Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire BTB cu BTA intr-un variator din comert

Vizitator townkat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

20

• em2006

16

• bercioiu

5

• gauss

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dvs. nu ati citit toata discutia, altfel ati fi siut ca Dl. care a deschis-o era nemultumit de imposibilitatea obtinerii puterii maxime dupa inlocuirea triacului, deci daca cu cel original putea functiona la putere maxima, nu ajunge la "rosu".

Link spre comentariu

Daca nu puneam ghilimelele, se putea intelege ca se inroseste, dar punand ghilimele am sugerat faptul ca aparatul nu are nicio limitare termica. Topicul l-am citit de la inceput pentru ca ma chinui si eu sa repar niste variatoare de lumina, de data asta folosite la lumina...Numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator townkat

Majoritatea prajitoarelor de paine realizeaza controlul cu releu de timp.

puteti detalia va rog ?

as face un variator cu pachete de sinusoide in care triacul se comanda la trecerile prin zero

la fel, va rog sa detaliati, chiar daca ma gandesc ca triacul ar putea avea aceiasi problema cu supraincalzireea, asta daca nu cumva disipa mult mai putin in acest regim(daca mai sugerati idei va rog sa luati in calcul printre altele sa fie reglabil, si sa functioneze in mediu fierbinte pe care il creeaza acest aparat)
Link spre comentariu

Asa arata schema post-14622-139829553868_thumb.jpg releului de timp al unui prajitor prelevata de Dl. em2006.Alimentarea acestui montaj se realiza post-14622-139829553871_thumb.jpg printr-o priza a rezistentei de incalzire.Dar regulatorul original tot in interior in zona fierbinte era montat?Unde era montat?O poza?

Link spre comentariu
Vizitator townkat

incadrat cu rosu se pot vedea cele doua gauri de prindere ale regulatorului original cu bimetal (regulatorul era amplasat pe partea opusa a tablei)(insa variatorul 'facut' de mine a fost pus undeva in maner, la marginea carcasei, mult ferit dar totusi insuficient de rece)

post-28319-139829553875_thumb.jpg

Link spre comentariu

regulatorului original cu bimetal

Pai daca cel original era cu bimetal era normal sa fie acolo pentru a putea prelua temperatura, la montajul realizat de Dvs. nu aveti posibilitatea conditionarii in functie de temperatura.Nu imi dau seama ce va deranja la termostatarea originala.
Link spre comentariu
Vizitator townkat

Nu imi dau seama ce va deranja la termostatarea originala.

cel original la reglaj maxim abia incalzea painea, si daca il lasam mai mult doar o usca, nu se puteau face sandwitchuri la el, nu avea putere, adica decupla prea devreme (la temperatura prea mica, desi pe el scrie 250 de grade)asa ca l-am dat jos si am incercat sa ii mai indoi lamelele alea in speranta ca ii voi urca punctul de maxim, insa mai mult l-am stricat
Link spre comentariu

am incercat sa ii mai indoi lamelele

Pai tot asta este solutia daca doriti termostatare, pe plita aceea fierbinte nu vad ce montaj electronic rezista.O alta solutie de termostatare ar fi cu termocuplu pe plita si un montaj electronic in exterior.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări