miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 daca sunt si alte idei va rog sa le prezentatiUn regulator cu bimetal de la un fier de calcat. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 ... BTB ce sufix avea BW, SW sau CW?E cel din poza:...bimetal de la un fier de calcat.Se gasesc contacte termobimetalice atat NO cat si NC incapsulate, se prind in 2 suruburi pe suprafata controlata, nu cred ca aparatul lui nu avea asa ceva original, in mai toate aparatele de acest fel e nelipsit. Deasemenea un fuzibil termic pt supratemperaturi accidentale. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Da, eu vad ca acolo scrie C, adica 25mA fata de BW 50mA, deci presupunerea mea era corecta, cel prezent este mai sensibil in poarta.Daca in cazul Dl-ui schimbarea s-a facut invers, logic ar fi pentru o functionare asemanatoare cu cel initial, reducerea capacitatii condensatorului de 100nF(ex. la 68nF).P.S.Ce putere are prajitorul? Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Da, intr-adevar.Acum bag de seama ca in pozele de le-am postat apare si un contact termobimetalic, piesa aia cilindrica, e pus pt protectia termica a motorului. Despre acesta ziceam ca nu trebe sa lipseasca nici la aparatul de incalzit sandwitch-uri de care vorbim.In jargon i se mai spune klixon. Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 in poza cel din stanga este cel original pe care initial in incercarea de a-l imbunatatii mai mult l-am stricat, iar in dreapta unul pe care l-am recuperat de la un fier de calcat in speranta ca ma v-a ajuta la solutionare Un regulator cu bimetal de la un fier de calcat.aceasta este denumirea corecta pentru piesele pe care le-am pus eu in poza? eu dupa ureche le stiam de termostate. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Termostat este o denumire generala care cuprinde multe solutii de mentinere a temperaturii intre anumite limite, pot fi cu bimetal cu tub capliar cu lichid(ca la firgider) electornice.....Da, acela este regulatorul cu bimetal de fier de calcat.Principiu de functionare se bazeaza pe dilatarea diferita a doua metale fixate intre ele care are ca efect curbarea acestui "sandwich" si conectarea sau deconectarea dispozitivului. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (in starea originala usca painea in loc sa o prajeasca )Prajirea nu se face la o temperatura mai mare decat simpla uscare? Adica prajire = temperatura mare,pt o perioada mai scurta de timpuscare = temperatura mai mica, pt o perioada mai lunga de timp Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 ba da, tocmai asta incerc sa remediez, vreau sa-l fac sa incalzeasca mai mult (la maxim abia daca usca) Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Pai cred ca problema este abordata gresit, eu vad rezolvarea cu un timer, deoarce chiar daca ar functiona regulatorul incalzirea fiind cu efect cumulativ conteaza la fel de mult si timpul, deci daca se utilizeaza un releu cu temporizare problema este rezolvata.Majoritatea prajitoarelor de paine realizeaza controlul cu releu de timp. Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Prajitoarele de paine (toaster) nu sunt tot una cu aparatul in discutie, zic eu... asta parca este o presa calda de facut sandwich-uri, nu? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Dar sandwich-ul nu poate fi preparat in functie de timp? Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Nu am vazut cu timer, dar asta nu inseamna ca nu se poate face... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Nu am vazut cu timer...Dar cum sunt, de regula, astfel de aparate?Era mai normal ca atunci cand a deschis subiectul sa ne prezinte in amanunt aparatul original, ce-l deranjeaza la el, si ce vrea sa rezolve upgrade-ul.Dar a inceput direct cu amanunte despre un variator, care, se pare ca poate lipsi, daca controlam temperatura si timpul.In orice caz, daca un variator de putere s-ar dovedi util, eu as evita controlul de faza, care fiind poluant electromagnetic impune in mod normal un filtru mai voluminos decat variatorul, as face un variator cu pachete de sinusoide in care triacul se comanda la trecerile prin zero, nemaifiind necesar nici un filtru, pentru ca nivelul de perturbatii e foarte redus. Inertia termica nu e un impediment in acest caz, asa ca la o astfel de aplicatie solutia e cea mai potrivita.Potrivita, daca e realmente necesara, daca nu, ramane un execitiu, ca sa ne omoram plictiseala din timpul liber. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Reglajul de curent devine termostat(mentinerea unei temperaturi preselectate) doar daca exista si un senzor de temperatura. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Existenta unui element sensibil la temperatura, oricat de ordinar, e obligatorie la aplicatii in care incalzim o rezistenta (daca tinem la bunul simt tehnic). Macar o "thermal fuse" n-are voie sa lipseasca, nu?Un variator de putere poate deveni optional. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum