Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor identificare difuzoare

corneillus

Postări Recomandate

salut colegi. am achizitionat 2 bucati difuzoare, sunt cele din imagine

http://postimage.org/image/rog31or5j/

http://postimage.org/image/x1envxl7n/

http://postimage.org/image/c72be3qub/

http://postimage.org/image/o4vxo2b4x/

diametrul la exteriorul sasiului 28 cm, suspensie din cauciuc moale, rezistenta in cc aprox. 5 ohmi, diametrul bobinei ochiometric aprox. 45 mm, dustcapul din material textil foarte moale, singura inscriptie pe magnet este "L-100L" si pe spatele membranei o serie "016312" plus 2 caractere scrise cu un soi de creion, care nu se disting, la unul pare a fi un "N2" , celalalt are seria "018212" plus hieroglifele care nu le inteleg, par a fi un "z5" cu acelasi soi de creion, iar pe marginea unde e lipita suspensia de sasiu este scris sin relief "VIETA" , scris de 6 ori pe fiecare, dispus echidistant, E-ul din scris e format din 3 linii paralele, iar A-ul e ca un V intors. cineva mi-a spus ca sunt de origine spaniola dar nu am gasit nimic despre ele. cautarea dupa "L-100L" mi-a dat un model de boxe de la jbl dar nu seamana la sasiu, acela e turnat. cine ma poate ajuta sau recunoaste modelul rog sa imi spuna si mie sa stiu ce parametrii are, calitatea lor si sa vad in functie de asta daca incropesc vreum proiect sau le caut un nou proprietar. le-am probat asa in aer fara incinta si se aud destul de bine. dupa cat de elastica e suspensia de caucuic as banui ca sunt destinate pentru incinte inchise. nu am posibilitatea sa fac masuratori. multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

6

• alex tm

3

• ionescu liviu

1

mai mult ca sigur provin din niste boxe. nu sunt sigur daca e modelul specificat de alex. m-am mai uitat si la altele si sunt mai multe care seamana. majoritatea sunt pentru bass-reflex, acestea au suspensia foarte moale, elastica si banuiesc ca sunt pentru incinte inchise. pentru bass reflex din cate stiu ar trebui sa fie mai rigida. dupa multimetrul rezistenta lor e de 5 ohmi, asa ca impedanta cred ca ar fi de 4 sau 6 ohmi. subiectul ramane deschis discutiilor in continuare.

Link spre comentariu

tot am ceva timp la dispozitie as vrea sa fac niste cutii din pal sa fac o proba la aceste difuzoare. cum inca nu am deslusit exact modelul si parametrii, astept ceva sugestii, adica ce dimensiuni ar trebui sa aiba orientativ incinta, si daca sa fie inchisa sau bass-reflex.

Link spre comentariu

tot am ceva timp la dispozitie as vrea sa fac niste cutii din pal sa fac o proba la aceste difuzoare. cum inca nu am deslusit exact modelul si parametrii, astept ceva sugestii, adica ce dimensiuni ar trebui sa aiba orientativ incinta, si daca sa fie inchisa sau bass-reflex.

Eu zic ca difuzoarele sunt din Vieta PR-7.M-am uitat pe internet si m-am uitat si la ale tale si au niste striatii pe con.De aceea ma duce cu gandul ca sunt acelasi model!
Link spre comentariu

desi din poze arata la fel, tocmai ca ale mele nu au nici un fel de striatii, sunt drepte. si mai am 2 nelamuriri: prima ar fi ca pr7 sunt bass reflex, ale mele au ringul de cauciuc foarte moale si flexibil ce ma face sa cred ca ar putea fi pentru incinta inchisa, si a doaua chestie, pr7 are impedanta de 8 ohmi, iar difurile mele masurate cu multimetrul au cam 5-5,5 ohmi, in conditiile in care pemtru o impedanta de 8 ohmi pe multimetru trebuia sa imi arate cam 7 ohmi din ce am vazut prin comparatie cu altele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări