Vizitator Stefan Serban Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema - am un intrerupator care este mascat de un element de mobilier, fapt ce face aprinderea luminilor in camera sa fie dificila.Caut o solutie pentru a aparinde lumina din alta marte fara a fi nevoit sa sparg peretii pentru modificarea circuitului.Am descoperit existenta unor comutatoare wireless (nu voi pune link pentru a nu se considera reclama).Acestea se prezinta sub forma unui set format din :intrerupator de perete si comutator pentru incastrare.Din cate inteleg in duza existenta se va muta comutatorul iar intrerupatorul il pot amplasa unde vreau eu. Corect ?A mai folosit cineva asa ceva ? Imi rezolva acest sistem problema ? Exista si alta solutie ?Multumesc. Link spre comentariu
H Robert Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Aceste intreruptoare sunt fara fir adica cu telecomanda, acele intreruptoare wireless incastrabile se pun in doza si se intra cu faza si cu nulul de la retea in el si iesi cu faza si cu nulul care merg la lustra.Si nu se mai foloseste intreruptorul ce il aveti deloc.In loc de intreruptorul care il aveti acum se monteaza acel intreruptor wireless numai ca in el se intra si cu faza si cu nulul, in cazul intrerupatorului tau se intra doar cu faza de la retea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Mai simplu, lasi intreruptorul cuplat si montezi intreruptor wireless direct pe lampa. Link spre comentariu
ALEy Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Da si cum perioada de functionare a acestor telecomenzi (max 2ani, apoi moare sursa de 5v) montat in interiorul corpului de iluminat face posibila depanarea rapida. da montatil in lampa . Link spre comentariu
Vizitator Stefan Serban Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Va multumesc pentru sfaturi. Voi proceda asa cum m-ati sfatuit. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 si peste doi ani tot vei sparge peretii.. atentie si la racirea modulului wireless (ca de aia moare sursa de5V) Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Mi-am cumparat si eu o pereche de-aia, intrerupator + telecomanda. Are 3 circuite, insa toate lampile care m-au tentat sa le utilez nu au loc pentru acea cutiuta! Pana la urma cred ca o voi monta pe un spatiu comun (hol, scara, la casa), pentru care va trebui sa gasesc o amplasare unde sa se poata face receptie (telecomanda e prin radio, cred ca la 433 MHz), dar sa nu fie prea vizibila.Alimentarea receptorului e facuta cu un circuit ieftin, reactanta capacitiva si limitare de tensiune cu dioda Zenner de putere suficienta; a adevarat ca solutia genereaza o anumita cantitate de caldura, pe care o voi masura in testele pe care le voi face inainte de montarea definitiva (curentul absorbit e constant, si trece fie prin bobina (sau bobinele) releului (releelor) actionate, fie prin limitatorul de tensiune mentionat).Aceasta "sursa" depinde de robustetea condensatorului (care sa nu se strapunga, acest defect fiind "catastrofal" si de dimensionarea Zennerului sa reziste in regim de asteptare, cand preia curent mare si deci se va incalzi semnificativ (desi de obicei diodele acestea se pun in scurtcircuit, ceea ce nu va defecta prin supratensiune restul circuitelor).Succes!PS O varianta, in cazul in care avem spatiu, e un "upgrade" cu sursa facuta cu un trafo si eventual stabilizare serie cu integrat din seria 7800 sau un 317. E mai scump, insa daca avem deja componentele e numai chestie de munca. Si cresterea sigurantei e semnificativa (cu un trafo cu inductie mica, bineinteles). Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Eu am vazut niste intreruptoare (defapt butonul-telecomanda) wireless parca de la Moeller identice cu cele uzuale de perete, care puteau fi lipite cu banda dublu-adeziva orinde (pe tablia patului de exemplu). Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Explicati-mi si mie va rog o schema la un intrerupator dublu.Deci vin in doza 3 fire, Faza, nul si al 3-lea ce este ?La intrerupator are 3 gaurici din alea in care sa prinzi firele, unde am incercuit cu rosu ma refer la faptul ca poate sa fie in pozitia aia sau in dreptul semnului intrebarii.Cum se leaga corect pentru a aprinde o lustra cu 2 sau 3 becuri sa zicem? sau acel intrerupator vine pe hol si el trebuie sa aprinda hol/baie.Dar daca in doza sunt doar 2 fire, faza si nul cum aprindem separat la o lustra cu 2,3 becuri? Link spre comentariu
marius_3004 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 In doza intrerupatorului nu vine faza si nulul,vine faza si pleaca 2 fire cate unul la fiecare brat sau grupare de becuri.Nulul merge din doza de deasupra direct la toate becurile,prin intrerupator duci faza la grupul de becuri dorit. Link spre comentariu
gica70 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Acolo unde scrie F si N faci o punte si legi faza. La iesire legi 2 fire care duc, fiecare, la dulii (fundul becurilor). Nulul vine direct din doza si pleaca la dullii, la filet. Bineinteles ca vei pune si aici o punte care leaga contactele de la filetul duliilor. Succes. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Daca acel desen este al unui comutator (intrerupator dublu) atunci ar trebui ca sa aveti la contactul notat cu semnul intrebarii negru contactul comun unde se leaga faza de la iluminat care ajunge in doza intrerupatorului. Celelalte doua, notate cu "F" si "N" sunt cei doi poli (circuite) si care fiecare poate alimenta un circuit ( cu un bec sau mai multe). Semnul incercuit cu rosu ar fi o borna care nu ar trebui sa aiba surub de conectare dar care de obicei este conectata la contactul comun (semnul intrebarii negru). Postati mai bine o poza la acel comutator sau observati notatiile din dreptul fiecarei borne, de obicei sunt notate cu "F", "1" sau "2" sau cu sageti (cea care intra este comunul).Ca sa dam un raspuns corect faceti poza la doza de legaturi cu firele cat de cat departate (sa se poata identifica usor) si postati aici. In functie de ce se vede in doza putem face o recomandare. Daca aveti circuit simplu de iluminat (doua fire la fiecare, bec sau intrerupator) si vreti neaparat cu doua circuite se poate face in doua situatii. Prima, si cea recomandata, este de a se adauga inca un fir pe tubul de la intrerupator care sa ajunga pe tubul de la bec pana in lampa. Acel fir se leaga la al doilea bec. A doua varianta si cea mai complicata si mai putin recomandata este de a se folosi diode de selectie pentru fiecare din becuri. Dezavantajul este ca se pot folosi numai becuri cu incandescenta iar luminozitatea acestora este redusa cam la jumatate din luminozitatea unui bec alimentat normal. Link spre comentariu
marius_3004 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Daca face o punte intre F si N n-o sa mai poata aprinde becurile separat.Puntea e facut in interior,faza intra pe partea opusa( unde e o singura borna) si iese pe cele doua iesiri unde a scris F si N,in functie de care sectiune e cuplata. Link spre comentariu
gica70 Postat August 8, 2013 Partajează Postat August 8, 2013 Asa este, aveti dreptate, eu m-am luat dupa desen. Acum realizez ca acel contact incercuit in desen e in plus. Deci se leaga faza la acel semn de intrebare neincercuit si cu 2 fire se pleaca la fiecare bec asa cum am spus mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum