Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificare sistem 5.1 - Informatii

Postări Recomandate

Mi-am facut un asa numit de mine "Procesor audio" care cuprinde parte digitala cu TDA7318, EQ cu TDA7317 si PGA2310 Volume controller si semnalul este impartit de catre filtre active pentru 2 medii, 2 inalte, 1 Central si 1 Subwoofer! Totul functioneaza perfect pana cand ajung la partea de amplificare care initial o aveam cu un LM4780 (2 x 60W) pentru Central si Subwoofer, iar pentru sateliti un Amplif cu TDA8571J (4 x 40W auto). Satelitii se auzeau clar si cum trebuie (e ceva semnal de fond mai puternic, suparator, dar pp ca e amplif auto) nu chiar de 40W dar suficient pentru ce am eu nevoie, Central e si el OK dar cand e vorba de subwoofer am dat de un impas, la inceput foloseam un difuzor micut (de vreo 5W)de la un sistem vai de capul lui 2.1 si am zis ca distorsioneaza din cauza ca e difuzorul mic, asta pana cand mi-am luat un JBL GT3(200w) si tot la fel face, basul exista se simte dar nu pot da prea tare (mai tare se aude pe sistemul 2.1 care nu scoate nici 5W reali), am facut proba si cu alt filtru care imi lasa de la 40HZ la 320HZ si tot la fel face, LM-ul e alimentat la +-25V si 5A (cu aproximatie ce imi spune in datasheet pentru 4ohmi). Datorita faptului ca aveamproblema asta am desfacut si am pus putometre pe intrare si nu sa schimbat nimic si prin toate testele mele am reusit sa ard TDA8571J asa ca m-am hotarat sa fac ceva mai puternic si de data aceasta sa ceri ceva pareri, ca 8571J nu vreau samai folosesc deoarece are semnalul de fond prea mare chiar si atunci cand e pusa intrarea la masa.Ce idei mi se pot oferi? care este algoritmul de calcul al amplificarii in cazul meu? daca pun un amplif de 100W cu TDA7294, va functiona ok pentru subwoofer? si pentru medii inalte si central ce sa folosesc? Mentionez ca nu am nevoie de o putere foarte mare, eventual pentru a face vre-un chef din cand in cand si prefer sa fie montajele ceva mai mici de aceea si aleg varianta de CI-uri.Mai spun ca LM-ul aproape ca nu se incalzea deloc, TDA-ul nici el nu era prea cald, tensiunile au fost verificate, traful toroidal rebobinal cu sarma adecvata pentru 5A si CI-urile erau alimentate din infasurari separate. Am facut proba si pe TDA8571J pentru semnalul de subwoofer si exact cum m-am asteptat se auzea o idee mai incet (in conditiile ca era dat la maxim si puteau 2 persoane sa aiba o conversatie fara sa ridice vocea in camera)Deci ceva sugestii ????Multumesc celor care vor raspunde

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

chiar nimeni nu are nici o idee??? As face pentru inalte ceva amplificator auto alimentat la 16V 6A dar ma intereseaza ca in stand by (cand nu are semnal) sa nu aiba semnal mare de fond si sa fie de calitate sunetul, eu m-am gandit ceva in jur de vreo 2 x 25 W maxim Pentru medii ma gandeam tot ceva amplificator de o calitate mare a sunetului de vreo 2 x 40W maxim, pentru ca din filtrele active mediile imi au sensibilitate mai mica si sa nu fiu nevoit sa dau inaltele mai incet. Alimentarea (care o am deja) sa fie ceva in jur de +/- 25V dupa redresare si filtrare tot 6A. Pentru central ma gandeam tot ceva de 40W mono , unde alimentarea nu am incaPentru Subwoofer ma gandesc la TDA7294 cu aceeasi alimentare de la CentralTot sa fie pe 4 ohmi.Ceva sugestii ? poate cineva a facut ceva asemanator cu ce vreau eu si a iesit bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări