ice:>) Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Buna,Am urmatoarea problema: S-a ars sursa de la un calculator, am inlocuit-o si surpriza, si cea de a doua a inceput sa se incinga, in momentul cand apasam butonul start. Am desfacut calculatorul si la o analiza mai atenta am gasit o componenta carbonizata, pe care scrie "nec k3570", "32mb"... banuiesc ca e de pe circuitul ce comanda deschiderea calculatorului, dar e doar o speculatie pentru ca nu am gasit nicaieri o schema electronica.Placa de baza e un Epox ep-8k9a7i. Unde pot gazi aceasta componenta, sau un inlocuitor, am cautat pe internet dar in afara de cateva data sheeturi nu am gasit nimic, sau macar un inlocuitor. Langa mai sunt 2 smd-uri care arata cam ciudat, cred ca e vb de 2 condensatori, inca nu i-am verificat, dar e bosibil sa fie arsi si acestia... Putin ajutor daca se poate. Multumesc, Link spre comentariu
popa ionut Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Acela este un Mosfet notatia lui este 2sk3570, http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 73_1.pdfil gasesti pe alte placi de baza nu te chinuii sa faci comanda.Recomandare mea e sa dai jos acei condesatori de finitiv cand o sa montezi noul tranzistor.Sansele sa iti mearga sunt extrm de mari 80% din cele care le-am gasit cu sursele prajite de la procesor au scapat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum