Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

4 Ohm sau 8 Ohm ?

Vizitator keloo

Postări Recomandate

Alea

Acum 46 minute, DjLeco a spus:

Vezi un post mai sus, cele mai "iubite boxe" pe vremuri, destul de greu accesibile, JVC Zero 9.  "Jmecherii" aveau in general Zero 4.

Nemtii au fost si mai jmecheri in reproducerea bass-ului jos dar cu o mica penalitate de 3 pina la 5db la SPL (neimportanti in casa din punctul meu de vedere) vs japonezii, Heco Superior 700 (22Hz), Canton CT 1000 (20Hz), stiu ca mai era ceva nemtesc de la 17Hz, evident tot in incinta inchisa.

Toate la -10db. Plus ca incintele inchise ale vremii, aveau un Qt > 1.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu

Doar nu oi  vrea la 0db  (vis umed SF)  :) ...

De aia exista procesare, cu o procesare buna poti atinge 20-25Hz la 0db vs 100Hz cu boxele mentionate mai sus, fara sa le omori, daca stii sa procesezi corect si cit "sa dai" apoi in ele.

Eu de aia mi-am facut ce am facut, imi place sa am cit mai multa liniaritate in domeniul 16Hz-125Hz, pentru ca frecventele foarte joase sint cel mai greu si costisitor de reprodus. Medii da orice scirba de boxa, inalte la fel, mai ales daca ai ceva cu ribboane.

Dar chestiile astea nu se adreseaza celor care asculta cu "corectiile pe 0" pe boxe cu woofere de 6-8 inch. Alora le recomand sa ia o pinza de bomfaier si sa taie axele potentiometrilor de la corectorul de ton dupa care sa lipeasca acolo un scotch de aluminiu, "sa nu se vada" iar din boxe sa faca clocitoare de oua de rata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@DjLecoTaie cu un crossover potrivit tot ce este peste 100Hz si asculta mormaielile sub aceasta frecventa pe o muzica prelucrata electronic, va rezulta ceva industrial numai bine de savurat cu un coniac si o havana...

Link spre comentariu

Procesorul meu este capabil de 48db/octava, intre 10Hz si 20kHz. Face treaba buna.

Nu prea ascult (mai deloc) muzica electronica.

Havana, nu, un coniac bun, da, pe care sa-l pun pe conul lui Maelstrom X gen 2, sa-l "amestece" nitel.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, DjLeco a spus:

Procesorul meu este capabil de 48db/octava, intre 10Hz si 20kHz. Face treaba buna.

Nu prea ascult (mai deloc) muzica electronica.

Havana, nu, un coniac bun, da, pe care sa-l pun pe conul lui Maelstrom X gen 2, sa-l "amestece" nitel.

In regula, pe alta muzica decat cea silicoasa merge un coniac, havana sa o savureze doar cei viciosi cu muzica aia digitoasa !

Link spre comentariu

Da, Alf, multumesc frumos.

Se observa un cioc neobisnuit pe la 65hz, ceea ce face totusi ca la 40hz sa aiba inca aproape 80dB - surprinzator de mult. Liniaritatea per total lasa insa mult de dorit (o gaura mare pe la 180hz si una si mai mare pe la 4khz).

Boxe ieftine, de facut galagie.    Am avut ocazia sa le ascult si intregi, si pe bucati (difuzoarele); timbral mie nu imi plac

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări