miron1947 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca am vazut bine, schema este acum asa.Lucreaza cumva pe sarcina inductiva? Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 sper ca e ok daca am inteles bine intrebarea, plita este cu rezistenta, si nu cu inductie, are doua bucle dinacelea largi din teava de cupru, la capete au ceva ceramicsi da, e corecta schema, multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca am vazut bine, schema este acum ...Domnu' Miron, m-am apucat si eu sa o desenez din curiozitate, dar n-a iesit chiar asa.Posibil eu sa fi gresit, avand in vedere ca simultan am bagat in teste o palinca interesanta din Romanesti - Maramures (e prima data cand am in teste produse din zona respectiva), desi mi-e greu sa cred, totusi va rog sa verificati si desenul meu in stadiul din momentul asta:Schema asa cum am facut-o imi pare aproximativ corecta in versiunea fara histerezis, de aia avem 2 circuite RC.Ce nu mi-e la indemana, rezistenta aia de 4K7, ce incarca cond-ul C2 de 100n, pare cam mica. Nu stiu daca @towncat a masurat efectiv, ori doar a interpretat dupa color code... Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 C2 este conectat dupa potentiometru, la conexiunea cu R de 15K, nu inainte cum apare in desenul Dvs. este vizibil si in poza atasata cu schema. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Se pare ca mi-au fugit ochii pe traseele neclare, calitatea pozei lasa de dorit.Am trasat cu rosu toate traseele active, acum cred ca mi-e clar.A iesit asta:Asa mai vii de-acasa.Rezistenta aia de 4k7 nu-mi mai pare acum prea mica, ea limiteaza cursa potentiometrului pt valoarea maxima a tensiunii pe sarcina, se poate chiar micsora in continuare pt a urca mai sus cu Umax.PSNC=neconectat. Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Lucreaza cumva pe sarcina inductiva?ca sa evit confuzia am facut o poza cu 'sarcina' , e inductiva ? astept in continuare sugestii legate de adaptarea la BTA,multumesc mult Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Incercati sa plantati in paralel cu rezistenta de 4,7K inca una, cum a indicat si Dl. em2006 "4k7 nu-mi mai pare acum prea mica", pentru a mari curentul pe poarta.Incepeti cu 10K. Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 am incercat, intradevar se modifica plaja reglajului, insa acesta ramane totusi instabil, ca si cum ar sari in anumite trepte, rezultatul fiind foarte departe de functional, probabil trebuie umblat si la unul dintre condensatori ? dar daca da, la care? si cu cat ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Nu pot fi diferente asa mari intre cele doua tipuri de triac, poate acesta care-l aveti este cu mult diferit de caracteristicile de catalog.Mai aveti si alt exemplar?Care este codul complet inscris pe cele doua triacuri(cel original si cel care este montat acum)? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Mareste-l pe cel de 22n (68-100n). Incearca si micsorarea celor 22ohmi. Urmareste intai obtinerea stabilitatii si mai apoi corectezi plaja. Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Nu trebe exclusa nici posibilitatea devalorizarii condensatoarelor existente.Acest tip de condensatoare, lucrand la tensiunea retelei, se mai defecteaza si in acest mod, nu-i musai sa intre in scurt, de altfel constructia specifica le permite de multe ori sa evite acest lucru, nu mai intru in amanunte.Ieri, chiar in timp ce discutam pe forum si faceam desenul acela, reparam un aparat la care am gasit defectul in zona sub tensiunea retelei, cauza fiind un condensator MPX de 470n care din exterior arata impecabil, iar la masurare, se vede o capacitate de peste 4 ori mai mica.Ia uitati-va la poza asta:Si poza cu condensatorul inlocuitor, masurat si direct in montaj, dupa lipire. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Deprecierea condensatorului(eu cred ca cel de 100nF), cum scrie Dl. em2006, poate fi o explicatie pentru functionarea instabila cauzata de scapari in izolatia condensatorului. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Sint piese putine ... incercati sa le inlocuiti pe rind ... nu uitati si potentiometrul , poate avea contact imperfect la cursor sau la celelalte terminale , e o piesa cu miscare mecanica , si in ultimul timp toate componentele nu mai au calitatea pe care ar trebui sa o aiba ... Link spre comentariu
Vizitator townkat Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 montajul functioneaza perfect cu btb, doar cand pun bta-ul se intampla ciudatenia (o fi vorba de histerezis?), mai credeti ca ar avea condensatorul ala ceva in situatia asta ? Care este codul complet inscris pe cele doua triacuri(cel original si cel care este montat acum)? piesa originala nu o mai am (era un BTB 12 dar nu stiu sufixul) insa fara sa stiu ca BTB nu are capsula izolata initial am montat BTB 16-800CW de la conex si a functionat perfect, deci cred ca poate fi luat in calcul ca si originalhttp://www.un magazin online.ro/produs.php?id=136057BTA-ul este tot de la conex BTA 16-600Bhttp://www.un magazin online.ro/produs.php?id=61681smilex, am incercat eu ceva, pot incerca cu orice tip de condensator ? sau numai dinastia patrati? or fi si variabili? acum pana luni nu mai am de unde sa mai fac rost de piese. oricum cred ca mai sigur ar fi sa gasesc o schema de variator direct pt bta sau alt triac cu carcasa izolata.gauss, eu nu repar un variator, el functioneaza perfect cu triacul original, vreau doar sa-l adaptez pentru un triac izolat Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Si ceilalti care au postat au suspectat piese defecte ... ce sa zic , ar trebui sa functioneze in cazul acesta , e o schema destul de simpla si nu foarte critica , doar triacul initial sa nu fie foarte sensibil si schema sa speculeze acest lucru . Totusi , de ce doriti sa faceti modificari daca montajul e functional ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum