LostCell Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 salut,ce as vrea eu sa fac..sunt conectat la o retea de calculatoare pe oras..adica toata reteaua este cablata..mai am un amic pa aceeasi retea..doar ca nu ne putem juca..acuma ideea mea..as vrea sa creez(configurez) pe aceeasi retea de cabluri inca o retea.am obs ca in reteaua asta se pot schimba ip-urile cum vrei.. :finga: sau eu sa devin un al 2-lea provider..pt amicul meu.imi tre 2 placi de retea?se poate face chetia asta?sa mai explic odata..suntem, amandoi legati la aceeasi retea..dar pe aceeasi retea(de cablu) am vrea sa configuram o retea privata intre noi doi..avem switch-uri..placi de retea..si etc Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 pai daca sunteti deja legati in retea, pt. ce mai aveti nevoie de alte swichuri, cabluri etc?!In primul rand verificati clasa de IP-uri pe care e setata reteaua in care sunteti voi. Ar fi ceva de genul 192.168.xxx.yyy , unde xxx= 0 la 254 si yyy= 1 la 245. Voi ce trebuie sa faceti, e sa folositi o subclasa ( xxx ) ce nu e folosita in acea reta. La TCP/IP , mergi la advanced si dai " ADD " o noua adresa IP din o alta subclasa pe un comp, o alta adresa din subclasa aleasa de voi pe celalalt comp.Gata "reteaua privata" :drinkers: Link spre comentariu
LostCell Postat Iunie 27, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2006 adica eu ce trebuie sa schimb/fac ca nu prea am inteles..adica pot sa fac "reteaua privata" utilizand o singura placa de retea?nu vrem decat sa ne jucam..da se ne mearga si netu uite aici configu meu..dar la el fiera ip si subnetmask si gateway dns is la fel Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 există un softulete free care-ţi face un VPN mic, de 4-5 calculatoare... are parole, tot ce trebe... numai să-mi aduc aminte cum îi spunea (da, e de windows!!) Link spre comentariu
Electron Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 Daca nu poti juca activeaza IPX/SPX si sa ne spui daca-ti merge. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 28, 2006 Partajează Postat Iunie 28, 2006 Salut .Parerea mea este ca ai 2 posibilitati: 1. sa adaugati fiecare inca o placa de retea si un switch in care intra ambele cabluri de la tine (asta daca aveti doar un cablu de retea,si pe una din placi ramane ip-ul tau normal iar pe cealalta pui un ip local (192.168.xxx.yyy) dar pentru asta mai trebuie sa cumperi un switch (hub) si o placa de retea : placa 1---->| | | |--->placa 1 | switch |<--|reteaua existenta|--->|switch | placa 2 --->| | | |---->placa2 | la tine |reteaua la care esti | la prietenul tau | Pe placa 1 folosesti ip-ul care i-ti e dat in reteaua respectiva iar pe placa 2 un ip local.La fel si la prietenul tau.La jocuri folositi doar placile nr 2.Dezavantaj:cumperi 2 placi de retea si 2 switch-uri (hub-uri) cate unul in fiecare parte. 2.Cauta pe internet Registry Guide for Windows ( http://www.winguides.com ),daca ai windows, si ai acolo o posibilitate sa folosesti 2 ip-uri pe aceeasi placa de retea ( Binding Multiple IP Address to a Single Network Card ).Dezavantaj :inca nu am probat inca setarea respectiva ,sorry PS :Sa ai parole de retea activate ca sa nu ai surprize. Link spre comentariu
LostCell Postat Iunie 28, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2006 am activat ipx..da sacada...am jucat strategie..cred ca ipx asta era problema ..si multi din retea nu stiu..eu am uitat de el.. are el placi de retea si pt mine..am eu switch..o sa ma uit si la chestia cu o singura placa de retea.P.S cum sterg o imag postata de mine? Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 1, 2006 Partajează Postat August 1, 2006 Alea se numesc ip-uri rutabile. Daca zici ca sunteti in aceeasi clasa de ip-uri (ai zis ca gateway e acelasi) presupun ca ar merge sa va creati un soi de miniretea cu ip-uri de genul 192.168.0.x si un subnet 255.255.255.0, gw si dns-uri nu va intereseaza. Problema e ca daca zici ca va cam sacadeaza probabil providerul vostru a pus niste switch-uri cu management pe acolo si nu vad cu ce te-ar ajuta o retea privata. Link spre comentariu
Blind Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 Daca amicul respectiv sta pe langa tine, faceti o mica investitie, mai puneti in calculatoarele voastre cate o placa de retea si trageti un fir intre voi...cel mai simplu si scapati si de batai de cap. Daca mai faceti si un bridge intre cele 2 retele :naughty: O sa beneficieze mai multi de chestia asta. Singura neplacere in cazul in care faceti bridge intre retele ar fi accesarea netului prin providerul unei retele de catre cei din cealalta reatea.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum