Yo4You Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Sunt anumite limite scrise in codul sursa pentru pic-ul al-2lea.Fiecare iesire a PIC_ului va da o tensiune de 5V in functie de banda in care va aflati, cu acesti 5V.Iesirile PICului sunt conectati la un inversor din stare 5V sa faca 0V mai departe cu tranzistori PNP comanda relee vezi schema lui yo4hfu, s-au se poate face mai simplu direct cu optocuploare si rezistente, a doua varianta e mai buna insa si pretul de realizare e mai ridicat. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Deci cand ajung la o anumita frecventa se comuta automat?Si daca setez in soft valoare frecventei intermediare v-a face acelasi lucru?Multumesc yo4you pentru raspuns. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Exact cand sunteti in banda de 40m se comuta exact in 7Mhz +/-100-200khz abatere de banda inafara benzii de radioamator.Se seteaza IF-ul corespunzator aceste date se inscriu in PIC-ul 1, odata setatat corespunzator logica va functiona corect impreuna cu PIC-ul 2. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Am inteles acum..multumesc pentru explicatii. Link spre comentariu
Lantean Postat Decembrie 28, 2013 Partajează Postat Decembrie 28, 2013 Buna ziua! Am construit si eu un DDS VFO v4.0 , schema de pe hamradioindia , cablajul cu partea de comanda este cel proiectat de YO6PIR. DDS-ul intentionez sa il utilizez cu un BITX multiband.In locul montajului cu AD9850/51 am folosit direct un modul DDS cu AD9850 .Inca nu i-am adaugat nici un amplificator sau filtru pe iesire. Dupa ce am setat tot ce era nevoie inclusiv FI 0 Mhz pentru a afisa frecventa reala am incercat sa vizualizez semnalul cu un stick SDR . Semnalul pe frecventa selectata apare pentru o fractiune de secunda iar apoi dispare. Orice idee care ma poate ajuta sa rezolv problema e bine venita.E primul meu DDS si nu prea stiu de unde sa incep. Modulul DDS este identic cu acesta http://www.ebay.com/itm/Utility-design-AD9850-DDS-Signal-Generator-Module-Sine-Square-Wave-0-40Mhz-FG16-/370970367217?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item565f8e94f1 . Link spre comentariu
BodoRF Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Am patit si eu ceva asemanator. Problema a disparut atunci cand am ecranat firele ce asigurau comunicatia dintre uC si modulul DDS . Link spre comentariu
Lantean Postat Decembrie 29, 2013 Partajează Postat Decembrie 29, 2013 Sunt deja ecranate.. fiecare individual cu cablu RG-174...Totusi voi incerca sa refac legatura cu mai multa atentie. Multumesc pentru raspuns! Link spre comentariu
Lantean Postat Decembrie 30, 2013 Partajează Postat Decembrie 30, 2013 Am rezolvat problema, intradevar era legatura dintre modulul dds si microcontroler.A mers doar dupa ce am legat modulul direct pe pini microcontrolerului si am adaugdat niste condensatori de 0.1 uf intre ecranajul firelor de legatura si +. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum