru chitara,cum a spus si Zal se poate renunta la acel filtru de pe potul de volum,condensatorul de 1nF face asa zisul bright,se cunoaste faptul ca la volume mici ale chitarii trebuiesc accentuate inaltele.Cit despre Victor.......comportament infantil ...pacat a trecut de 40 de ani Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 11, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 ... da am constatat si eu acest lucru. Unii colegi nu citesc cu atentie posturile! Este problema neamtului ce a vrut sa faca acolo, este vorba un amplificator pentru chitara electrica,insa nu asta-i important,eu am postat schema pentru a sublinia ideea ta, in ceea ce priveste biasul etajului final,in chenar rosu,restul schemei ca de altfel intreaga schema nu face obiectul discutiei topicului;.Ma rog,daca nu este OK si se pare ca nu este, rog sa fie stearsa de catre moderatori postarea mea.Intregul articol al neamtului aici:http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... SRS551.htm Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Mai adaug o variantă cu LM317, decupată dintr-o schemă cu altă lampă, dar principiul e acelaşi.Folosirea rez martor de 1 Ohm m-a dus imediat cu gîndul la adaptarea unui acometru în paralel cu ea, să indice vizual curentul catodic (de fapt căderea de tensiune). Evident că în clasă A, va sta cam fix acul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum