Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor mixer de bucatarie.....

nordix

Postări Recomandate

Buna tuturor......As dori sa va cer un sfat in legatura cu motorul unui mixer de bucatarie........Ceea ce reuseste el sa faca in momentul de fata este urmatorul lucru...la conectarea la sursa de curent...face flama la cele 2 perii de pe rotor (la contactul periilor cu rotorul )...rotorul invartindu-se foarte incet.....Ce problema credeti ca ar avea...sa fie statorul sau rotorul in scurt ?(Bobine strapunse ?)...sau una din piesele astea care doar cred ca sunt condensatori si fac legatura intre perii si corpul motorului sa fie ars?..........Mai este o piesa galbena pe care scrie 047k275v care este pusa in paralel cu firele de alimentare...ce o fi ?.... Multumesc anticipat...astept raspuns.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nordix

3

• The Stressmaker

2

• validae

2

• yo9gcc

1

Top autori în acest subiect

Ai scurtcircuit, fie in rotor fie in stator, nu prea merita sa-l repari la pretul derizoriu al mixerelor.Daca vrei sa depistezi clar defectul citeste postarile mele privind testarea :http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=198&t=136288&start=30 Uite schema de principiu mai jos. Condensatorii sunt pentru antiparazitare radio si nu influenteaza motorul.

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur este rotorul si la cum se fabrica acum doar unicate :speriat cred ca nu mai ai ce face cu el, doar daca este de firma sau in garantie, te duci la ei sa il repare dar la preturile care se percep acum pentru manopera cred ca mai bine cumperi altul.

Link spre comentariu

Am crezut ca se intelege clar cu rotorul alimentat nu cu motorul. Nicio suparare, m-am gandit si eu la posibilitatea asta dar in postarea respectiva am mentionat scris ca motorul nu se alimenteaza .

O sa modific in desen.

Link spre comentariu

In primul rand ati verificat daca rotorul se invarte usor? este mixer de bucatarie care lucreaza in praf si la un moment dat murdaria trece de filtre, daca are. Piesa aceea galbena este un condensator de deparazitare, daca nu este deformata aparent nu e o problema. De obicei pe motor intre perii si stator exista doua bobine de antiparazitare, cate una pentru fiecare perie. Daca sunt intrerupte motorul nu functioneaza dar al dv. functioneaza asa ca sunt bune.

Link spre comentariu

Multumesc utilizatorului ''validae'' pentru schema si indicatiile privind verificarea.....o sa le urmez si o sa vad rezultatul ( cel mai probabil si dupa parerea mea ca si a altor utilizatori de pe forum ca voi gasi bobinele rotorului in scurt )...Pentru utilizatorul ''The Stressmaker'' : rotorul se invarte destul de greu...o sa incerc si ungerea lagarelor cu un strop de ulei...Piesa galbena intr-adevar nu este deformata....Reiau maine distractia cu motorasul....voi incepe cu gresarea si daca nu isi da drumul asa...voi incepe cu verificarea rotorului....Rezultatele le postez dupa verificari....Va multumesc foarte mult tuturor...sunteti super...

Link spre comentariu

Incercati demontarea lui din ansamblu astfel ca sa ramana motorul si pinionul lui. Asa puteti verifica daca problema este de la lagarele acestuia sau daca este din mecanismul mixerului. Daca erau bobinele in scurt trebuia sa aveti cerc de foc dar din descrierea dv. exista doar scanteia la capatul periei de carbune din cauza suprasarcinii. Ungeti motorul astfel incat sa se roteasca usor, eventual folosind si o miscare usoara axiala pentru "patrunderea" uleiului in lagar.

Link spre comentariu

Buna...Am uns lagarele motorasului...l-am pus in priza...si rezultatul a fost ca s-a invartit putin mai repede....dar tot nu era in regula.......Am folosit metoda de verificare a utilizatorului ''validae''si am constatat ca rotorul este in scurt....adica unele valori tensionale erau foarte mari fata de altele......''Cerc de foc'' , termenul folosit de ''The Stressmaker'' este foarte potrivit pentru ceea ce se vedea in dreptul rotorului , la punctul de contact dintre perii si rotor...La ultima alimentare...lasandu-l vreo 7 secunde sa functioneze....a iesit o dara de fum.....Rezolvarea va fi schimbarea mixerului ..............Multumiri celor care s-au implicat si mi-au dat sfaturi...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am eu un motor de mixer Westwood YW 0120. Sunt duse pinioanele alea de plastic. Daca vrei motorul imi dai un mesaj daca pinioanele sunt bune atunci poate le iau eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări