Vizitator costachenicu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 salut am si eu o rugaminte am un generator 5.5hp si nu pot sa sudez la el ma poate ajuta cineva ? multumesc Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Cu ce sa te ajute? Daca nu merge asta e nu ai ce sa ii faci. Poti incerca cu invertor de sudura care este facut sa mearga pe generator. Link spre comentariu
ndc74 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Depinde si de generator. Sunt generatoare si generatoare. Daca pe al tau ai dat de nou sub 20 mil nu e scula. am vazut unele pe care scria honda, dar se vedea ca scrisul e cam stramb si cu siguranta erau facute pe vapor. Un astfel de generator in nici un caz nu furnizeaza puterea specificata si sigur nu poate suda.Eu am unul pramac de 3.6kW cu motor honda, luat din mr bricolaj, si reusesc sa sudez cu el. este cam la limita, si se simte ca gafaie la sudura, dar totusi pt lucrari mai mici merge. Link spre comentariu
philipo4you Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Generatorul tau de 5,5 HP inseama ca are un motor de 5,5 cai putere si asta la 3600 rpm, adica la turatia maxima. In realitate la 3000 rpm cit merge el are mai putina putere,De fapt ai un generator care poate scoate la alternator undeva la 2,2 Kva, adica 10A maxim si asta in conditiile in care alimentezi aparate de tip rezistiv (becuri, resouri, etc).Aparatul de sudura este un echipament de tip inductiv si datorita defazajul introdus de infasurarea transformatorului, vei avea nevoie de un curent de amorsare a arcului foarte mare (I1- scrie pe aparat) curent pe care generatorul tau nu-l poate furniza.Nici cu motoarele mai mari de 1,5 kw nu iti va merge !!Foloseste-l cu succes la .....iarba verde! Daca nu-i prea zgomotos !Bafta! Link spre comentariu
gaby Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Putrere reala la 3600 rpm este mult sub 4 cp, puterea de 5,5 cp este obtinuta in conditi de laborator, fara toba si filtru de aer. Este o smecherie de marcheting folosita inclusiv de Honda si B&S. Link spre comentariu
philipo4you Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Ei ...acum nu este nici FARMACIE!Oricum sunt doua standarde de masurare a puterii si producatorii de motoare inca se mai cearta care este cel agreat. Si oricum are o copie dupa motor Honda care sigur nu va avea 5,5HP nici in conditii de laborator! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum