Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 300W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut !Da, am incercat aceasta schema.....dar cablajul meu nu continea partea de protectie. Acesta schema functioneaza , dar am fost putin dezamagit da calitatea sunetului(era o versiune de test ) .Atasez un link cu poze ale montajului "experimental" . http://www8.zippyshare.com/v/34489395/file.html

eu n-am folositi niciodata cablaj original,pur si simplu mi-l confectionez singur din fir de cupru si as vrea ca in zilele urmatoare sa realizez si eu montajul asta, o sa incerc sa ii fac si acea protectie pe difuzor insa sunt sigur ca ar functiona destul de bine si fara ea
Link spre comentariu

Pentru cine e interesat pe net se gaseste schema originala dupa care sau inspirat cei care au facut amplificatorul de 300w.Schema provine de la BGW750,o "vechitura" facuta in U.S.A. prin 1974 care,curios, folosea cate 5 buc.2n3773 in paralel pentru un final cotat la 200w(min.)/8ohm.Manualul de service se gaseste pe net si e interesnt si azi.

Link spre comentariu
Vizitator robertino

Probabil nu ai reglat curentul de mers in gol la o valoare corespunzatoare.

Era reglat bine....dar cel mai probabil unele distorsiuni erau introduse de paienjenisul de fire spre tranzistorii finali si spre tranzistorii din etajul pilot...nu am stat prea mult timp sa vad sursa problemei din lipsa de timp .
Link spre comentariu
Vizitator robertino

Conexiunile cu fire nu introduc distorsiuni... cel mult atenuari daca lungimea liniei este foarte mare.

Am dat o solutie pe moment , deoarece ,mie personal, nu-mi plac fire la o conexiune tranzistor-PCB,dar din lipsa de profil L de aluminiu,am adoptat si aceasta metoda.Pt. cei ce vor schema+pcb+explicatii voi atasa mai jos necesarul .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări