Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor bebe

Vizitator lik

Postări Recomandate

Buna ziua!

La multi ani!

Sunt nou pe forum si incepator in ale electronicii.

Zilele trecute am incercat sa fac un monitor pentru bebelusul meu. Nu radio, ci cu fir. Nu ma deranjeaza firul.

Am cumparat un preamplificator mono, anume http://www.velleman.eu/products/view/?id=8897 , l-am montat, am conectat un microfon condensator la intrare, boxele de calculator (active) la iesire si am alimentat cu 12V.

Nu merge.

Oare ce am gresit?

Exista vreo varianta mai simpla pentru a scoate sunetul dintr-un microfon si a-l duce la un difuzor?

Merci!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• Seppy

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai bine faci un emitator simplu acordat pe o frecventa intre canalele FM si cu bataie scurta sa nu ai probleme cu legea. Asculti activitatea bebelusului cu orice radio FM. Puteti gasi si alte scheme simple si foarte utile descarcand de pe net pdf-ul ,,101-200 Transistor Circuits" de pe site-ul Talking Electronics Sunt acolo toate schemele de care poti avea nevoie ca incepator.Bafta !

post-21106-139829553387_thumb.jpg

Link spre comentariu

Uitati un exemplu de conectare a microfonului electret, se polarizeaza cu rezistenta, avand un tranzistor FET intern.Daca va uitati in schemele ce le-am postat mai inainte si acolo se vedea cum se foloseste microfonul electret.

post-21106-139829553464_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator lik

Multumesc pentru mesaje.@validae:Nu vreau sa folosesc un emitator radio.Probabil ca o sa fac montajul dat de dvs. daca nu reusesc cu al meu.@Seppy:Nu am alimentat microfonul separat. Am alimentat doar montajul.

Link spre comentariu

Microfonul trebuie alimentat separat daca e elecret. Daca vreti sa-l montati fara alimentare, folositi unul dinamic, se poate folosi si o capsula de casti audio dar cu performante mai slabe(pentru probe)Montati intotdeauna microfonul impreuna cu preamplificatorul+amplificatorul in aceeasi camera. Difuzorul poate fi dus cat de departe, daca folositi cablu suficient de gros, oricum nu e o aplicatie de putere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări