Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nedumerire!

DonNCSS

Postări Recomandate

Buna seara tuturor! Dupa cum spune si titlul am o nedumerire:hardul meu si-a inceput,incet,decesul si nu stiam de ce se misca atat de greu calculatorul,asa ca am imprumutat de la un prieten un hdd pe sata II pe care placa de baza(cipset via) nu-l recunoaste decat daca pun jumperul de limitare a vitezei de transfer.Pot face cumva "sa pacalesc" placa de baza incat sa recunoasca hdd-u fara acel jumper cuplat?Intreb asta pentru ca as vrea sa-mi cumpar un hdd-u pe sata III,in caz de voi face upgrade si celorlalte piese din pc.Placa de baza este Asus K8V-X SE,cu cipset via K8T800

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DonNCSS

5

• gabiz_ro

2

• Matrixu

2

• sebi

1

Top autori în acest subiect

Faci la fel si cu HDD-ul pe SATA III. Nu toate placile pe SATA I fac corect procesul de "AutoNegociation" cu HDD-urile de viteza superioara. Asa ca singura solutie viabila si simpla este acel jumper. Nu vad de ce te-ar deranja un jumper la HDD, iar daca faci upgrade la placa de baza mai tarziu, vei scoate jumperu. Eu folosesc HDD Western Digital SATA III de 1Tb pe placa cu SATA II, dar merge automat fara acel jumper. La placa de baza mai veche la fel am facut si eu, am pus un jumper pentru a seta HDD-ul pentru SATA I si nu au fost probleme.Stima.

Link spre comentariu

Dupa specificatiile date de producator e SATAII (3Gb/s)

Fara jumper de comutare pe SATAI nu detecteaza de loc discul sau se blocheaza? Vad ca au un update de BIOS pentru faza cu blocatul cu disc Seagate.

Incearca si un update de BIOS.

Link spre comentariu

Update-ul de BIOS nu schimba controller-ul SATA de pe placa de baza din SATA1 in SATA2/3. Singura solutie e jumperul.

Ca sa nu ne contrazicem atat.Am fost indus in eroare de specificatiile date de Asus pe pagina lor.http://www.asus.com/Motherboards/AMD_So ... ificationsAcolo spune clar2 xSATA 3 Gb/s ports , asta inseamna SATAII (300MB/s)dar mai spune ca si southbridge e VIA VT8237R,care conform producatorului http://www.via.com.tw/en/products/chips ... tation.jspii citez "rates of up to 150MB/s per SATA" (1,5Gb/s)deci e SATAIIntradevar un update de BIOS nu poate schimba asta.Daca nici cu jumper pe limitare la SATAI nu merge,singura solutie pentru a folosi un HDD de generatie mai noua ar fi o placa PCI (ca doar de astea are placa de baza) cu SATAII sau III
Link spre comentariu

Am descoperit buba,era placa de baza pe terminate(nu-i mai functiona cipsetul cum trebuie),asa ca am dat comanda de o noua configuratie.P.S:Nu vedea hardul in bios de nici o culoare,si in ultima vreme cum il cuplam la placa de baza,murea sistemul.

Link spre comentariu

Pentru ca nu am avut chiar un asa mare buget si pentru ca sunt un fan AMD de mic copil,mi-am dat comanda de un procesor Athlon II x4 640,iar dupa cautari meticuloase pe gogu' am descoperit ca la unele serii ale nucleului (gen ACC sau AC pentru Deneb si CB pentru Thuban!!,se gasesc mai rar,dar acestea pot fi deblocate si in x6),dar nu toate sunt stabile deblocate.Are cineva un asemenea procesor deblocat sa imi spuna si mie cum se comporta in live stress?

Link spre comentariu

In acest caz nu te poti lua dupa "raspunsurile" altora din cauza ca procesoarele care au un core sau doua blocate sunt defapt procesoare care au iesit cu diverse probleme de pe linea de fabricatie. Nu este batut in cuie ca toate procesoarele de un anumit tip, care sunt deblocabile, sa aiba acelasi defect. Este putin probabil sa fie asa. Unele pot merge fara probleme, altele pot fi instabile. Deci ce raspuns vei primi de la un alt utilizator cu acelasi tip de procesor nu este 100% valabil si pentru procesorul tau. Intradevar...sunt de acord ca vrei o parere, dar sa nu o iei ca pe ceva batut in cuie si sa nu te bazezi ca si la tine va fi la fel.Stima :da

Link spre comentariu

Am vazut cum se comporta direct in pc-ul meu!Numai ca am nimerit seria procesoarelor la care nu poti debloca nimic,dar fata de ce am avut si ce am acum este o diferenta destul de marisoara;asa ca ma multumesc si asa cu el si......sper sa ma mai tina inca vreo 6-7 ani de acum inainte(cu upgrade-uri bineinteles).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări