Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator pentru Laptop de la baterie masina

Vizitator Mianda

Postări Recomandate

Vizitator Mianda

Am un laptop si as vrea s il alimentez de la bateria unei masini auto. Alimentatorul de la priza furnizeasa 19V la un curent de 3.42A. a poate ajuta cineva cu o schema pentru a face un dispozitiv care sa imi alimenteze laptopul de la bateria masinii, chiar si in timpul functionarii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Solutia cea mai sigura este invertorul profesional 12v vs 110 ori 220, cu folosirea alimentatorului original al portabilului.De ce ? Pentru ca asigura protectiile cele mai bune si conectica corecta.Pare mai scum p dar e mai ...sigur.Ideea 2: pacaleste un UPS vechi sa plece la apasare pe buton si gata invertorul.

Link spre comentariu

Era vorba de protectia pe care o ofera sursa originala a echipamentului de alimentat.Schema cu TL-ul de sus e buna si frumoasa, mai ramane de verificat fiabilittea ei in domeniul dur din auto. Vibratii, socuri, cei 14 V cc din alimenatre innecati cu "diverse" armonici de la alternator.Nu recomand electroliticii ceia direct pe locul de alimenatre. Treci printr-o dioda si apoi electroliticii. Profesional - legat de invertor = NON pocnitoare. Real cat scrie pe el, cablaj lacuit, sau turnat cu totul in rasina lmai putin partea de finali si transformatorul.Mai bine dai un $ in plus decat sa plangi pentru o supra-voltare a portabilului. Nu ai de unde sa stii cat de durabile sunt sursele in comutatie din interior si unde foloseste direct, fara protectii cei 19 V.

Link spre comentariu

bine,eu te-am intrebat deexemple de invertoare d-stea profesionale si preturi pt ele,nu de aia cu banii in +asa poti sa dai un ban in + si-ti iei un incarcator dedicat auto...dar daac nu ma insel ideea e sa fie la un pret rezonabilll si cun in ro multe porcarii se vand la pret de chestii bune,nu-i tocmai simplu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări