Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diferente antene

Vizitator brosky

Postări Recomandate

Vizitator brosky

Cam care sunt diferentele intre aceste antene, dpdv al performantei, usurintei la "acordare" etc...

Antena CB de baza Albrecht GPA 27 - 148 lei

http://www.auto100.ro/auto-antene-cb_122_antena-cb-de-baza-albrecht-gpa-27_13982.html

Sirio - GPE 27 5-8 - 240 lei

http://www.mondoplast.ro/Antena-de-baza--fixa--de-emisie-receptie-27MHz-Sirio-GPE-27-5-8-pg_ft-978

Merita o asemenea achizitie, pentru un incepator care vrea sa asculte in principal (binenteles ca daca prinde microbul, voi dori alte avioane)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

As merge pe a doua, pare mai "sensibila" pentru ca este mai lunga si are un swr mai bun (in principal aceste avantaje se resimt la bataia maxima a statiei proprii si mai putin la receptie). Ca pret... prima este tentanta daca aveti inaltime de montaj. Conteaza sa aveti un plan de masa bun (acoperis de tabla) si sa o "calibrati" bine cu un swr-metru plus ca inaltimea este un avantaj la receptie. Daca stati la bloc, antena este necesar sa o montati cat mai sus pentru ca intre blocuri este "surda" la mai mult de 1-2km.Am discutat la ce am vazut in link-uri.Parerea mea este ca, daca vreti numai receptie fara sa va atingeti de emisie, atunci un cablu rg58 (cam 7-10m) cu mufa, la care legati doua fire de 1,5-2m (unul la tresa, lasat in jos si unul la firul central ridicat), pot pentru inceput sa va satisfaca curiozitatea dar sa nu apasati pe emisie. Asa puteti receptiona cam ce se petrece pe o raza de 1km. Eventual, daca stati la casa, puteti ridica o antena verticala facuta (dupa planuri luate de pe internet) si cu care puteti iesi mai ieftin plus ca ii puteti mari dimensiunile, facand-o mai sensibila. E doar o parere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări