Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muzee tehnice din Romania - radiomuseum.org


yo9hnf

Postări Recomandate

http://www.radiomuseum.org/museum/ro/#eom

 

Cred ca cel mai bine ar fi ca cineva cu cont pe radiomuseum.org sa ceara webmaster-ului sa scoata Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din lista. Acest "muzeu" nu mi se pare un lucru de mandrit cu el, ci un lucru pentru care sa intram in pamant de rusine.

 

Din punctul meu de vedere Muzeul Tehnic este un mic centru de fiare vechi....cred ca sunt centre Remat unde gasesti mai multe obiecte etichetate decat la acest muzeu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • yo9hnf

    2

  • feri.visky

    2

  • Selena

    2

  • avolocaru

    1

Top autori în acest subiect

Buna intrebare....Momentan vorbesc in numele meu.Astept parerilor domniilor voastre vis-a-vis de acest muzeu patronat de Electrica. Nu vreau sa ma intelegeti gresit : majoritatea exponatelor din acel muzeu sunt piese deosebite - dar acest lucru nu-l deosebeste de un centru de fiare vechi. Nu prea's umblat eu prin lume, dar am vazut Muzeul Navelor de Razboi (Atena), Muzeul Automobilelor de Epoca (Atena), Muzeul Transporturilor (Budapesta), Muzeul Metroului (Budapesta), Muzeul Electrotehnicii (Budapesta) etc....si culmea, niciunul nu arata ca muzeul nostru. Eu am fost la Muzeul Tehnic de vreo 4 ori pana acum (daca nu ma insel). Prima data pe la 8-10 ani, ultima pe la 25. Arata la fel ! In acelasi hal stau "aruncate" automobilele de acolo, proiectele Soleta arata la fel (sau poate mult mai rau), majoritatea machetelor sunt semi-distruse iar etichetele cu indicatii referitoare la obiectul reprezentat lipsesc complet.

Link spre comentariu

Ei, acum ai mai indulcit tonul. Totusi, avand in vedere cum s-a pus problema modernizarii Muzeului Satului, de s-au eliminat si distrus anumite repere (nu zic mai mult)...Cearta-i pe cei care au permis asa ceva, ruina si degradarea, si nu lansa strigatul de lupta al barbarilor!

Link spre comentariu

Din nepasare s-au distrus multe obiecte de patrimoniu ale acestei tari, am vrut acum multi ani sa scot niste gunoaie dintr-un tun aflat la muzeul militar. Am fost repede apostrofat.

Link spre comentariu

Ceea ce este prezentat pe radiomuseum.org este de fapt o expozitie... De fapt nu mai este nimic... Dupa ce aparatele au fost donate Societatii RR acestea au disparut in bezna lipsei de respect fata de un patrimoniu tehnic care a motivat insusi propria-i existenta ca Societate al Radioului...La ora actuala nu exista nici un muzeu cu adevarat tehnic cu exceptia muzeului de la Iasi care are o sectie de "sunete"...

Link spre comentariu

Asa, gasesti in fiecare oras un muzeu in care vei gasi si un aparat doua de radio langa ceasuri, patefoane, veioze etc. dar nu vei gasi nimic dedicat, cu exceptia muzeului din Iasi care are o sectie muzeala pentru inregistrarea sunetului (sau asa ceva...). Asa cum nu avem nici muzeul automobilului Dacia (exista la intrarea in "casa alba" o serie de masini), nu avem nici muzeul vagoanelor nici... nici...Dar iata o veste de nota 10 (zece):Primarul orasului Timisoara are in vedere proiectul unui veritabil muzeu tehnic interactiv pe 10 hectare langa Institutul Agronomic! Nicolae Robu are orientari tehnice si ambitii mari in a realiza acest proiect. Unul din exponatele de baza va fi si calculatorul MECIPT-1 prezentat si in articol...Articolul a aparut in Nyugati Jelen de limba maghiara (Prezentul de Vest, XXV,6402, 18 ianuarie 2013) unde am avut norocul sa dau de el...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări