papanoiu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Initial nu am mai vrut sa deschid alt topic, dar am tot cautat raspuns la intrebarea mea si nu am gasit nimic concludent, asa ca iar revin cu o intrebare;Din considerente estetice si mai putine de spatiu (<5cm) m-am gandit daca nu ar fi mai bine/rau sa construiesc o incinta cu doua difuzoare de 6" in loc sa folosesc unul de 8".Presupunem ca parametrii tehnici ale difuzoarelor sunt cat de cat identici 6"~ 8".Ce (cred ca) stiu eu; castig putin la capitolul randament, cutia trebuie recalculata, ce "bube" ar mai fi? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Este important sa precizezi pe cate cai vrei sa fie incintele in fiecare din cazuri.2 x 6" (sau mai bine zis 2 x 6,5") pot fi o f buna solutie daca folosesti difuzoare bune - deci scumpute. In nici un caz nu merita sa cobori spre sal sau ceva din gama lor. (Uite pe site la Adrian sa vezi niste 2 x 6,5" bine facute).Cel mai probabil vei gasi difuzoare de 8 ohmi, deci incinta cu 2 x 6.5" va iesi pe 4 ohmi iar cea cu 1 x 8" pe 8 ohmi - asta ar fi o diferenta majora.A doua este ca cu 2 x 6.5" poti face incinta pe 2 sau 2,5 cai usor, insa la 8" trebuie sa alegi foarte atent difuzoarele pt 2 cai. Daca vrei sa o faci cu 8" pe 3 cai deja comparatia se complica, in general este in avantajul incintei pe 3 cai, dar cresc pretul si complexitatea lucrarii.In 2 cai, la aceeasi clasa de difuzoare, vei avea un bas jos ceva mai bun cu un 8" decat cu 2 x 6,5", dar cum spuneam, alegerea difuzoarelor trebuie facuta cu atentie si pricepere. Link spre comentariu
papanoiu Postat Ianuarie 5, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Multumesc pentru lamuriri,Am mai frunzarit pe net, plus cateva simulari in winISD si am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma complic cu doua difuzoare de 6", unde mai pun ca nu gasesc difuzoare HI-FI pe 4 ohmi. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Gasesti ScanSpeak ... daca nu te deranjeaza pretul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum