Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 am nevoie de un triac cu capsula izolata, vreau sa-l prind pe carcasa ca radiator, si aceasta e legata la impamantare ca protectie anticurentare, iar cu bt sau btb arunca imediat siguranta diferentiala, cu bta nu Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 O explicatie pentru functionarea diferita ar fi ca sufixul triacului original sa fi fost SW=10mA si cel actual sa fie BW=50mA, deci de 5 ori mai mare, dar daca doriti sa fie izolat de radiator de ce nu apelati la solutia de fixare prin izolare cu saiba si niplu. Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 in primul rand pentru ca nu o stiu, o puteti detalia putin va rog? si ma gandesc si la eficienta transferului termic, un contact direct ar inbunatatii eficienta, in acest caz fiind destul de importanta, caldura degajata fiind de ordinul zecilor de wati Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Asa a facut de nou ? ... arunca siguranta ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Asa arata saiba si asa niplu. " caldura degajata fiind de ordinul zecilor de wati" cum ati calculat? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Nu stiu daca condul de 22n este devalorizat, banuiesc ca nu exista suficient curent de comanda, de asta sugeram marirea lui si micsorarea acelui rezistor de 22 ohmi, dar cauza instabilitatii ar putea fi si alta. Tensiunea maxima acolo este de 30V, deci cred ca ceva de 63-100V ar fi suficient. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Aveti un singur exemplar de BTA 16 600? Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Si ceilalti care au postat au suspectat piese defecte ... ce sa zic , ar trebui sa functioneze in cazul acesta , e o schema destul de simpla si nu foarte critica ...E normal sa suspectam orice, cata vreme omul se incurca la o schema clasica cu cateva piese, cat se poate de clasica, iar informatii ne da cu taraita, asa ca, vorbim pe mai multe pagini decat numarul de piese din montaj, si asta pentruca , la fiecare postare aflam lucruri noi, asa ca in functie de ce aflam ne dam cu presupusul.Alta era treaba daca punea pe tava de la bun inceput toate datele problemei.Daca aveam de la inceput datele de acum, eu, cel putin, nici nu i-as fi recomandat o schema cu control de faza, la specificul aplicatiei altfel se face, avand in vedere puterea comutata si inertia termica.Asa ca, vorbim si noi discutii si ne dam cu presupusul in functie de context, doar nu suntem mama omida sa ghicim ce face si ce drege pe acolo. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 ... Tensiunea maxima acolo este de 30V, deci cred ca ceva de 63-100V ar fi suficient.Eu nu proiectez asa niciodata, la montaje simple de genul asta prevad numai condensatoare care suporta tensiunea retelei, nu stifturi.Ce te faci daca, de exemplu, diacul refuza sa se deschida totdeauna, or mai fi acolo 30V?Eu zic ca diferenta de pret nu e atat de mare incat sa ne determine sa nu gandim in acest fel. Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Pacat ca nu avem buton de "LIKE" ca pe facebook ca ii dadeam un MARE Like D-lui Emil pentru postul precedent ... Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Aveti un singur exemplar de BTA 16 600? am unul singur, dar este al doilea, iar primul se comporta lafel, l-am aruncat pentru ca am reusit sa-i rup un pin em2006 daca va ganditi la termostat, asa a avut original si nu am fost multumit, plus ca vroiam sa incerc sa vad si cum e cu reglajul puterii, sigur o sa imi mai foloseasca si pe viitor, iar daca sunt si alte solutii chiar va rog sa le prezentati (ma gandeam la ceva tot cu tricac dar cu temporizare pe ciclii intregi, nu stiu daca exprim prea bine dar nici cum se face ) Asa a facut de nou ? ... arunca siguranta ? binenteles ca nu caldura degajata fiind de ordinul zecilor de wati" cum ati calculat? asa imi aminteam din pdf-ul bta-ului, am verificat si e sub 10w, insa oricum suficient ca sa aiba nevoie de un transfer termic bun. niplul si saiba se preteaza in acest caz? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 niplul si saiba se preteaza in acest caz?Da si se gasesc la magazine de electronice?Da, daca va utitati atent este inscrisa firma pe poza. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Iaca si un montaj cu BTA12, dintr-un aspirator: Original, era cu BTA12, cum e in schema. La reparatie l-am inlocuit cu BTB16. Plaja s-a ingustat cosiderabil. Ca sa mearga cu plaja pe care o avea initial (larga), a trebuit sa mai pun in paralel 100nF peste condensatorul C1 din schema, de 220nF. Interventia a fost in 2006, asa merge si acum. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Original, era cu BTA12, cum e in schema.La reparatie l-am inlocuit cu BTB16.Plaja s-a ingustat cosiderabil.Asta inseamna ca BTB este mai sensibil in poarta decat BTA, daca a trebuit marita capacitatea, BTB ce sufix avea BW, SW sau CW? Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 am desfacut alt variator cred ca mai vechi cu bt 137 800 PHm 9931 D2, , cu un singur condensator de 68mf, am pus bta-ul si a mers perfect. din pacate solutia nu este functionala per ansamblu deoarece temperatura este prea mare pentru racirea bta-ului (desi am montat interior o placa de nefalit suplimentar ca sa tina caldura departe), astfel incat peste o anumita temperatura bta-ul ramane blocat pe deschis, deci inutilizabilimi ramane sa mai ma joc cu termostatul original poate reusesc sa-l fac sa incalzeasca cat as fi vrut eu (in starea originala usca painea in loc sa o prajeasca ),daca sunt si alte idei va rog sa le prezentati multumesc mult de ajutor tuturor pana acum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum