MifTy Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 ... zgomot prin alimentarea etajului de ieșire?ia verifică... Link spre comentariu
BodoRF Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Nu am inteles daca zgomotul de fond aparare si daca deconectezi DDS de la intrarea lui OPA.Amplificarea este de aprox. 100 de ori, intrarea operationalului primeste 0,05mV zgomot.Fara rezistenta de 47K care merge la potentiometrul de offset se simte modifica ceva?Poate sa fie mai multe cauze:-Cablaj incorect - trasee de masa -Suprimare insuficienta a produselor nedorite la iesirea DDS-ului (care amplificate cu 100 arata urat).-filtraj insuficient pe divizorul de intrare/potentiometrul offset.Eu nu sunt convins ca problema este doar din etajul amplificator. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Zgomotul de 5mV este fara DDS.Amplificarea este de 10 ori, nu de 100.Este zgomot si pe alimentare, cum se vede in a 3-a imagine dar nu am ce sa-i fac, am pus si 1000uF filtraj si tot nu se schimbaCablajul este facut in aer pe un plan de masa. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am facut... si nici o schimbare... tot la fel deformeaza.Am masurat si pe intrare, inainte de condensatorul de cuplaj e semnal curat iar dupa el (intre rez de 800) e la fel ca pe iesire, deformat.Se mai curata cand pun sarcina de 50 ohmi la iesire (asa facea si inainte), dar eu vreau sa mearga bine si in gol...Am impresia ca tu ai aplicat semnalul de iesire din filtru la intrarea neinversoare, caz in care nu vei obtine nimic la iesirea OPA (sau vei obtine ce ai tu acum), asta pentru ca intrarea neinversoare este la masa din p.d.v. alternativ. Intrarea neinversoare ai decuplat-o conform schemei? Vorbim de schema din fig.3 pag.14 a foii de catalog, da? Link spre comentariu
BodoRF Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Amplificarea este de 10 ori, nu de 100.Asa este, greseala mea. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am impresia ca tu ai aplicat semnalul de iesire din filtru la intrarea neinversoare, caz in care nu vei obtine nimic la iesirea OPA (sau vei obtine ce ai tu acum), asta pentru ca intrarea neinversoare este la masa din p.d.v. alternativ. Intrarea neinversoare ai decuplat-o conform schemei? Vorbim de schema din fig.3 pag.14 a foii de catalog, da?Pai pe neinversoare am bagat semnal, nu asa e si in schema ? Da, fig.3 pag.14M-am referit ca pe neinversoare e la fel de distorsionat ca la iesire, dar amplificarea de 10x exista. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 E atat de banal circuitul asta... o simpla schema cu un operational... chiar si eu am inteles-o cum functioneaza... si sa nu vrea sa mearga. Am incercat toate variantele, i-am pus si un atenuator pe intrare, nici asa n-a mers... Teoretic nu ar avea de ce sa nu mearga, e totul perfect, impedantele sint potrivite acum.... e schema din catalog. El merge in mare, dar face umbra aia la sinusoida la semnale mici. Sau poate asa o fi facut el sa mearga numai la semnale mari... Nustiu ce sa mai cred... :cry: Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Poti posta imagini cu semnalul preluat la intrarea neinversoare si la iesirea din OPA? Cu ce fel de sonda (1:1 sau 1:10) masori semnalul ?Ai pus o rezistenta de 50 ohmi la iesirea din OPA?Incearca si schema din fig.4, cea cu semnalul aplicat pe intrarea inversoare (cu care am facut eu confuzia putin mai devreme, SCUZE!). Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Tocmai vin din lab si vreau sa va spun ca am incercat si varianta inversoare, fig.4 si la fel e.Masor cu sonda 1:1 pentru ca e la 1MHz, merge...Si testul care spunde ca sonda si osciloscopul sint in regula (ca le banuiam si pe astea) este ca semnalul de la DDS este curat, nedeformat si se vede bine pana la 1mV ca mai mult nu duce osciloscopul.Mai am de incercat si varianta cu alimentare diferentiala dupa care il arunc la gunoi. Postez maine imagini. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am facut si cu alimentare diferentiala, adica asa : Acum s-a curatat semnalul le nivel mic si nu mai e nici zgomot asa mare dar a aparut alta problema, distorsioneaza la nivel mare si nici nu mai amplifica decat de 2 ori.... E ca la circ... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 I-am scos condensatorul ala de cuplaj si si-a revenit, nu mai distorsioneaza la nivele mari dar! ce credeti ? da, ati ghicit : iar a aparut zgomotul si deformarea la semnal mic ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Incredibil ! am incercat cu alt integrat operational MAX4304 si tot asa face...Asta deja incepe sa nu mai aiba legatura cu electronica ci cu paranormalul....Cred ca sint urmarit de ghinion... Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 In schema cu alimentarea diferentiala s-a strecurat o eroare: intrarea neinversoare a ramas in aer din punct de vedere a polarizarii.Sper ca gresala e doar in desen.Ai incercat si cu alimentare din baterii? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Da, asa este, trebuie fara acel cond de cuplaj. Am facut si asa si tot la fel deformeaza Link spre comentariu
yo7lhe Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Da, asa este, trebuie fara acel cond de cuplaj. Am facut si asa si tot la fel deformeazaCuplarea trebuie facuta prin condensator, ca altfel modifici regimul de cc al AO si te vaiti de limitari asimetrice.Dupa condensatorul de cuplare pune o rezistenta de cativa Kohm catre masa montajului cu AO alimentat simetric(care nu e comuna cu masa DDS, cele 2 mase se cupleaza printr-un condensator ceramic de cativa nF).Bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum