Liviu Ianush Postat Aprilie 8, 2013 Partajează Postat Aprilie 8, 2013 Nu cumpara Scan-Speak sau Seas ca sunt difuzoare nordice facute in china... Cele mai bune sunt cele italiene de tip Ciare....Ei nu zau?!?!?!?!? Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 .....cineva i-a infiletat nisute idei in capsor si acum avand mintea odihnita le propaga pe nde apuca in speranta ca 'ajuta' sau macar 'prinde'..... Da, scuze ca am dat exemple de difuzoare Scan-Speak si Seas , difuzoare ce se fac de 40-50 ani si care merg struna si azi si suna foarte bine. Daca folosea @nomikos de la inceput difuzoare de acest tip mai avea problema aceasta ?? Albert Einstein = Un om deștept rezolva problema, un om si mai deștept o evita. De altfel vad ca de la o vreme si tu reocmanzi astfel de difuzoare.. ...nu vezi cum le incadreaza ,incinte TIP vtp,difuzoare TIP Ciare...el nu a avut contactul cu asa ceva decat din poze dar stie de undeva ca DOAR boxele pe system bassreflex si cu difuzoare scan-speck sunt cele mai tari de pe planeta Nu am zis nicaieri ca sunt cele mai tari de pe plantea. De ce oare aproape orce boxa high-end are difuzoare de acest tip si este in system bass reflex... chiar si cele de referinta ? De ce oare cele pe care le faci tu si alti nu poate concura nici pe departe cu ele ? Cand am zis difuzoare tip CIARE m-am referit la difuzoare cu sasiu de tabla , suspensie de burete (mai rar cauciuc) care nu sunt folosite pe boxe High-End desi costa cat cele de tip Scan-Speak, Seas .....nu conteaza parametrii,grafice,sunt potrivite in proiect sau nu,daca scrie ce trebuie pe eticheta este suficient sa ii produca orgasmul psihic. Am recomandat eu un model cuiva care a cerut cert vreu difuzor pt asa ceva, recunosc ca nu ma pricep prea bine la parametrii lor dar am facut doar referinta la un brand sigur care nu creiaza probleme in timp si care se poate face incinta acustica cu el (daca sti bineinteles sa faci asa ceva). El s-a aliniat in randul lumii moderne si noi restul am ramas in 'prostia' noastra cu 'resturile'. Randu lumii moderne cat si marea majoritate a DIY-lor folosesc boxe cu difuzoare de acest tip sau mai bine zis asemanatoare (sasiu turnat, suspensie cauciuc), de atlfel si boxele high-end de top tot asa sunt. PS: Am vazut ca esti interesat de "tunning boxe/filtre" .. din cate stiu eu tuning se scrie cu un singur N. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Nu ma pot abtine sa nu postez revarsarile lui DNA: Plin de dăștepți. Numai meșteri unul și unul.Așa este că v-au făcut capul mare cu niște teroii pe care te chinui să le pricepi ? Nu disperați ! Nici ei nu le pricep dar sună frumos să le spună. Le gâdilă clitorisul orgoliului lor de meșteri mari în povești.Luca, lasa-neeeeeee, lasa-neeeee.Fa bine si lucreaza cu niste ss-uri si apoi incepe sa emiti pareri. Recomandarile tale sunt costisitoare pe buzunarul altora.Am recomandat eu un model cuiva care a cerut cert vreu difuzor pt asa ceva, recunosc ca nu ma pricep prea bine la parametrii lor dar am facut doar referinta la un brand sigur care nu creiaza probleme in timp si care se poate face incinta acustica cu el (daca sti bineinteles sa faci asa ceva).Daca singurul criteriul pe care te duce capul cand recomanzi ceva e sa nu faca probleme in timp iti propun ca de acum inainte sa recomanzi difuzoare chinezesti de maxim 50lei. Multe nu fac probleme in timp si daca nu se potrivesc macar nu iti pare rau dupa bani.Nu e vina firmei ca domnul fan M-B a luat o posibila tzeapa cu niste difuzoare defecte de la diversi intermediari. Sau poate difuzoarele sunt chiar asa sensibile!Si legat de sensibile, sa stii ca nici ss-urile nu-s cine stie ce rezistente. Daca nu ai grija de ele le poti lovi bobina de fier sau sa le intinzi suspensiile peste limite pana cand face membrana cute. Si prin cute ma refer la indoituri, nu la upgrade de la seria classic la revelator. Daca vrei difuri rezistente, categoria pro face fata cu brio, dar si sunetul e altul, cu toate ca poate fi facut sa semene, daca ai bunavointa si nu esti indoctrinat. Dar n-ai de unde sa stii asta ca din ce bazaconii scrii se vede ca n-ai lucrat prea multe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Nu este vina nimanui, am studiat mai atent. Pe zona lipiturii de pe membrana, suspensia se descompune. Asta-i tot.Concluziile legate de Audax si AA, le voi pastra pentru mine. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Nu este vina nimanui, am studiat mai atent. Pe zona lipiturii de pe membrana, suspensia se descompune. Asta-i tot.Concluziile legate de Audax si AA, le voi pastra pentru mine.Faptul ca se descompune suspensia - chiar e vina cuiva, poate a "dealerului" de unde le-ai luat. EU am avertizat ca acel asa zis dealer se tine de prostii..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Faptul ca se descompune suspensia - chiar e vina cuiva, poate a "dealerului" de unde le-ai luat. EU am avertizat ca acel asa zis dealer se tine de prostii.....Am incercat sa-mi dau seama cum s-a intamplat asta... timpul de depozitare, depozitare improprie, suspensii inlocuite (desi nu cred). Ce pot sa garantez, este ca stia de problema asta, in mod sigur. De aici reducerea importanta...Ia uite ce duduie industria de profil; http://www.reparationhaut-parleur.com/p ... itures.htmAtat de bune sunt difuzoarele lor!SM 183.158MHD21HIF20HT210M0 10,00 € Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Stii cum e, omul invata pe pielea lui. Urasc sa spun asta dar asa e. Data viitoare o sa fii si tu mai atent de unde cumperi.Oricum, daca te uiti mai atent pe site-ul dealerului in cauza - se observa ca ceva nu e chiar la locul lui. Ma refer aici la faptul ca apar spre vanzare boxe virtuale, unele chiar copiate de la producatori celebrii, si cand spun copiate ma refer la faptul ca a luat poza boxei, a sters in photoshop sigla si le-a pus la el pe site. Pentru mine asta e un mare semn de exclamare !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Asa se face business la noi... incep sa cred ca e ceva firesc. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 ai luat o serie low-cost si la promotie mioritica,probabil ca atat le-a fost norocul altadata sa iei ce zice LucaIonut si nu o sa mai ai pbme sau poate mai radem si noi.. din pacate el nu vede ca ,compara componente din categorii diferite de pret si performanta si ca uneori alaturarea unui nume cunoscut alaturi de al tau face bine la reclama producatorii consacrati insa se mai si se chinuie sa scoata ceva nou,nu doar aceeasi Marie cu alta palarie si pt astia am tot respectul.Pe restul ii consider doar tamplari iscusiti si cu multi dintre ei chiar te poti compara cu o lucrare diy realizata in timpul liber sunt si eu curios de nu au inchis cotetu Ciare astia,si nu sunt singurii in Italia,ca de 6 decade tot vand SAL-uri deghizate ,dar oare cui ? Ba mai mult ,au enorm de multe repere comparativ cu cele hiend',plus divizie profesionala.Cred ca au stocurile pline ochi ca tamplarii adevarati de boxe cumpara de la nordici.Si iar ajungem la intrebarea lui Felixx , de ce nu sunt asa de intalnite nordicele in monitoare ,pe care se produce muzica care o ascultam ,daca sunt asa chiar asa de extraordinare si fiabile ? icon_jook .Raspunsurile la aceste intrebari nu se pot afla din spatele calculatorului citind review-uri pe net de la diversi,numai ascultand pe viu comparativ Am recomandat eu un model cuiva care a cerut cert vreu difuzor pt asa ceva, recunosc ca nu ma pricep prea bine la parametrii lor dar am facut doar referinta la un brand sigur care nu creiaza probleme in timp si care se poate face incinta acustica cu el (daca sti bineinteles sa faci asa ceva). daca te uitai unde trebuie peste produsele lor poate observai ca marea majoritate sunt wofere,destinate exclusiv pt utilizarea pe minim 3 cai ,faptul ca nu cunosti nu este o scuza,dar nu te mai bagi ca musca.Ce i-am indicat eu se incadreaza in cerinte,spl,banda de frecevente,NU pt ca scrie SEAS pe eticheta.La Scan-speak nu exista nimic sa se incadreaze in cerinte .Crezi ca el nu stia sa se uite la SS pe site daca vroia sa dea atatia bani,sau daca nu-i spuneai tu,cu siguranta stie mai multe marci decat cele 2-3-4 pe care le impingi tu mereu la inaintare dar nici macar nu le cunosti produsele,cel mult cateva serii din vremurile apuse care nu se inrudesc decat prin numele de pe eticheta Stai linistit ca nici celelate branduri nu creeaza pbme,cazul lui nomikos este izolat,plus ca dupa cum am zis,comparam mere cu pere.DAca vrei sa te tina pana la batranete le folosesti la maxim 10w si cu jaluzelele trase.Toate difuzoarele imbatranesc,si la SS se intareste suspensia de cauciuc,se misca clemele de semnal din sasiu,se decoloreaza membrana,se ciobeste magnetul,se arde bobina etc la fel ca la orice alt dif cu acea constructie De ce oare aproape orce boxa high-end are difuzoare de acest tip si este in system bass reflex... chiar si cele de referinta ?De ce oare cele pe care le faci tu si alti nu poate concura nici pe departe cu ele ? despre care referinte vorbim? SonusFaber,Opera,ProAc? Toti producatorii care au adus ceva nou au incluse in varfurile lor componente dezvoltate acasa si unii incearca sa schimbe trendul asta cu multe difuzorase cu spl mic insirate pe verticala pt ca nu corespund cu viziunea lor ,nu fac mobilier de lux cu componente produse de altii De unde stii tu ce am facut eu sau altul si cu ce se compara?Vorbesti iar sa te aflii-n treaba.Chiar si Ahegyes zice ca te poti apropia f mult de produse cu preturi de 4 cifre,deci daca poti face asa ceva in garaj o singura persoana,iti dai seama ce 'referinte' se fac la preturile alea.Eu nu mai vreau sa ma compar cu nimeni,mi-au trecut destule prin mana incat sa trag niste concluzii si nu mai pun botul la chestii citite pe net de la toti entuziastii care se uda cand vad un furnir lacuit frumos Despre care mare majoritate a Diy-rilor vorbim, aia amatori ,care vor sa-si traforeze si ei o boxa si care ori sunt la prima incercare ori mai au 1-2 la activ,copiate de pe undeva sau nereusite si se uita in gura la altii ca tine pe forumuri?Crezi ca eu nu citesc forumuri straine si nu pot deosebi sfertdoctii de cei care stiu ce spun? care difuzoare Ciare costa cat SS si au sasiu ambutisat sau suspensie de spuma? te-ai gandit ca poate unele sunt construite asa pt a obtine anumite carateristici? adica cu suspensie textila sau de burete tratat? nu cred,tu stii doar ca cele cu cauciuc sunt cele mai bune,dar nu stii decat avantajele .Difuzorul creat de Janten,JA8008 parca,nu este hi-end? LE :ti-ai gasit de ce sa te legi,am pus un n in plus...hai sa corectez si eu pe la tine .....cineva i-a infiletat niste idei in capsor si acum avand mintea odihnita le propaga pe unde apuca in speranta ca 'ajuta' sau macar 'prinde'..... Da, scuze ca am dat exemple de difuzoare Scan-Speak si Seas , difuzoare ce se fac de 40-50 ani si care merg struna si azi si suna foarte bine. Daca folosea @nomikos de la inceput difuzoare de acest tip mai avea problema aceasta ?? Albert Einstein = Un om deștept rezolva problema, un om si mai deștept o evita. De altfel vad ca de la o vreme si tu reocmanzi astfel de difuzoare.. ...nu vezi cum le incadreaza ,incinte TIP vtp,difuzoare TIP Ciare...el nu a avut contactul cu asa ceva decat din poze dar stie de undeva ca DOAR boxele pe system bassreflex si cu difuzoare scan-speck sunt cele mai tari de pe planeta Nu am zis nicaieri ca sunt cele mai tari de pe plantea. De ce oare aproape orce orice boxa high-end are difuzoare de acest tip si este in system se zice sistem in lb rom. bass reflex... chiar si cele de referinta ? De ce oare cele pe care le faci tu si alti altii nu poate nu pot,ca e mai multe concura nici pe departe cu ele ? Cand am zis difuzoare tip CIARE m-am referit la difuzoare cu sasiu de tabla , suspensie de burete (mai rar cauciuc) care nu sunt folosite pe boxe High-End desi costa cat cele de tip Scan-Speak, Seas .....nu conteaza parametrii,grafice,sunt potrivite in proiect sau nu,daca scrie ce trebuie pe eticheta este suficient sa ii produca orgasmul psihic. Am recomandat eu un model cuiva care a cerut cert vreu difuzor pt asa ceva ?, recunosc ca nu ma pricep prea bine la parametrii lor dar am facut referinta doar la un brand care sigur nu creiaza creeaza probleme in timp si care se poate face incinta acustica cu el si cu care se pot face ?? naiba intelege (daca stii bineinteles sa faci asa ceva). El s-a aliniat in randul lumii moderne si noi restul am ramas in 'prostia' noastra cu 'resturile'. Randul lumii moderne cat si marea majoritate a DIY-erilor folosesc boxe cu difuzoare de acest tip sau mai bine zis asemanatoare (sasiu turnat, suspensie cauciuc), de atlfel si boxele high-end de top tot asa sunt. PS: Am vazut ca esti interesat de "tunning boxe/filtre" .. din cate stiu eu tuning se scrie cu un singur N. Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Si iar ajungem la intrebarea lui Felixx , de ce nu sunt asa de intalnite nordicele in monitoare ,pe care se produce muzica care o ascultam ,daca sunt asa chiar asa de extraordinare si fiabile ? icon_jook .Raspunsurile la aceste intrebari nu se pot afla din spatele calculatorului citind review-uri pe net de la diversi,numai ascultand pe viu comparativRaspunsul e simplu. Se gasesc si nordice in monitoare. depinde despre ce monitoare vorbim. Felixx zicea de monitoare folosite in studiouri de la cei mai mari producatori, studiouri care au zeci sau sute de metrii patrati. Evident ca acolu un 5" sau 8" face pe el chiar daca e facut de cel mai grozav Viking. In sudiouri de dimensiuni mici e plin de nordice - stai linistit - vezi Dynaudio. Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Genelec e cu mult peste Dyna. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Genelec are la randul lui chistoace. Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Genelec are la randul lui chistoace.Nu toti au?Piata e segmentata si trebuie acoperita. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 dar nu folosesc seas , ss .. ci difuri propriila modelele de varf genelec au chiar si difuri pro,cu suspensii texile sau din burete...nu vorbim de chistoace,ci de cele serioase,care pot pot acoperi lejer 20mp si la macar 100db in banda de joase neajutate de bubuitor separat Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 9, 2013 Partajează Postat Aprilie 9, 2013 Nu era vorba de difuzoare proprii sau difuzoare luate de la altii. Era vorba de difuzoare Nordice. In acest sens Dynaudio e cel mai bun exemplu. Evident sunt si altii care construiesc monitoare folosind difuri din zona Scanspeak, Seas, etc. Un exemplu care imi vine in minte este Avalon.Treaba e ca discutia a ajuns ceva de genul: - care scuipa mai departe ? Cine vrea sa asculte dulapuri de 5m cubi si sa nu aiba bas sub 50hz.... treaba lui. Fiecare cu ce poate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum