Blacksmith Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Salut,Vreau sa fac un generator cu AD9854 care are frecventa maxima de ceas la 300 MHz.Eu am un oscilator de 80 MHz iar multiplicatorul minim al integratului este 4x.Deci rezulta o frecventa de 320 MHz.Credeti ca e prea mult daca depasesc cu 20 MHz frecventa maxima ? :oIntegratul e pus pe radiator. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Nu va pati nimic, insa vei constata o crestere a curentului absorbit de montaj, cauzata de "overclocking-ul" la care supui AD9854. Pe net se vehiculeaza si variante de aplicare a unei frecvente de ceas mult mai mari (decat cea recomandata de producator) chiar si la AD9851 (dupa unii amatori de experimente din US max.240MHz), insa in acest caz trebuie montat un radiator adecvat pentru disiparea caldurii degajate. Link spre comentariu
BodoRF Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Confirm cele spuse de nico_2010. Eu am dus la extrem un AD9850.Pentru scurt timp am folosit un semnal de ceas extern cu frecventa maxima de 240MHz.Peste aceasta valoare DDS refuza sa mai functioneze. In cazul tau nu este o problema depasirea cu 20MHz.La mine a fost aproape o dublare a frecventei. O sa observi un consum mai mare si multa caldura. Cu radiatorul din imagine AD9850 functioneaza satisfacator la 116MHz. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Am schimbat oscilatorul, i-am pus unul de 30 MHz si am avtivat multiplicatorul cu 10, de 300MHz.Merge foarte bine, se incalzeste rezonabil. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Am facut urmatoarea schema de amplificator cu OPA695 : In general merge dar la amplitudini mici, 10-20 mV se murdareste sinusoida. Chiar si fara semnal are un zgomot de fond foarte mare, 5mV. La intrarea in amplif semnalul este curat, deci nu e de la DDS... Ce poate sa fie ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Uita-te in foaia de catalog a amplificatorului si preia schema de test de acolo. Schema prezentata de tine nu este adaptata in impedanta cu iesirea filtrului, iar componentele ce stabilesc amplificarea nu respecta cerintele foiii de catalog. Atentie la modul de proiectare a cablajului imprimat. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Care dintre ele ? ca sint mai multe exemple. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Care dintre ele ? ca sint mai multe exemple.Pagina 14, fig.3 si/sau fig.4 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 O sa fac Fig. 31. Dar vad ca are alimentare la +5V. Pot s-o alimentez si la 10V , nu ? Ca diferential se alimenteaza la +/-5V.2. Daca alimentez la 10V dublez valorile rezistentelor din divizorul de pe intrarea neinversoare ?3. Cum conectez schema la filtru ? Vad ca la intrare are o rezistenta de 57 ohmi. Filtrul meu se termina tot cu 50 ohmi la masa. In felul asta se pun cele 2 rezistente in paralel si iese impedanta mai mica de 50 ohmi. Sa las doar rezistenta de 57 ohmi de la OPA si sa n-o mai pun pe cea din filtru ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 O sa fac Fig. 3 1. Dar vad ca are alimentare la +5V. Pot s-o alimentez si la 10V , nu ? Ca diferential se alimenteaza la +/-5V. 2. Daca alimentez la 10V dublez valorile rezistentelor din divizorul de pe intrarea neinversoare ? 3. Cum conectez schema la filtru ? Vad ca la intrare are o rezistenta de 57 ohmi. Filtrul meu se termina tot cu 50 ohmi la masa. In felul asta se pun cele 2 rezistente in paralel si iese impedanta mai mica de 50 ohmi. Sa las doar rezistenta de 57 ohmi de la OPA si sa n-o mai pun pe cea din filtru ? 1. Poti sa alimentezi integratul la 10V DAR printr-o sursa de 5V, altfel o sa ai artificii!!2. Vezi raspunsul de la pct.1 3. Scoti rezistenta de 50 de ohmi care termina filtrul si conectezi direct partea de amplificator din fig.3 Daca observi limitari ale semnalului vei avea in vedere introducerea unui atenuator de circa 6dB mai mult sau mai putin, functie de cat de pronuntata este limitarea Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Nu inteleg cum sa-l alimentez la 10V dar printr-o sursa de 5V.Nu ii dau +10V pe plus si masa pe minus ? Ca asa l-am alimentat pana acum. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Nu inteleg cum sa-l alimentez la 10V dar printr-o sursa de 5V.Nu ii dau +10V pe plus si masa pe minus ? Ca asa l-am alimentat pana acum.Tensiunea maxima de alimentare este de 12V (single supply operating voltage), dar producatorul recomanda alimentarea la +5V. Citeste cu atentie foaia de catalog si, nu, nu dublezi valorile rezistntelor din divizorul de pe intrarea neinversoare. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Da, dar eu vreau un maxim de 6Vpp pe iesire si nu am cum sa-i obtin dintr-o sursa de 5V. Uite ce zice : "The single-supply test circuits of Figures 3 and 4 show +5V operation. These same circuits can be used over a singlesupply range of +5V to +12V." Deci merge si la 12V. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Da, am citit si eu asta. Succes. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Am facut... si nici o schimbare... tot la fel deformeaza.Am masurat si pe intrare, inainte de condensatorul de cuplaj e semnal curat iar dupa el (intre rez de 800) e la fel ca pe iesire, deformat.Se mai curata cand pun sarcina de 50 ohmi la iesire (asa facea si inainte), dar eu vreau sa mearga bine si in gol... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum