Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator pentru Laptop de la baterie masina

Vizitator Mianda

Postări Recomandate

Vizitator Mianda

Am un laptop si as vrea s il alimentez de la bateria unei masini auto. Alimentatorul de la priza furnizeasa 19V la un curent de 3.42A. a poate ajuta cineva cu o schema pentru a face un dispozitiv care sa imi alimenteze laptopul de la bateria masinii, chiar si in timpul functionarii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

4

• marinescug

2

• niq_ro

1

• rimache

1

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...

pt mc34063 trebuie sa folosesti varianta cu tranzistor extern(mos-fet),ca tranzistorul integrat duce maxim 1,5A,deci nu prea merge aicisi limitarea de curent nu prea e reglabila in schema astain rest e ok!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Solutia cea mai sigura este invertorul profesional 12v vs 110 ori 220, cu folosirea alimentatorului original al portabilului.De ce ? Pentru ca asigura protectiile cele mai bune si conectica corecta.Pare mai scum p dar e mai ...sigur.Ideea 2: pacaleste un UPS vechi sa plece la apasare pe buton si gata invertorul.

Link spre comentariu

profesional la ce pret e? si unde gasesti in ro?nu zic de cele pe care scrie profesional,ci cele care se comporta ca atare!si totusi despre ce protectii este vorba?ca schema cu tl494 are limitare de tensiune si de curent...

Link spre comentariu

Era vorba de protectia pe care o ofera sursa originala a echipamentului de alimentat.Schema cu TL-ul de sus e buna si frumoasa, mai ramane de verificat fiabilittea ei in domeniul dur din auto. Vibratii, socuri, cei 14 V cc din alimenatre innecati cu "diverse" armonici de la alternator.Nu recomand electroliticii ceia direct pe locul de alimenatre. Treci printr-o dioda si apoi electroliticii. Profesional - legat de invertor = NON pocnitoare. Real cat scrie pe el, cablaj lacuit, sau turnat cu totul in rasina lmai putin partea de finali si transformatorul.Mai bine dai un $ in plus decat sa plangi pentru o supra-voltare a portabilului. Nu ai de unde sa stii cat de durabile sunt sursele in comutatie din interior si unde foloseste direct, fara protectii cei 19 V.

Link spre comentariu

bine,eu te-am intrebat deexemple de invertoare d-stea profesionale si preturi pt ele,nu de aia cu banii in +asa poti sa dai un ban in + si-ti iei un incarcator dedicat auto...dar daac nu ma insel ideea e sa fie la un pret rezonabilll si cun in ro multe porcarii se vand la pret de chestii bune,nu-i tocmai simplu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări