Vizitator Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 1. Mai gandeste...2. Nu ai facut efortul de a lectura articolul...1. Eu stiu sa gandesc, dar tu???2. Am citit cu atentie articolul si iti pot spune ca 150mVeff...200mVeff, nu sunt totuna cu 100mVppIti recomand sa citesti cu multa atentie articolul din link-ul postat de mine, asa vei intelege ce am vrut sa spun ... si iti vei imbogati cunostintele in materie.Tot nu pot sa cred ca ai citit articolul, daca l-ai fi citit ai fi realizat ca amplificatorul descrisaici este capabil sa livreze lejer cei 5W ceruti de initiatorul topicului. Chiar si cu un atac de 100 mVpp.Mi-e lene sa demonstrez si punctul 1, mai ales ca raspunsurile tale usureaza mult acest lucru. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Tot nu pot sa cred ca ai citit articolul, daca l-ai fi citit ai fi realizat ca amplificatorul descris aici este capabil sa livreze lejer cei 5W ceruti de initiatorul topicului. Chiar si cu un atac de 100 mVpp. Mi-e lene sa demonstrez si punctul 1, mai ales ca raspunsurile tale usureaza mult acest lucru. Citez din articola, pag.23, cap."Punerea in functiune": "De la iesirea de semnal de RF, trebuie sa se dispuna (sic!) de un semnal cu un ton la nivel de 100-200mVeff.Cum la punerea in functiune se specifica acest nod de exprimare a nivelului de semnal, este lesne de presupus ca si pe schema valoarea de 150mV va fi tot efectiva, asta doar daca autorul articolului nu manifesta inconsecventa in exprimarea nivelelor de semnal. Nu am sa ma apuc acum sa explic de ce esti confuz cu privire la diferitele variante de exprimare a nivelelor de semnal, "este elementar, Watson", adicatelea - cum ar zice unii de prin zona ta - tine de fizica de prin clasa a 7-a sau a 8-a. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 No flame, pls. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 18, 2013 Partajează Postat Ianuarie 18, 2013 Chiar asa, pe langa gaze, (cyclon) daca apar si flame.... :cry: Link spre comentariu
Vizitator cyclonb Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Nu ai nevoie neaparat de +50dB amplificare, e o greseala de logica.Nu debitezi cei 100 mV pe 50 de ohmi ci la intrarea unui etaj tranzistorizat.Salut,Multumesc pentru interventie; totusi, iesirea excitatorului se face dintr-un filtru trece-banda al carui secundar a fost dimensionat pentru o sarcina de 50 ohmi. Am verificat acest lucru inclusiv cu o sarcina artificiala, masurand nivelurile in gol si in sarcina. Eu recomand intotdeauna etajul final QRP prezentat la pag. 21 in RR 10/1995OK, chiar multumesc. N-am mai intrat de ceva vreme, ptr. ca m-au prins rau la serviciu, dar montajele recomandate de voi imi vor fi cu siguranta de folos putin mai incolo. Il adaug pe acesta ca al 3-lea pe lista mea, ptr. a incerca ceva experimente mai tarziu. 73 de CyclonB Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum