Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte standfloors, 2 cai, cu Audax...

Vizitator

Postări Recomandate

As alege:Audax PR330M0 Audax PR170M0 Audax TW034X0

Oooo, daaaaa!!! :multumesc @Ahegyes, pana acum, n-am ajuns cu incintele decat pe Onkyo A-8630, Technics SU-V300 si o balarie de Sony. De acord, Technics-ul e o panarama. Cel putin comparat cu Onkyo, pe care am dat ~500 ron, deci nu o avere...Referitor la incinte, suna lejer pe joase, urca relaxat foarte sus, dar sunt cam multe medii, cel putin pentru unele stiluri... Se vede si din graficul midwooferului. Vine Diana Krall peste mine gramada (si nu glumesc deloc), nu ca nu mi-ar placea. La stilul ei, nu e rau deloc, dar la altele, poate fi obositor. E mult prea stralucit sunetul... Bate in 97dB, pe o anumita plaja. Este asa, nu stiu cum sa va spun, ramai prost, nu neaparat in sensul rau, dar totusi. Am nevoie de un filtru serios, sa aduca raspunsul la orizontala...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

18

• ahegyes

15

• felixx

12

• Sharky

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sfatul meu e sa nu mai prapadesti banii pe toate pocnitorile de amplificatoare, ia arunca un ochi la sectiunea Amplificatoare, cu siguranta nu vei fi dezamagit asa cum nu ai fost dezamagit cu boxele facute de tine

Te vei numi cu adevarat ''a truly diy-er'' :)

Apropo, felicitari pentru creatie, arata foarte bine si banuiesc ca se aud pe masura ! :limb:

Link spre comentariu

Le-am finalizat (aproape).............. am pus un filtru ord. 1, provizoriu...

Deocamdata ascult un Diana Krall. Eu am stiut tot timpul care va fi rezultatul, dar, va rog sa ma credeti, in special cei care inca nu cred in DIY, SUNA INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!! Inca nu mi-am revenit... mai lasati-ma putin...

Nu voi mai cumpara niciodata in viata mea, incinte din magazin! NICIODATA!!!!

Salut. Felicitari pentru executie. Sunt convins ca se aud peste ce poti cumpara din magazine in aceeasi categorie de pret. Cand am terminat primul proiect si am realizat ca incintele mele sunt peste multe incinte din comert, mi-am dorit din ce in ce mai mult.

Spor la treaba si la alte proiecte.

Link spre comentariu

Referitor la incinte, suna lejer pe joase, urca relaxat foarte sus, dar sunt cam multe medii, cel putin pentru unele stiluri... Se vede si din graficul midwooferului. Vine Diana Krall peste mine gramada (si nu glumesc deloc), nu ca nu mi-ar placea. La stilul ei, nu e rau deloc, dar la altele, poate fi obositor. E mult prea stralucit sunetul... Bate in 97dB, pe o anumita plaja. Este asa, nu stiu cum sa va spun, ramai prost, nu neaparat in sensul rau, dar totusi. Am nevoie de un filtru serios, sa aduca raspunsul la orizontala...

intr-adevar ar fi nevoie de un filtru care sa combine uniform si in faza carateristicile celor 2 ,cu ord1 este normal sa intre media peste tine si sa sune amestecat,in special pe muzica aglomerata gen rock etc,dar problema cea mai mare este tweterul,ai grija cu ord 1 ala sa nu te avanti cumvachiar si cu taiere acustica la 2500hz as merge pe minim ordin 3 electric pe el deoarece woferul are spl marisor si nu cred ca va mai fi nevoie de atenuare cu rezistente ca sa mai inghita si ele din energiepoti incerca sa respecti si regulile insirate anterior ,dar nu sunt chiar critice ci mai mult de gustibus,iti spun din experienta ca ,conteaza in primul rand functia si apoi forma
Link spre comentariu

Referitor la amplificatoare, am lucrat in ultima perioada la un amplificator stereo cu 2xDIY120 ale lui sorteh, cu sursa si protectia lui, trafo toroidal 400W, etc. Evident ca voi cauta unul serios de comert (nu ca al lui n-ar fi serios), poate chiar doua, unul de un max 2x60W, si celalalt de putere mare, ~2x175W (SU-VX920, TA-F700ES/800ES, etc.)

Referitor la filtre, o sa lucrez si la ele... imi este clar ca, si in situatia asta, se poate scoate mult mai mult din ele.

Link spre comentariu

Ala care l-ai luat de la sorteh e un amplificator simplu si performantele lui sunt la fel de simple, eu m-am referit la SARA facut de userul greierasu si la proiectul PSA150, mai sunt si altele precum cel al lui tehnomate pe care eu l-am facut si sunt foarte multumit

Link spre comentariu

Imprumuta sau construieste un "sistem" de masura (mic. + preamp + soft) pentru a vedea ce si cum.......altfel .....e aproape ca in intuneric......-renunta la Ord. I...nu cred ca este posibil la tine.

Link spre comentariu

Pai, am luat deja un Xenyx 802, pe post de preamp. (printre altele), urmeaza sa cumpar ECM8000; Am intrebat, cica merg foarte bine impreuna, pentru aplicatia asta (sper sa fie asa). Tre' sa-mi pun o placa audio sanatoasa pe PC, sau cumpar un UCA222, tot de la Behringer... Sau cumpar WT3, pentru parametri si impedanta.Inca mai caut cea mai simpla si mai potrivita varianta, pentru masura.

Link spre comentariu

Vine Diana Krall peste mine gramada (si nu glumesc deloc), nu ca nu mi-ar placea. La stilul ei, nu e rau deloc, dar la altele, poate fi obositor

Maestre, ma-ngrozesti!!! Are 48 ani Sper ca nu ai 16, sa te intereseze mamicile versate! Si sincer, mai e si alta muzica pe lume!E nevoie de putina munca la 3 cai ca sa egalizezi caracteristica si apoi sa tunezi fin incinta. In final sunt sigur ca vei fi multumit.
Link spre comentariu

:ops Nuu, 16 n-am, slava Domnului (la 16 faceam amplificatoare si ma visam inginer aeronautic)... Am dat-o exemplu, dar am incercat cu destule (stiluri/artiste :rade: ), concluzia e tot aia.

Oricum, sunt foarte multumit, ca atare, pentru ca nu am curaj (deocamdata), sa abordez proiectul propus de felixx, o s-o iau incet.

Am decis deja, varianta urmatoare (superba combinatie);

Audax HM210C0

Posted Image

Posted Image

Audax HM170C0

Audax TW025A20

Taiate la 750 si 4500...

BR 70L

Si da, pentru proiectul asta voi achizitiona toate sculele de masura.

Link spre comentariu

Audax PR330M0 Audax PR170M0 Audax TW034X0 ...poti opta si pentru un alt model de la Audax. ...

Foarte interesante si bine alese difurile doar ca au suspensiile din spuma. Oare asta a facut sa iti placa sunetul atat de mult ?
Link spre comentariu

Am decis deja, varianta urmatoare (superba combinatie);Audax HM210C0Audax HM170C0Audax TW025A20Taiate la 750 si 4500...BR 70LSi da, pentru proiectul asta voi achizitiona toate sculele de masura.

esti f optimist,se vede ca inca nu stii ce te asteaptarealitatea e insa mai dura,nu te poti juca cu acustica doar din niste graficetrecand peste factorul distorsiuni(liniare,neliniare bla bla) la 4500hz un dif de 17cm are o dispersie extrem de ingusta si daca mai luam in considerare si distanta mare CTC raportat la lungimile de unda la acele frecvente alinierea fazei va fi extrem de dificila,fiind posibila doar in zone f inguste de pozitionaredupa atata vreme de ciocaneala,personal as fi mers direct pe varianta lui felixx (daca nu mi-ar roade hamsterii prin buzunare :rade: ) ,intr-adevar pretul woferelor este cam dezamagitor la prima strigare (in bugetul ala iti poti face 2 boxe sanatoase pe 3 cai de la cutii difuri si filtre) dar decat sa te scalzi mereu in ape necunoscute...iti spun ca am avut contact cu mediile si inaltele si nu e ceva chiar comun :sparge:e de munca,trebuie si experienta insa stii o treaba,dai un ban dar nu-l mai ai :rade: (glumesc)size matters!bafta
Link spre comentariu

size matters!

DA - chiar conteaza dimensiunile - mai ales la boxe.Legat de acest - Audax PR330M0 - despre care e vorba, fara discutii este un difuzor foarte bun dar eu nu l-as baga in zona hi-fi. Oi fi eu mai batut in cap, dar cand e vorba de hi-fi - F3 la 50Hz pentru un dif de 12 - 13" nu merge. E drept ca e rapid, SPL mare, etc. dar in cazurile "rare" cand ai de a face frecvente de sub 30-35hz poate sa fie frustrant sa vezi ca nu are vlaga.Totusi - ar fi o solutie - si anume o filtrare activa (cel putin pe bas) si facut un boost la frecventele foarte joase. Insa si aici avem o problema. Acest difuzor are doar 150W si nu prea poate fi manat foarte tare. Sunt alte difuzoare asemanatoare, cu SPL asemanator, caracteristici asemanatoare, pret asemanator dar care au vreo 4-500W si se poate pompa in ele frecvente joase.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări