Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Salutare tuturor!Am o problema cu un corp de iluminare 2x18w T8 cu neoane Philips TL-D Extreme Cool Daylight Snow White.Aprind neoanele,stau aprinse in jur de 4-5 ore,dupa care incep sa palpaie,se aprinde un neon pentru 3 secunde,iar palpaie 2 minute si tot asa,incat nu stau aprinse deloc.De la ce ar putea fi aceasta problema? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 E lampa cu drosel obisnuit sau electronic ? Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Tinand cont ca e lampa la 30 de lei,nu cred ca e cu droser electronic,nu ma prea pricep,o sa pun o poza.Am uitat sa mentionez ca dupa ce neoanele incep sa palpaie,nu se mai aprind decat dupa vreo 3-4 ore. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Pune totusi o poza de aproape cu interiorul lampii sa vad despre ce e vorba. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Acesta este un video cu lampa dupa 3 ore de la aprindere. http://www.youtube.com/watch?v=pz6K03NKulI Si aceasta este o poza cu droserul. http://cozman.sunphoto.ro/Restul/84858293 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Aveti doua posibilitati, ori droselul dupa un timp se incinge (mai mult ca sigur) si se intrerupe, ori unul din tuburi face figuri, verificati prin substituirea cate unui tub, pe rand. Poate fi o lipitura rece la cosele unui tub, contact imperfect la bornele droselului. Daca o lampa cedeaza, se stinge si cealalalta din cauza folosirii unui singur drosel la amandoua. Incepeti prin a verifica temeinic droselul, lipituri la borne, contactul firelor la borne. Dupa aceea inlocuiti unul din tuburi si urmariti comportarea lampii.Eventual, inlocuiti si pe cealalta. Nu trebuie sa cumparati doua tuburi, unul e suficient pentru a inlocui pe rand si a observa care e de vina. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Desi nu sunt expert,nu cred ca problema este de la tuburi,totusi o sa incerc altceva.Am un cooler legat la un transformator de 12V.O sa il pun in interiorul lampii deasupra droserului sa vad cum se comporta si daca lampa sta aprinsa mai mult timp fara sa inceapa jocurile de lumini,sper numai sa am loc sa-l montez. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Am scris clar ce trebuie verificat, dar nu asculti, devine o moda Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Nu,nu...o sa si verific,stai linistit,dar nu prea stiu cum trebuie sa arate totul,nu am inteles nici termenul de "lipitura rece".Cooler-ul nu incape acolo,dar acum,inainte sa o aprind din nou,balastul era cald,desi am oprit-o acum doua ore.Folosesc lampa ca iluminare la acvariu si mi-ar trebui sa stea aprinsa 8h/zi fara sa intervin ca ba palpaie,ba s-a stins etc.Acum s-a aprins,dar s-a auzit si un bazait lung inainte de asta. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 schimbati draserul , si starterele ...droselul face problema asta cu palpaitul neoanelor dupa cateva ore de functionare ... se supraincalzeste si se dilata . termenul de lipitura rece este des intalnit in randul electronistilor si se refera la o lipitura / contact care vizual pare ok dar este izolat si nu face contact. sfatul meu .... o lampa 2 x 18 w este in jur de 35... 50 de lei . un drosel ajunde pe undeva pe la 25 de lei , mai trebuiesc schimbate si starterele ..... asa ca recomandarea mea este sa cumparati o lampa noua Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Incearca si inlocuieste pe rand cu un tub nou cele doua tuburi, pe rand cum am spus.Daca e un tub cu probleme, se intrerup amandoua fiind legate in serie.Daca verifici ce am spus mai sus, trebuie sa-i dai de cap. Verifica toate legaturile la drosel, cleme de contact la tuburi, poate fi un contact imperfect. Link spre comentariu
worker Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 avand in vedere ca este folosit in mediu umed (acvariu) este posibil ca sa aiba contactele oxidate.L.E. dupa ce am scris am observat ca au mai aparut doua raspunsuri. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Incearca si inlocuieste pe rand cu un tub nou cele doua tuburi, pe rand cum am spus.Daca e un tub cu probleme, se intrerup amandoua fiind legate in serie.Daca verifici ce am spus mai sus, trebuie sa-i dai de cap. Verifica toate legaturile la drosel, cleme de contact la tuburi, poate fi un contact imperfect. O sa incerc si varianta asta. schimbati draserul , si starterele ... droselul face problema asta cu palpaitul neoanelor dupa cateva ore de functionare ... se supraincalzeste si se dilata . termenul de lipitura rece este des intalnit in randul electronistilor si se refera la o lipitura / contact care vizual pare ok dar este izolat si nu face contact. sfatul meu .... o lampa 2 x 18 w este in jur de 35... 50 de lei . un drosel ajunde pe undeva pe la 25 de lei , mai trebuiesc schimbate si starterele ..... asa ca recomandarea mea este sa cumparati o lampa noua Depinde,gasisem si lampa 2x18 la 20 de lei fara neoane.Oricum,o sa incerc o chinezarie de droser mai intai,sa vad daca el este problema. avand in vedere ca este folosit in mediu umed (acvariu) este posibil ca sa aiba contactele oxidate. L.E. dupa ce am scris am observat ca au mai aparut doua raspunsuri. Nu cred,face asa din prima zi cand am montat-o pe acvariu. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin14 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Am observat si o crapatura pe droser: http://cozman.sunphoto.ro/Restul/84870740 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Nu e o problema crapatura aia, verifica ce am spus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum