msdesigner Postat Iunie 9, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2014 (editat) Referitor: TIMP DE REALIZARE PCB-uri 1. Realizarea pcb-urilor are loc EXCLUSIV in weekend-uri ( fiind NUMAI un hobby) 2. In vederea expedierii in prima zi a saptamanii (LUNI) , toate aspectele legate de : aprobarea fisierelor inclusiv primirea sumei aferente realizarii ,TREBUIE clarificate cu cel putin TREI ZILE inaintea expedierii. 3. NU SE REALIZEAZA mai mult de 5 buc / tip pcb ( avand in vedere UTILIZAREA PERSONALA si/sau realizarea MONTAJELOR PROTOTIP - pentru test ) Fac aceste precizari, urmare a numeroaselor cereri sosite in ultima saptamana de la userii elforum.info Va multumesc inca o data pentru intelegere. Numai bine, Mihai Editat Iunie 9, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2014 (editat) Referitor: CONDITII REALIZARE PCB-uri 1. Avand in vedere cererile relativ mari, in comparatie cu tipul disponibil alocat realizarii pcb-urilor ( EXCLUSIV in weekend-uri ) expedierea se realizeaza intre 2- 3 saptamani, incepand cu data primirii sumei respective. 2. NU realizez pcb-uri cu plata ramburs ( fara nici o exceptie) Multumesc pentru intelegere. Numai bine, Mihai Editat Iunie 10, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 (editat) Circuite imprimate ieftine , pe suport CEM3 GAURIREA si STANAREA sunt GRATUITE Lungimea pcb-urilor de mai jos este de 300 mm. Editat Iunie 11, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 12, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2014 (editat) NU am timp disponibil pentru PROIECTARE PCB dupa schema electronica. Orice schema electronica trimisa este ignorata. Realizarea PCB-ului dupa schema electronica NU reprezinta o simpla DESENARE. Multumesc pentru intelegere, Mihai Editat Iunie 12, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2014 Mai jos gasiti, masca componentelor (SILKSCREEN-ul) celor 4 pcb-uri postate mai sus. SILKSCREEN-ul este GRATUIT pentru varianta pe CEM3 Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 14, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2014 NUMAI realizarea pe suport CEM3 profesional, beneficiaza de STANARE gratuita si SILKSCREEN gratuit. Link spre comentariu
Vizitator Bob Postat Iunie 15, 2014 Partajează Postat Iunie 15, 2014 (editat) As dori sa atrag atentia asupra acestui utilizator deoarece consider ca incalca regulile acestui colt de forum. Oferta pe care dansul mi-a facut-o nu este la "aproximativ" 15RON/100cm2, ci fix la 34RON/100cm2. In momentul in care am intrebat in ce consta diferenta mi-a aruncat o explicatie generala de tipul "cernelurile sunt scumpe" si m-a trimis la altcineva. Mai jos am atasat corespondenta mea cu dansul pe email. Consider ca pentru a mentine calitatea serviciilor ridicata este indicat sa fac acest lucru, iar moderatorii de pe acest forum ar treubui sa atraga atentia acestui utilizator in legatura cu practicile sale comerciale. Nu pun la indoiala calitatea executiei pe care dansul o ofera, ci doar practica la care apeleaza. De asemenea sunt perfect de acord cu faptul ca e posibil ca proiectul meu sa coste ceva mai mult decat in mod normal, doar ca mi se pare corect sa mi se ofere explicatii concrete vizavi de cresterea (mai mult decat dublu) de pret fata de cea prezentata in oferta de-aici. Mai jos am pus si cele 2 placi ale mele ca sa se inteleaga pentru ce tip de munca s-a dublat pretul, ca referinta pentru cei care vor sa-si faca un calcul corect vizavi de pretul real nu cel din anunt: http://i176.photobucket.com/albums/w168/trileru/c_zpsca7d4281.png http://i176.photobucket.com/albums/w168/trileru/l_zps925fe8fe.png Asta o sa fac si-o sa recomand si altora acelasi lucru :)Mi se pare inacceptabil acest mod tipic romanesc de lucru. Nu este nici-o rusine in a da explicatii vizavi de munca pe care o prestati, si nici vizavi de banii pe care ii cereti. Nu ar trebui sa fiti deranjat de faptul ca vi se cer explicatii. De asemenea sa expediati explicatii generale de tipul "este cerneala scumpa" iar nu este profesional. In orice domeniu exista materiale si cheltuieli, dar este diferenta mare intre 15RON/100cm2 din anuntul dumneavoastra si 34RON/100cm2 din oferta pe care mi-ati facut-o, si as fi dorit sa aflu de ce, mai concret, datorita discrepantei.Ca o mentiune:FusionPCB care este un serviciu online furnizeaza 5 bucati din ambele placute la pretul de 250 RON cu transport inclus, si ajung la mine in acelasi timp in care ar ajunge placutele dumneavoastra. Pretul lor este de 3 (rectific, de 2 ori) ori mai mic decat al dumneavoastra si sunt facute profesional cu treceri metalizate, silkscreen si soldermask, pe material FR4 de 1.6mm.Nu mai mentionez ca pretul intre un singur strat si dublu strat este acelasi!Asa ca va rog, data viitoare fiti mai umil in modul de abordare al clientilor, caci noi va dam bani dumneavoastra.Ca o mentiune, nu pun la indoiala calitatea serviciilor dumneavoastra, doar atrag atentia ca reclama pe care o faceti la Bazarul de pe elforum.info nu este corecta si incalca regulile din categoria acelui site, in speta, informatiile prezentate vizavi de pret NU sunt reale.On 6/15/2014 15:16, MSdesigner Pro wrote:> Stimate domn,>> Pretul este incepand cu 15 ron / dm2 ...si este unul cu caracter informativ.> Gaurirea este GRATUITA.>> Nu aveti cum sa faceti dvs calculul intrucat este mult mai laborios.> Metoda este asemanatoare serigrafiei si se utilizeaza cerneluri extrem dde scumpe pe baza de Ag.>> Expedierea : EXCLUSIV prin posta cu CONFIRMARE DE PRIMIRE + asigurare expediere.>> Adaosul comercial este ZERO !!!>> -------------------------------->> Intrucat am mult prea multe pcb-uri in lucru ( fiindnumai un hobby de weekend ) , timpul alocat fiind relativ scazut , va rog sa apelati la un coleg de pe forum pentru a va ajuta conform dorintelor dvs.>>> Numai bine,>> Mihai>>> 2014-06-15 14:56 GMT+03:00 Bob <[email protected]>:>> Din anuntul de pe elforum.info am inteles ca ar fi vorba cam de 15 ron/100cm2. Eu am in total cam 250cm2 care imi iesea aproximativ 38RON. Iar acolo era mentionat ca gaurirea este inclusa in pret. Mai este altceva care costa in plus pana la 85 RON? Editat Iunie 15, 2014 de Bob Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2014 (editat) Am rugamintea ca unul din moderatorii acestei sectiuni sa stearga postarea de mai sus, oarecum " rautacioasa" ( pentru a fi destul de diplomat ) , a userului BOB, ce si-a creat cont in mod special pentru o astfel de postare necorespunzatoare. Va multumesc anticipat pentru promptitudine. Numai bine, Mihai Editat Iunie 16, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
Vizitator Bob Postat Iunie 16, 2014 Partajează Postat Iunie 16, 2014 Cu tot respectul, consider ca este un feedback la adresa dumneavoastra. Toata postarea mea este corecta si importanta pentru oricine mai doreste sa apeleze la serviciile dumneavoastra. Am facut contul caci nu l-am putut accesa pe cel vechi, inainte sa se schimbe site-ul (eram userul bob808).Plus ca am avut nevoie sa contactez pe altcineva care sa ma ajute cu proiectul meu. Inca odata, nu am incercat sa va denigrez, si nu contest abilitatea dumneavoastra de-a face pcb-uri extraordinare din punct de vedere tehnic, dar este important ca utilizatorii sa cunoasca ca pretul pe care l-ati pus (chiar si orientativ) este de 2 ori si ceva mai mic fata de realitate. Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 16, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2014 (editat) Inteleg supararea unui user nemultumit de pretul primit. Faptul ca nu acesta nu intelege ca pretul este incepand cu 15 ron/dm2 , este numai problema dansului. I-am explicat destul de clar pe e-mail modul de calcul extrem de laborios, referitor la costurile aferente. Din pacate timpul alocat pcb-urilor este destul de limitat, neavand timp pe explicatii amanuntite. ------------------ Am cerut o oferta, ca fapt divers, firmei la care userul Bob face referire, in privinta pcb-urilor "mai ieftine ......realizate profesional" Cate o bucata din fiecare asa cum a cerut , cu transport costa undeva la 5 ori pretul prezentat dumnealui.( desigur cu gaurire, silk , soldermask + gauri metalizate - varianta dublu placat ) Totusi ar trebui sa-i multumesc acestui user, deoarece, de la postarea comentariului considerat necorespunzator, am primit inca 5 cereri de la userii elforum ( direct pe adresa de e-mail ) , ce se vor concretiza in realizarea pcb-urilor solicitate in max 2 luni de zile. Studiati totusi feedback-urile user-ilor din topicul meu, de pa acest forum , carora le-am realizat pcb-uri si cele din postul meu de pe cel mai cunoscut forum din lume dedicat electronicii audio. Consider incheiat aici orice comentariu legat de orice postare a userului Bob, pentru a NU sufoca acest topic, scopul fiind cel al postarii personale pcb-urilor realizate. Numai bine, Mihai Editat Iunie 16, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
Vizitator Bob Postat Iunie 16, 2014 Partajează Postat Iunie 16, 2014 (editat) Nu sunt suparat ca e scump, m-a deranjat metoda dumnevoastra prin care atrageti clienii. Inca odata, nu contest abilitatea dumneavoastra de-a face bine placutele respective, si cred ca aveti feedback bun dpdv al calitatii. Referitor la compania SeeedStudio cu serviciul lor FusionPCB puteti verifica aici ca pretul este exact cum v-am spus: https://www.seeedstudio.com/service/index.php?r=site/pcbService Eu am comandat 2 tipuri diferite de placute si mi-au venit in vreo 2 saptamani. Acest serviciu este folosit foarte mult de catre userii de pe diyaudio.com si de pe forumurile de Arduino. Pur si simplu va alegeti din acea lista optiunile, dimensiunea si numarul de placute, incarcati fisierele Gerber intr-o arhiva zip, platiti cu cardul sau paypal si asteptati la posta. Este atat de simplu! Acea compania nu ofera o lista cu preturi, pur si simplu faceti o comanda de test pe site-ul lor si va spune cat costa. Ba mai mult, 5 placute de 5cm x 5cm costa 9.9$ fara transport. Asta inseamna 2$ placuta fara transport. Pe material FR4 cu treceri metalizate, strat-ul dublu costa cat cel simplu, pot face si in 4 straturi, si au soldermask si silkscreen inclus gratuit. Ba chiar aveti de ales sa faceti soldermask diferit de verde; poate fi albastru, rosu, galben, alb sau negru (costa extra). Optiunile astea de genul strat dublu, treceri metalizate, silkscreen si soldermask sunt lucruri standard deja la acest gen de companii, nu mai este un "lux", si le ofera gratuit. Ba chiar se poate silkscreen si pe stratul de jos. Inca odata, nu am dorit sa fiu nici "rautacios" nici nu am ceva personal cu dumneavoastra. Tot ce doresc este sa va dau un feedback vizavi de politica dumneavoastra de pret. Nu stiu ce anume s-ar incadra la cei 15ron/100cm2. Proiectul meu este foarte simplu, un amarat de crossover cu un singur strat, si un Linkwitz-Transform pt un subwoofer tot cu un singur strat, cu un amarat de op-amp si o sursa dubla regulata. O placa e 10cm x 5cm si cealalta e 14cm pe 7cm. Eventual mentionati ca acel pret de 15ron/100cm2 este valabil pentru placi mai mici de 5cm x 5cm fara gauri sau ceva de genul asta, cu toate ca ati mentionat ca gaurirea este inclusa in acel pret. Nu aveam nici plan de masa pe nici-una dintre cele 2 piese. Eu personal nu am inteles de ce ati ridicat pretul, si am atras atentia aici unde va faceti reclama ca pretul pe care l-ati prezentat aici nu este cel real pe care-l cereti pe email. Editat Iunie 16, 2014 de Bob Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Circuite imprimate ieftine, suport CEM3 Userul acestui forum NU a dorit STANAREA si GAURIREA gratuita. Editat Iunie 17, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
Vizitator proiect_01 Postat Iunie 19, 2014 Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Pana la urma stimate coleg msdesigner este important cat de transparent sunteti in prezentarea ofertei dumneavoastra aici pe elforum daca tot v-ati facut o afacere din aceasta treaba, de retinut ca sunt destui useri care fac cablaje si cunosc foarte bine suficiente metode de realizare si efortul implicat si nu au facut o afacere din aceasta treaba. Prin urmare stim sa ne facem un calcul: Nu aveti cum sa faceti dvs calculul intrucat este mult mai laborios. Atunci cand prezinti o oferta de pret, in algoritmul de calcul trebuie sa ai grija sa prinzi toate materialele si te gandesti ce manopera adaugi pentru a evita prezentarea unei oferte mincinoase cu scopul de a atrage cat mai multi doritori. Editat Iunie 19, 2014 de proiect_01 Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Stimate coleg, Am mentionat deja , faptul ca acest subiect legat de pret este incheiat Insa, daca un alti useri doresc totusi sa faca comentarii legate de pret o pot face la adresa de e-mail : [email protected] Precizari: 1. NU este o afacere ( fiind EXCLUSIV o "joaca" de weekend) ( NU sunt interesant nici decum pentru un BUSINESS in realizarea pcb-urilor ........intrucat ar necesita investitii destul de mari ,,,,,iar workshop-urile din China ofera preturi fara concurenta pentru cantitati industriale, insa comandarea unei bucati ( uz personal ) + transportul avand un pret "PROHIBITIV") 2. Daca primesc cereri ce se concretizeaza in realizari ale pcb-urilor, rezulta implicit ca pretul este OK! ,pentru acele persoane ( si pentru multi useri ai forumului. ( si din alte forum-uri si nu numai) 3. Inteleg destul de bine, ca se incearca gasirea algoritmului de calcul, insa ma simt nevoit sa repet: calculul este extrem de laborios - in calcularea pretului intra aproximativ 150 parametrii cu 30 algoritmi de calcul. - SCRIPTUL DE CALCUL cu aplicatia VBA a fost dezvoltat si imbunatatit pe parcurs ( in decursul a peste 5 ani ) Nu ati inteles. Diferenta de pret NU rezulta , din cele precizate de dvs. 4. Realizarea pcb-urilor este se adreseaza , EXCLUSIV, persoanelor fizice , cantitatile maxime fiind de 5 buc ( montaje uz casnic si/sau prototip) 5. Adaosul comercial este ZERO !!!! , vinderea acestora cu adaos comercial neffind permisa ( scopul realizarii acestora fiind cel educational) 6. Desigur sunt multi useri ai acestui forum ce realizeaza pcb-uri. NU consider nicidecum ca acesti useri sunt concurenti. Consider acest forum, unul de BUN SIMT, iar orice : JIGNIRE, CALOMNIE sau orice atitudine ce ar duce la deteliorarea imaginii cuiva nu ar trebui sa fie prezente pe acest forum si nu numai. O atitudine " DIPLOMATA" in cazul in care pretul este "considerat mare" ( pentru o parte din userii acestui forum si nu numai ), ar fi renuntarea la cerere avand in vedere pretul prezentat. In final mentionez ca respect toti userii acestui forum si nu in ultimul rand pe cei ce realizeaza pcb-uri, incepand cu colegul GLIDE, pe care-l felicit pe aceasta cale pentru modul in care realizeaza pcb-urile. Deci , haideti sa lasam orice "rautati", si sa "incercam " sa ne respectam reciproc. Numai bine, Mihai Pana la urma stimate coleg msdesigner este important cat de transparent sunteti in prezentarea ofertei dumneavoastra aici pe elforum daca tot v-ati facut o afacere din aceasta treaba, de retinut ca sunt destui useri care fac cablaje si cunosc foarte bine suficiente metode de realizare si efortul implicat si nu au facut o afacere din aceasta treaba. Prin urmare stim sa ne facem un calcul: Atunci cand prezinti o oferta de pret, in algoritmul de calcul trebuie sa ai grija sa prinzi toate materialele si te gandesti ce manopera adaugi pentru a evita prezentarea unei oferte mincinoase cu scopul de a atrage cat mai multi doritori. Editat Iunie 19, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
msdesigner Postat Iunie 19, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2014 (editat) Anunt important ! Rog toti userii acestui forum ce doresc realizarea anumitor pcb-uri sa revina cu cererea lor ( + fisierele respective ), dupa data de 15 Iulie 2014, avand in vedere numarul exagerat de mare de pcb-uri ( comparativ cu timpul alocat), ce le am de realizat in urmatoarele 3 saptamani, fiind in imposibilitatea de a preciza in acest moment data exacta a expedierii. Multumesc pentru intelegere, Numai bine, Mihai Editat Iunie 19, 2014 de msdesigner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum