Vizitator Marku Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Va salut! Dupa trecerea pasiunii legata de car-audio, am ramas cu un set de difuzoare DLS Nobelium 6.2, destul de bine cotate, asa ca am zis sa incerc sa le fac niste incinte si sa le folosesc in continuare in casa. In masina le-am avut amplificate activ (woofer si tweeter separat). Se auzeau mult mai bine amplificate asa decat folosind cross-overele lor. In urma simularilor cu WinISD si folosind parametrii dati de producator, am construit incinte de 10L si acordate la 67Hz. Teoretic trebuia sa obtin un f3 in jur de 60Hz. Bineinteles, departe de realitate. Parametrii producatorului sunt cam asa: Fs:64Hz, dB SPL:89.2 , Re:3.3 , Qes:0.37 , Qms:1.9 , Qts:0.32 , Vas:7.43 , BL:8.19 De curand am achizitionat un microfon de masura de la MiniDSP, UMIK-1 ( http://www.minidsp.com/products/acousti ... ent/umik-1 ) si am trecut la masuratori. Ca si soft de achizitie am folosit REW deoarece acesta este oarecum dezvoltat sa functioneze impreuna cu microfonul meu. Am reusit sa fac si cateva masuratori de impedanta folosind soft-ul LIMP si placa de sunet. Am scos pe hartie si schema electrica a cross-overelor de la DLS. V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat pentru imbunatatirea raspunsului in frecventa. Eu nu sunt multumit de cum se aude si ma gandesc ca ar trebui schimbate filtrele. As folosi poate difuzoarele ca si medie si sa construiesc alte incinte in care sa pun eventual si doua difuzoare de 6,5 inch (in genul cum a facut Ahegyes incintele Divisa) sau poate ceva de 8 inch. Nu stiu, orice sfat este binevenit acum. V-as ruga, de asemenea, sa imi recomandati ce soft sa folosesc pentru proiectarea si simularea filtrelor. Voi ce folositi? Atasez rezultatele masuratorilor. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 continuare..... Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Inteleg ca nu am reusit sa starnesc interesul nimanui? Este vreo problema cu post-ul meu? Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 daca ai reusit sa faci masuratorile,le incarci intr-o aplicatie de simulat filtre ceva simplu si bun gasesti aici http://audio.claub.net/software/jbabgy/jbagby.html au fost puse de multe ori linkuri catre tutoriale de genul,gasesti usor si pe google dar nu masori difuzoarele de langa calote ci de la minim(pt dimensiunile boxelor tale) 70-80cm trebuie sa ai cel putin inca pe-atata loc liber in jurul lor si al microfonului iti alegi un punct de referinta,ori in axa tweterului ori intre centrele acustice ,apoi si la 15-45 grade offaxis orizontala etc adica faci masuratori in mai multe puncte din spatiu fara sa misti micul ca sa incerci sa obtii un raspuns uniform si inafara axului realizezi filtrul dupa simulare ,asculti,modifici fiindca nu ai mai facut,iti recomand sa masori sa vezi daca ce simulezi corespunde cu ce ai construit,daca nu,nu ai setat bine aplicatiile,calibrat,nu ai tinut cont de faze etc daca te uiti atent nici acordul nu prea e unde ai vrut suportul microfonului nu arata nici el prea optim,dar cred ca merge si asa daca nu ai altceva Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Multumesc CBI pentru raspuns!O sa incerc sa imi fac timp in acest week-end sa ma mai joc cu ele si o sa revin cu rezultatele.Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator Marku Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Chiar astazi am reusit sa vand aceste difuzoare. Am in plan un nou proiect, pentru care voi deschide un nou topic.Multumesc frumos! Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum