Vizitator Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Salutare! In topicul din link; viewtopic.php?f=4&t=82142&hilit=audax am oferit cateva informatii referitoare la 2 incinte la care lucrez. Pentru ca de-a lungul istoriei, am gasit cateva zile libere, am reusit sa "finalizez" incintele (neslefuite, fara orificii, nelacuite). Acesta este stadiul lucrarilor... Gasiti proiectul in link, la pagina 2... Costuri; Material cutii/formatizare -100 ron (daca poti cumpara la mp. Daca nu, vei plati o placa/formatizare 200 ron. Mie mi-a ramas de la alte lucrari...) Furnir Palisandru -200ron Difuzoare, tuburi, spike-uri, conectori, fonoabsorbant, cabluri, filtre -1000ron Adezivi si alte materiale -300 ron Total executie -1700 ron Daca sunt intrebari, raspund cu placere... P.S. Filtrul din imagine este in Ord. 2, auto. Voi aduce modificari bobinelor, voi achizitiona alti conzi etc., in ideea in care vreau sa folosesc pcb-ul... Incintele sunt construite special pentru acest amplificator; Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Eu nu vreau sa te dezamagesc, dar Technics-ul din imaginea de mai sus se poate numi orice numai aplificator nu. Are ca final 1 integrat gen STK care suna ca porcu, putere undeva la 2x15 reali. Amplif mai low-end decat acesta nu exista. Eu l-am ascultat si suna infiorator. Proiectul tau cu difuzore Audax merita un amplificator muuuult mai bun. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Nu ma dezamagesti, stiu ce-i poate capul, cred... adevarul e ca n-am avut boxe de exceptie pe el. Acum da in niste Tesla.Daca incintele impun (vedem la sfarsit), o sa caut ceva, dar oricum, nu mai sus de 50W. Mi-ar placea un Marantz vintage... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Care din Bucuresti, poate sa-mi faca filtrele ca la carte, la incintele astea? Contra cost, evident... sunt cu ele pe final. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 iti sugerez sa nu folosesti cablajele, sunt cel mai prost realizat element din acele filtre.Pune MKP bun pe tweeter si foloseste R serie in loc de L-pad (probabil o sa vrea valoare f mica 1-1,2 ohm); pe midwoofer nu prea se simte diferenta, si in nici un caz cu vreo trancuta de amplificator; in schimb s-ar putea sa vrea un mic Zobel.Construieste filtrul in aer, fa teste (cu piese mai iefitne), si dupa ce ai ajuns la schema definitiva fa 2 cablaje. Monteaza bobinele cat se poate de departate una de alta - sau in planuri perpendiculare. Incearca ca Rdc la bobina serie cu wooferul sa fie = 1/15-1/20 din Rdc woofer; la tweeter nu este deloc critic.In interiorul incintei pune filtrele cat se poate de departe de magnetii difuzoarelor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Le-am finalizat (aproape).............. am pus un filtru ord. 1, provizoriu... Deocamdata ascult un Diana Krall. Eu am stiut tot timpul care va fi rezultatul, dar, va rog sa ma credeti, in special cei care inca nu cred in DIY, SUNA INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!! Inca nu mi-am revenit... mai lasati-ma putin... Nu voi mai cumpara niciodata in viata mea, incinte din magazin! NICIODATA!!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Rezultatul final; Link spre comentariu
adrian lucian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Nu ma intelegeti gresit, :cry: aduceti-le sa va fac frezari la difuzoare, si macar la tweeter suruburi ingropate. Detaliile fac diferenta. Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 si, daca e posibil, mai apropiate pentru ca ma indoiesc ca urca midwoofer-ul ala pana la 3000 hz Link spre comentariu
BF37 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Le-am finalizat (aproape).............. am pus un filtru ord. 1, provizoriu... Deocamdata ascult un Diana Krall. Eu am stiut tot timpul care va fi rezultatul, dar, va rog sa ma credeti, in special cei care inca nu cred in DIY, SUNA INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!! Inca nu mi-am revenit... mai lasati-ma putin... Nu voi mai cumpara niciodata in viata mea, incinte din magazin! NICIODATA!!!! Ce senzatie placuta , de aceea iubesc curentul DIYSa le asculti cu placere si la cat mai multe experimente Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Multumesc! Nu se pot face frezari, cel putin nu la woofer. Rama este usor conica, si ar arata odios... In ideea asta nu m-am obosit nici la tweeter. Am masina de frezat... nu e timpul pierdut. Am facut un efort urias sa le finalizez asa, stau foarte prost cu timpul... Woofer-ul urca destul de mult, e taiat la 3000, deocamdata. Sunt putin cam departe unul de altul, dar nu atat de mult, cat pare in fotografii. Le-am infoliat pentru transport la domiciliul lor... Nu va pot spune acum, cu precizie, care e distanta intre ele. Sunt vreo 80mm... Nu vorbesc pentru cei care lucreaza DIY, mai mult pentru cei care stau in cumpana. Sper sa nu para puerile afirmatiile de mai sus. Recomand celor care intra aici, cu gandul la chinezarii sau la improvizatii, sa asculte de cei care stiu ce vorbesc, si sa faca eforturi financiare in favoarea calitatii. Spun doar atat, am batut cu 1500 ron, Heco Victa 701 (ca o comparatie cat de cat obiectiva). Nu neaparat ca si capabilitate in putere, ci mai degraba ca "ceea ce-mi aud urechile"... Multumesc inca odata. P.S. Pentru urmatorul proiect as aborda un 3 cai, cu 12" Hi-Fi, dar cu sensibilitate mare, peste 94dB... O sa ma gandesc. Link spre comentariu
oaki Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 8 cm intre ele + 10 cm raza basului + 5 cm raza tw = 23 cm, distanta ce corespunde unui ft maxim de ~ 1500 hzfelicitari, arata superb. important este sa fi multumit. Link spre comentariu
felixx Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 P.S. Pentru urmatorul proiect as aborda un 3 cai, cu 12" Hi-Fi, dar cu sensibilitate mare, peste 94dB... O sa ma gandesc.As alege:Audax PR330M0 Audax PR170M0 Audax TW034X0 ...poti opta si pentru un alt model de la Audax. -bas reflex dual port pozitionate langa medie si tweeter.-volum 95-100 litri................le-am auzit.........impecabile.....m-ar bate si pe mine gandul sa le fac odata si-o data..... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Felicitari pentru realizare!Ca si o varianta low cost ar merge in loc de Audax sa pun Fane SOVEREIGN 8-225 ?Auditii placute,Mircea. Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 nu ar merge pt ca are alte caracteristici deci are nevoie de alta cutie si filtrepoti face niste sateliti cu ele si cred ca va iesi ceva ok,nu sunt chiar low costdar daca vrei sa reproduca mai bine si zona de joase ai nevoie de alt tip de incinta deoarece cu fs 62 si Vas 22 nu-l va reda f bine intr-o incinta compactase poate observa si in pdf acest lucru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum