Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programare pic incepator -PIC16F84

slashlinux

Postări Recomandate

Salut,Mi-am cumparat un PIC16F84 si as vrea sa programez o aplicatie simpla dar nu am idee cu ce sa incep.Ce asm imi trebuie, cum conectez pini la USB ca sa pot scrie codul, ce editor si ce compilator trebuie sa folosesc.Poate ma ajutati voi cu o simpla aplicatie si cateve instructiuni si apoi ma prind eu ce si cum.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slashlinux

4

• 25L91N11

2

• bercioiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pai, in primul rand :"Welcome to the club!" :da Ai sa-ti mananci zilele cu ele ...Pentru a comunica cu picul iti trebuie un programator, de preferat pe USB pickit2. Ori iti cumperi unul original, ori iti mesteresti tu unul (clona). Gasesti scheme de clone garla... o simpla cautare cu "picki2 clone" iti va returna o multime de rezultate, inclusiv pe acest site.Dupa ce esti fericitul posesor al programatorului, te apuci sa "sapi"... Modul de conectare al picului, tipul de limbaj abordat, etc... Ti-am recomandat pickit2 deoarece este compatibil cu mediul de programare MPLAB, resursa a producatorului picului (Microchip).In general la picuri este standardizat modul de conectare cu programatorul, in afara de masa si de +5v mai sunt 3 semnale: reset (MCLR pin 4 RA5 la 16Fx), CLOCK (PGC RB6) si DATA (PGD RB7).SUCCES! :freaza:L.E. uite iti atasez o schema foarte simplificata pe care am realizat-o prima oara .Dar acum mi-am dat seama ca pentru a realiza clona ai nevoie de picul programat... daca nu te descurci, te pot ajuta eu, stau in zona berceni.

Link spre comentariu

Bine ai venit!

Pickit2 este un programator foarte bun, chiar si clona.

Problema este ca nu poate programa PIC16F84, insa poate programa 16F84A.

Ptr. 16F84 trebuies sa construiesti un JDM Programmer, pe care il gasesti pe forum.

Totusi, solutii sunt referitor la Pickit2 si 16F84 insa eu zic sa nu te complici deocamdata.

http://www.microchip.com/forums/m380459.aspx

In timp, pana la urma tot la recomandarea colegului bercioiu o sa ajungi( Pickit2) asa ca mai bine faci clona la Pickit2 si cumperi alt PIC.

Succes

Link spre comentariu

Salut,

Depinde de PIC. Daca are litera C in loc de F atunci nu il poti folosii ptr. ca este OTP (One Time Programabile (read only)). Binenteles ca Pickit2 are si el limitele lui in programarea PIC-urilor, insa sunt foarte bune si relativ ieftin de realizat.

Acum depinde de tine daca vrei sa faci o clona sau cumperi orignalul (Preturile au scazut la PicKit2 si poate ca este bine sa faci o comparatie intre costul unui original si clona), vezi tu ce si cum. Daca faci clona trebuie sa te ajute cineva cu programarea controlerului (18F2550).

Clona (pe langa alte modele pe acest forum):

viewtopic.php?f=11&t=82903

PICkit 2 Device Support:

http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en027813

Succes

Link spre comentariu

Salut,Am un prieten care a programat o data un PIC pentru facultate si 2 pini i-a legat la seriala fara PicKit2.Trebuia sa faca o tastatura de telefon cu diferite frecvente DTMF -ul.Merci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări