Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echipament retea internet

Vizitator cyr

Postări Recomandate

Va salut. Daca nu am postat unde trebuie rog un moderator sa mute topicul la sectiunea propriu-zisa.Am o camera tehnica in care vin cu internet de la un provider. Din aceasta camera tehnica plec cu cablu utp spre 20 camere.In fiecare camera am 2 prize pentru retea.Deci in total 40 calculatoare. Intrebarea mea este de ce echipament am nevoie in camera tehnica pentru a distribui internetul de la provider la cele 40 PC-uri? In plus vreau ca cele 40 pc-uri sa fie legate in retea interna, adica PC1 sa fie vazut de PC2... ...PC40 si invers.Deci de ce echipamente am nevoie in camera tehnica pentru a realiza aceasta retea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ndor

4

• volhov

1

• tiberiu2006

1

• ComponentePc

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cyr

Ok.Multumesc pentru raspuns. Banuiam ca trebuie si router si switch.Cele 2 prize nu sunt legate impreuna.In camera tehnica vin cu 40 cabluri din cele 20 camere. Deci pentru a avea internet la cele 40 calculatoare imi trebuie un router si 2 switch-uri cu 24 porturi.Pentru a realiza reteaua interna intre cele 40 calculatoare cum trebuie sa procedez? De ce echipamente mai am nevoie? Mentionez ca fiecare calculator trebuie sa fie conectat la internet,dar si legat la reteaua interna.

Link spre comentariu

Ai nevoie doar de cablu utp si mufe RJ45. De la placa de retea a fiecarui calculator ,pina la priza.Se "insumeaza" prin switch.Depinde ce sistem de operare folosesti pe ele,dar pentru windows activezi ICS-ul pe fiecare si asa or sa se vada intre ele,in retea.Routerul il folosesti pentru iesirea in internet,Iti recomand sa folosesti un mikrotik,in caz ca nu ai unul deja.

Link spre comentariu

.....dar pentru windows activezi ICS-ul pe fiecare si asa or sa se vada intre ele,in retea.Routerul il folosesti pentru iesirea in internet....

Daca ICS se refera la Internet Connection Sharing (partajarea unei conexiuni de Internet pe romaneste), atunci de ce ai mai avea nevoie de router ?!?! Pui pe una din statii doua placi de retea, una conectata la internet, cealalta la switch si ai rezolvat...ICS-ul permite calculatoarelor dintr-o retea sa partajeze o conexiune de Internet. ICS-ul are mai multe componente, printre care:- Server DHCP - aloca automat adresa IP clientilor- DNS Proxy- NAT - Network Address Translation Pai toate astea le rezolva routerul si o face mult mai bine decat ICS-ul din Windows...

Deci pentru a avea internet la cele 40 calculatoare imi trebuie un router si 2 switch-uri cu 24 porturi.

Exista si switch-uri cu 48 de porturi, deci ar fi de ajuns unul cu 48.Daca vei folosi Windows ca sistem de operare, pentru a se vedea intre ele (ca statii), este suficient sa le "botezi" diferit pe fiecare si sa le setezi pe fiecare ca facand parte din acelasi WORKGROUP (sau sa le bagi intr-un domeniu, dar deja iti trebuie un controller de domeniu...un sistem de operare server...)Problema se complica putin la accesarea resurselor de pe un calculator pe altul...trebuie useri, parole, stabilire drepturi pentru useri...Poate o fi mai usor in Linux...nu ma pot pronunta...
Link spre comentariu

De ce trebuie sa tii cont si ce ai nevoie:

1. Banda larga de internet de la ISP.

2. 1 Switch cu management de 48 porturi Gigabit orice firma gasesti tu.

3. Placi de retea pentru calculatoare Gigabit orice producator gasesti tu.

4. Mufe de cablu metalice (nu cele tipice din plastic).

5. Cablu UTP de o calitate mai buna.

Configurezi placile de retea la 1000 Mbps.

Link spre comentariu
Vizitator cyr

Daca iau un switch cu management imi mai trebuie router?Dupa ce conectez toate calculatoarele in switch-ul cu management si le setez sa faca parte din acelas WORKGROUP mai trebuie sa fac vreo configurare pentru reteaua locala? Pur si simplu calculatoarele vor putea fi vazute intre ele si vor putea accesa si internetul?Multumesc pentru raspunsurile date pana acum.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tehnostore

Partajarea conexiunii internet se poate face doar prin ICS sau router. In functie de provider si de tipul conexiunii contractate routerul va trebui sa "stie" sa faca PPOE. Avantajele generate de utilizarea unui router sunt clare.

Link spre comentariu

Daca iau un switch cu management imi mai trebuie router?Dupa ce conectez toate calculatoarele in switch-ul cu management si le setez sa faca parte din acelas WORKGROUP mai trebuie sa fac vreo configurare pentru reteaua locala? Pur si simplu calculatoarele vor putea fi vazute intre ele si vor putea accesa si internetul?Multumesc pentru raspunsurile date pana acum.

Pentru reteaua locala nu mai aveti nevoie de nimic.Routerul este absolut necesar pentru cazul in care ISP-ul dvs. va asigura doar un singur IP pentru acces la internet.Functia routerului utile in acest caz sunt:- functia NAT - asigura translatarea adreselor private din LAN catre adresa publica de pe portul de WAN a acestuia.- functia DHCP Server - care va permite sa folositi setari automate pentru cele 40 de PC-uri;- functia de firewall;- alte functii de siguranta a retelei atat in LAN cat si pe WAN .... cum ar fi de exemplu posibilitatea sa filtrat accesul pentru PC-urile din retea astfel incat sa primeasca IP doar cele declarate de dvs. pe baza de MAC.Daca ISP-ul va asigura 40 de adrese publice atunci nu mai aveti nevoie de router.Succes!
Link spre comentariu
Vizitator dorin_v70

Iti trebuie un ruter, un switch cu 48 porturi sau 2 cu 24, s-ar putea sa iesi mai ieftin, cele cu 48 sunt f. scumpe, in plus daca se intampla sa se strice unul din ele merge celalalt sau daca ti se ard porturi la unul de 48 te cam doare sufletul!. Ca ruter poti folosi cu rezultate mult mai bune un pc (recomand de la pentium 4 in sus, cu minim 2 placi de retea) pe care sa instalezi o distributie linux, gasesti pe net ceva gen coyote linux, care e simplu de utilizat, daca nu vrei decat rutare, sau Clearos,care permite sa faci multe chestii gen nat, dmz,multiwan,server de fisiere si imprimante, etc. si care functioneaza mult mai bine decat orice ruter din clasa medie, mai ales daca nu esti dispus sa dai sute de euro pe ceva profesional, care sa nu ti se blocheze si sa stai sa resetezi cand ti-e lumea mai draga!

Link spre comentariu
Vizitator dorin_v70

Eu cred ca de la inceputul anului si pina acum o fi terminat omul reteaua aia.Daca nu ,inseamna ca poate a renuntat la proiect.Mai urmariti si data aparitiei postului !!!

Mai gandeste si tu un pic, egoistule! forumurile nu sunt numai pentru cei ce intreaba, poate se mai uita si altii care sunt interesati! Tre sa deschidem topic nou pentru orice rahat de problema, sau mai si gandim, citim, studiem arhive? Daca nu,sa inchida naiba moderatorii toate topicurile vechi si sa le stearga, ca daca a aflat ala de a intrebat raspunsul, ce ne mai doare de altiii! Pacat ca n-ai priceput rolul forumurilor! Te salut!
Link spre comentariu
Vizitator dorin_v70

Corect.Hai sa luam la mana toate posturile moarte de acu 5 ani si sa zicem ceva si pe acolo.Poate o avea careva nevoie de stiinta noastra .NU te salut !!

D-aia nu mai pot! INTELIGENTULE! Rog moderatorul sa inchida topicul si sa-l stearga! Dupa mintea lui ndor nu mai are nimeni nevoie de el, ca si de cele de acu 5 ani! De fapt, de ce mai avem nevoie de forumuri!? Putem sa sunam un prieten sau sa-i platim pe cei care se pricep! Prosti noi astia care mai dam sfaturi pe de-a moaca!Uite, ca sa vezi, am gasit raspunsuri la probleme pe posturile mai vechi, cand erau baietii mai cumsecade si dornici sa ajute, pentru ca acu s-au umplut forumurile de bulangii ca tine! Dovada:a ramas omu de 3 luni doar cu intrebarea!Apropo, daca nu poti sa ajuti, de ce nu taci din gura? Ti-a cerut cineva parerea daca mai e nevoie sau nu de "stiinta noastra"?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări