Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare din usb - help!!!

Vizitator m_mayday

Postări Recomandate

Vizitator m_mayday

dragi colegi eu nu prea le am cu partea de componente si functionare din calc dar--- as vrea sa stiu dak prin usb pot scoate si 12V sau numa 5V sa alimentez un montaj ceva fara sa desfac si sa scot alimentare de la mufele de cd-rom sau hdd.--- si inca ceva pot alimenta doar montaje de ex iluminator cu leduri sau chiar si un ventilator (k astea au consum mai mare fatza de leduri)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanev

2

• pid

1

• bogdan_

1

• pisoiu

1

Top autori în acest subiect

Si maxim 500 mA. Cei 5V din USB depind de modelul calculatorului, si de obicei asta e o alimentare f. zgomotoasa. Pe laptop-uri mai vechi se vedea pe cei 5V (care de fapt erau pe undeva pe la 4,6) cu osciloscopul cand misca harddisk-ul capetele. /pisoiu

Link spre comentariu

daca tot vrei neaparat curent din sursa faci asa...Desfaci una bucata tablita de la carcasa (de la PCI-uri) dai o gaura, pui o mufa si inauntru conectezi din molex 12V si ai iesire direct din sursa, fara sa mai deschizi carcasa. Sa ai grija sa nu faci scurt ca daca ai calc deschis se inchide la foc automat :)) asa am patit de vreo 3 ori si vad ca inca mai merge sursa :d

Link spre comentariu

dar oare nu exista pe toate placile de baza acele sigurante autoresetabile puse pe porturile usb si tastatura si mouse?eu am asa ceva pe placa de baza...si s-au dovedit chiar utileam facut unscurt prin mouse o data incercand sa montez tot asa niste leduri. si alimentarile de 5V si de 12V sunt chiar zgomotoase rau. motiv pentru care placile de sunet se alimenteaza la partea analogica din +/-12V si cu regulator liniar. am alimentat si eu un amp de casti din 5V si intr-adevar se auzea si hardul, si cdromul, si mouseul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări